|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: РР Кафемат
14.11.2013 11:10:54   
anaana
i jas ke se posluzam od kafenceto... mmmm ama ubavo eee :)))

(Одговор на членот AneLav RR)
Непосредна врска до пораките: 726
14.11.2013 11:43:54   
Malecka23
Dobar den zenski.ajde povelele na pladnevno kafence.
user posted image

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 727
14.11.2013 12:03:14   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23

Dobar den zenski.ajde povelele na pladnevno kafence.
user posted image

Фала ти малечка...Баш дпбро ке ни дојде ова кафенцево..Некако слабо не има на РР деновиве.. И ние како и времево -user posted image
Јас чистам испити,полека го спремам и трудот па наскоро се надевам дека ке ве израдувам user posted image

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 728
14.11.2013 15:07:19   
elenak
Браво бе миана, супер мамичка си значи. Е во право си, нешто слабо не има а времево само за пиење топло кафенце е. Јас правам ручек ама нешто колачов на сандриана ми го мати умот.user posted image Насловот највеќе, може и да ме прелаже до после.user posted image

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 729
14.11.2013 18:47:24   
Lacrymosa
Fala na cestitkite i koktelite- oko mi napolnija. Koga kje se dokopam do kompijuter jas castam kafe. Vaka od tablet ne go biva

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 730
14.11.2013 22:43:31   
Snowhite RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lacrymosa

Kako bi frknala tri- cetiri- deset kafinja... epten naporen den. Ja odbraniv kooooooonecno magisterskata. Se treskavme so bebceto do skopje. Popladnevo ja fatija grcevi i duri sega zaspa. Jas od sto sum premorena nemozam oko da sklopam. Nego batalete kafematot, daj nekoj neka otvori koktel bar. Bas bi se ocukala do daske.

Со мало бебе и бранеше магистерска? Е стварно си за пофалба магистреuser posted image user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 731
15.11.2013 16:18:41   
Lacrymosa
Па магистар сум или што сум.. Не сум за фрлање user posted image
Реков ќе частам по едно ирско ама појма неам како да го ставам

< Поракaта ја уредил Lacrymosa -- 15.11.2013 16:19:10 >

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 732
16.11.2013 1:16:30   
Felly RR
Лакримоса, еве ти ОВДЕ спреми го, па после стави тука во темава почести. user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 733
16.11.2013 9:29:07   
Mihaela 2010
Dobro utro zenski...jas nekolku dena na bolovanje,detevo pocna da kasla,ko so slajm,pa na lekar nisto ne i e ,krvna slika super,i samo so inhalacija i na orirodna baza,i poso nema koj da ja cuva moram jas so bolovanje,toa e....
Utre sme na zlatno slavejce ,edvaj ceka,prv pat ja nosam se nadevam deka ubavo ke se zabavuva

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 734
16.11.2013 9:41:28   
Bethany
добро утро и од мене!

Михаела, значи дома си? Нека малата биде добра, ама секако и ти барем да си одмориш малку user posted image
Јас денес некако мамурно, од вчера роденденски нели, па не можам да се помирам дека секој ден не е празник user posted image
Се шалам, пмс ме мава па сум само малку напната, ама сега ќе одам на вежбање да се испукам таму.

Имајте убав ден женски мили user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 735
16.11.2013 9:45:59   
sandriana RR
user posted image
Ај добро утро добри луѓе user posted image
Михаела , еве и ние се токмиме за сефте на Златно славејче од понеделник, ако успееме да доседиме user posted image
Пиши импресии како ќе поминете user posted image

***I'd rather be honest than impresive***

Непосредна врска до пораките: 736
16.11.2013 9:48:39   
AnnaMolly RR
Добро утроо женски! Како сте, гледам сте се распиле кафе.
Јас дремам на работа, нема ништо сега за сега и пиеме кафе, јадеме :))
Ќе одиме и ние на Златно славејче од понеделник, па може со некој ќе се сретнеме :)

Live and let live

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 737
16.11.2013 9:55:07   
Mihaela 2010
Ah Bethany veruj doma povekje se zamaram odkolku na rabotauser posted image
Nie gi dobivme gratis kartite i toa proslata nedela setajki niz siti mol edna devojka ne zastana i ni rece da si kazeme kolku karti sakame,ko poracana ni dojde no sekako vo plan ni bese da odime,taka da utre sme od 18 casot,mislam deka M ke se iznauziva,sega mse vo toj period na slusanje muzika i igranje

Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 738
16.11.2013 11:21:38   
Felly RR
Ај добар ден и од мене. Сандриана салаткава убаво делува, ама јас без кафе наутро не можам. АЈде кој е за, сега го сварив.
user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 739
16.11.2013 11:42:24   
Snowhite RR
Добар ден жени? Ај ако знае некоја не можам да го најдам во кој закон и кој член беше за тоа дека на мајка која дои и следува пауза од 1.30 мин за доење. Ми прифати директорот ама мисли дека со тоа сум повластена и сега кога му кажав дека по закон ми следува ми вели дека не знаел да сум го испечатела законот да видел. А јас се скапав барање и не можам да најдам, а сум го читала

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 740
16.11.2013 11:53:28   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010

Dobro utro zenski...jas nekolku dena na bolovanje,detevo pocna da kasla,ko so slajm,pa na lekar nisto ne i e ,krvna slika super,i samo so inhalacija i na orirodna baza,i poso nema koj da ja cuva moram jas so bolovanje,toa e....
Utre sme na zlatno slavejce ,edvaj ceka,prv pat ja nosam se nadevam deka ubavo ke se zabavuva

И јас некни двајцата ги носев на лекар и двајцата со Цефаклор завршија. Јана имаше како шлајмче веќе десетина дена и не можеше да го искашла, прво ја прашав докторката ми рече чај од бел слез и капки синомарин и малку подобра беше, ама не ми јадеше ич, па решив да ја носам на преглед, ми беше страв да не почне да и слегува надолу и кога го разбудувам Михаил за во градинка и тој кашла леле мајко и тој кашлаше повеќе од 10 дена на природна база не му поминуваше, па ајде реков и него ќе го носам. Фала богу Јана почна да јади, таа прв пат откако е родена пие антибиотик и докторката рече поради тоа брзо ќе и помине

Непосредна врска до пораките: 741
16.11.2013 14:10:01   
mommy_angels RR
Добар ден ,Сноу,Михаела побрзо да оздрават малите
Јас се спремам за работа и малку нервозна,имав карти за Златно славејче,ама на работа сум и неможев да ја носам,а сакав и јас да идам со неа,мерак ми е,првпат оди на вакво нешто. Како и да е нека си уживка таа со тета,а мама ќе стисне заби..
А да ,за утре се спремам,си закажавме да си ја осветиме куќата,ептен сум ќефна

Непосредна врска до пораките: 742
16.11.2013 16:22:01   
Lacrymosa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR

Добар ден жени? Ај ако знае некоја не можам да го најдам во кој закон и кој член беше за тоа дека на мајка која дои и следува пауза од 1.30 мин за доење. Ми прифати директорот ама мисли дека со тоа сум повластена и сега кога му кажав дека по закон ми следува ми вели дека не знаел да сум го испечатела законот да видел. А јас се скапав барање и не можам да најдам, а сум го читала

провери во закон за работни односи или евентуално во закон за семејство. на друго место не ми текнува каде би можело да има

Непосредна врска до пораките: 743
16.11.2013 17:13:41   
Snowhite RR
Епа во закон за работни односи и во законот за социјално осигурување барав, ама не можев да го најдам тој член, а сигурна сум дека го имаше, знаеш како оди тоа, кога бараш нешто не можеш да го најдеш, а кога не го бараш оп в очи те бодиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 744
16.11.2013 20:23:57   
MademoiselleNina
Службен весник на РМ, бр. 16 од 05.02.2010 година
ЗАКОНОДАВНО-ПРАВНА КОМИСИЈА НА
СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Право на мајката доилка

Член 171
Работничката која го дои детето и по изминувањето на отсуството поради бременост, раѓање и родителство, ќе започне да работи со полно работно време, има право на платена пауза во текот на работното време, во траење од еден ипол час дневно, во кое време се засметува и дневната пауза. Тоа право го има работничката до наполнета една година возраст на детето.

Непосредна врска до пораките: 745
16.11.2013 21:51:26   
Mihaela 2010
Mozes slobodno da si gi koristis tie cas i polovina,moi koleski taka pravea vo 15 casot si odea doma,do 16 i 30 ni e rab vreme

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 746
17.11.2013 8:11:32   
mommy_angels RR
Добро утро жени,рака ви давам на тие што живеете со свекрви,мојата 5 ден на гости ми е,,8 наутро ,а јас веќе пуцам по шавови user posted image

Непосредна врска до пораките: 747
17.11.2013 9:12:04   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

Добро утро жени,рака ви давам на тие што живеете со свекрви,мојата 5 ден на гости ми е,,8 наутро ,а јас веќе пуцам по шавови user posted image

user posted image user posted image user posted image Издржи мами,ако не една ракија е спасот или две...user posted image user posted image
ај да ти сварам јас тебе едно релакс кафенце
user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 748
17.11.2013 10:39:03   
Martins mom
Како сте лејдис, какво ви е неделново расположение? Мами ејнџелс си кажаuser posted image Јас со мешето до заби, имам неверојатна желба да скитам, да шетам некаде, ама се мислам каде да одам. Си викам да го носам детево во Џамбо, ама има новогодишни украси донесено, знам дека еден куп пари ќе ми избегаат, па се мисламuser posted image мо0жеби, онака, на суво ќе се прошетамеuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 749
18.11.2013 7:26:20   
deluxe
Добро утро Рингерајки,спиете??
Јас сум ранобудник.Спиена сум 4 саати,ноќеска со синко се боревмеuser posted image и во сонот,4ките му прават голем проблем цела ноќ кемка во сонот.Сабајлево на нозе од 6 и 30 да ја испратам на училиште А.Сега полнам батерии со едно јако турско кафе и да се фаќам за работа по дома,дури спие зверчетоuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?