|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
10.9.2013 8:56:41   
Tanjat7880
Denes spanjak,mmmm bash mu se raduvamuser posted image
Utre kako shto nalaga golemiot praznik belo gravce.

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 1726
10.9.2013 9:06:19   
deluxe
utre e praznik??koj??bas ubavo sto procitav,jas znaam da ja utnam rabotatauser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 1727
10.9.2013 9:10:32   
Tanjat7880

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

utre e praznik??koj??bas ubavo sto procitav,jas znaam da ja utnam rabotatauser posted image

Crn SVETI JOVAN,utre e STROG POST I nesmee nishto crveno da se stava na masa!
Jas nepostam no utreshniot den,Veliki Petok i Badnik se denovite vo godinata koi gi postam.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1728
10.9.2013 9:13:46   
deluxe
Tnx na informacijata,da si smislam utresno meni (belo)user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 1729
10.9.2013 9:16:36   
Tanjat7880

ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR

Tnx na informacijata,da si smislam utresno meni (belo)user posted image

Shto ke mislish,jas ti kazav SE a da I zelka salata da bide so nekoe krastavice vnatreuser posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1730
10.9.2013 12:20:51   
bucko mal
Denes imav supa,kompir I pileshko peceno vo relna so cveklo salata.

A za utre veke smisliv grav so zelka salatauser posted image

You have to dream if before you can do it.

Непосредна врска до пораките: 1731
10.9.2013 13:06:22   
cevlice
denaska riba so kompir pireeeeeeee ! i nekoja sezonska salatka ...

vkusnoooooooooooo !

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 1732
10.9.2013 13:22:00   
Annet
Денес на мени,кога немам идеја што да сe јаде,се јадат Јуфки хахахха,дома[ни сукани кори со сиренце:)))

(Одговор на членот cevlice)
Непосредна врска до пораките: 1733
10.9.2013 13:37:24   
Bethany
Аннет, и кај нас, кога немам идеа, јуфки со сирење, во рерна, секогаш се опција.

А денес мислам да имаме похован пилешки стек со пире, + црвени пиперки со лукче (од вчера испечени во рерна, за два дена задоволство )user posted image мх, мх

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1734
10.9.2013 13:52:15   
Tanjat7880

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Аннет, и кај нас, кога немам идеа, јуфки со сирење, во рерна, секогаш се опција.

А денес мислам да имаме похован пилешки стек со пире, + црвени пиперки со лукче (од вчера испечени во рерна, за два дена задоволство )user posted image мх, мх

Bethany,moze li postapka za pecenje na crveni piperki vo rerna,vikendov pravam ajvarce no piperkite moram vo rerna da gi pecam pa ako ne ti e teshko pishi kako gi pecesh,na koja temperatura,kolku vreme na shto da vnimavam...

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1735
10.9.2013 14:10:52   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Bethany,moze li postapka za pecenje na crveni piperki vo rerna,vikendov pravam ajvarce no piperkite moram vo rerna da gi pecam pa ako ne ti e teshko pishi kako gi pecesh,na koja temperatura,kolku vreme na shto da vnimavam...

Хехе, ме насмеја за постапката .. Сега ќе видиш што е уметност user posted image
Ништо, само ја извадиш жицата да не ти смета, нели, и загрејеш рерната на макс. всушност, јас ја вклучив на 250 (мојата може на 275, ама рацете малку да ги поштедам хехе) и тоа... Пиперките да бидат суви, ги редиш на дното, без плех, и толку, само ги вртиш по потреба. Или со рацете, или со некоја фаталка за да не ти е жешко.
Испечените ги ставам во најлонска кеса, и ја затварам, така отстоени полесно се лупат. user posted image
Не треба да спомнувам дека рерната ќе ти биде лом, сепак сочните пиперки пуштаат вода при печење, ама не е страшно, се се чисти. user posted image Пробав и да ги ставам во плех, ама некако мислам побавно ќе оди, па право ги спуштам на долната плоча, да биде побрзо. user posted image Пробај види како ќе ти одговара на тебе.
Јас додуша помислив следниот пат да ги печам горе на ринглата, имам керамичка плоча, па ќе пробам да видам наредниот пат како ќе оди, би требало да биде попрактично, ама не знам за печење, ама ќе пробам и така. Ако има некој искуство нека пише user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1736
10.9.2013 14:18:05   
Bethany
Тања, сепак јас печев две кила пиперки, а ти за ајвар ќе треба 50 нели... Така да сигурно ќе ти биде поголем предизвик, купи некое појако средство за чистење после ако ќе ги печеш на плочата user posted image

Непосредна врска до пораките: 1737
10.9.2013 14:39:47   
Tanjat7880
Uffff,ke pecam 20kg.piperki I mislev vo pleh da gi pecam,pleh po pleh,vaka na dnoto na rernata mi izgleda bash macno za taa kolicina,aj ke pravam pa ke raskazuvamuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1738
10.9.2013 14:54:34   
Bethany

Uffff,ke pecam 20kg.piperki I mislev vo pleh da gi pecam,pleh po pleh,vaka na dnoto na rernata mi izgleda bash macno za taa kolicina,aj ke pravam pa ke raskazuvamuser posted image

Обавезно раскажувај, сакам да знам, можеби постои и полесна опција user posted image

Непосредна врска до пораките: 1739
10.9.2013 15:21:56   
elenak
Јатрва ми стално пече пиперки во рерна ама во плех, вака без плех па и 20 кг. пиперки, хммм... Јас не би. Мислам дека воопшто нема да се исчисти рерната. Потечено, запечено...
Туку утре гледам сите на мени гравче, а? Ќе се најдеме после во ,,гадната,, тема.user posted image
Денес кај мене лазањи, кој е за-бујрум.

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

Непосредна врска до пораките: 1740
11.9.2013 15:46:36   
elenak
Денес посно бело гравче, пиперки со лук и оцет и салата од корнишони. 

Непосредна врска до пораките: 1741
17.9.2013 11:54:43   
Mihaela 2010
Denes gravce so kolbavcinja

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

Непосредна врска до пораките: 1742
17.9.2013 12:00:14   
Hunny
Грашак.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 1743
17.9.2013 12:47:48   
miana
Poima nemam denes sto ke bide rucekot user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1744
17.9.2013 13:07:05   
elenak
Денес телешки гулаш, исто како вчера.user posted image Ама вчера го јадевме со макарони, денес ќе направам едно тавче ориз. И салата, патлиџан и краставици.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1745
17.9.2013 13:11:00   
Tanjat7880
Boranija so teleshko mevceuser posted image so zelka salataaaaaaa

Непосредна врска до пораките: 1746
17.9.2013 23:50:59   
Snowhite RR

Boranija so teleshko mevceuser posted image so zelka salataaaaaaa

А баш сакав некаде да прашам за ваков рецепт. Имам боранија дома, ниту сум јадела некогаш, ниту сум готвела, па затоа и не знам како се готви. Тања ако пишиш рецепт ќе ме спасиш за утре на тема Ручек
П.С. имам и телешко, ќе го одмрзнам сега

Да не сум офтопик, јас денеска шпагети за ручек со туна

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1747
17.9.2013 23:57:56   
Bilence2
Denes imav polneti tikvicki so meleno mevce.

A baby makes love stronger, the days shorter, the nights longer, savings smaller and a home happier.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1748
18.9.2013 5:57:52   
bucko mal
Selsko meso so oriz, salata patlizan i krastavica.

You have to dream if before you can do it.

(Одговор на членот Bilence2)
Непосредна врска до пораките: 1749
18.9.2013 12:41:41   
elenak
Денес леќа.

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?