|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Информации за остварување на правото за И...
28.10.2013 12:33:30   
LoveableMe RR
Kate.., надворешни линкови се забранети, но ете напиши фонд за здравство facebook на Google и веднаш ќе ти ја отвори страната, а погоре на форумов имаш и телефони да се јавиш и да прашаш што те интересира. Позз

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 326
28.10.2013 19:30:54   
kate..
mili ringerajki denes sum najsrekna dobiv pozitiven odgovor se javiv vo fzo skopje mi kazaa mi odobrile na 22 a pismoto mi go pratile na 24 sekoj moment ocekuvam da mi stigne.vi posakuvam mili moi sto poskoro i vie da slusnete pozitiven odgovor pozdrav do site ve guskam i vi ja pustam seta sreka.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 327
29.10.2013 11:03:20   
LoveableMe RR
Kate.., честитките ти ги упатуваме на овој форум: Денес го добив позитивниот одговор. Позз

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 328
30.10.2013 16:13:06   
butterfly 00
Devojki denes se javiv vo fondot mi rekoa deka dokumentite ke gi razgledaat vo vtornik i deka vo sreda ke imaat informacii i odgovor, pustete mi sreka za pozitiven odgovor. Dali ima sansi da ne se ceka vaucerot po posta, tuku vednas da se zeme od fondot, ako znae nekoj neka mi kaze, thanks

Непосредна врска до пораките: 329
30.10.2013 17:34:11   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki denes se javiv vo fondot mi rekoa deka dokumentite ke gi razgledaat vo vtornik i deka vo sreda ke imaat informacii i odgovor, pustete mi sreka za pozitiven odgovor. Dali ima sansi da ne se ceka vaucerot po posta, tuku vednas da se zeme od fondot, ako znae nekoj neka mi kaze, thanks

Moже, јас си го земав, не чекав преку пошта. Отиди до кај нив на 2-ри спрат мислам (кај Мајка Тереза), кажи дека сакаш лично да го подигнеш и отприлика кога ќе решат, оди и земи си го. Ајде, па и тебе да ти честитаме.user posted image

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 330
6.11.2013 13:06:48   
iki kiki riki
Hm,...jas se javiv sega, mi pobaraa dopolnitelni analizi, AMH, nesto so papot po detalno i celata predhodna postapka sto ja imav vo Sisitina..e, ne mi se veruva.Valjda koga ke gi soberam i dadam povtorno, nema da se ceka 3 nedeli??

Непосредна врска до пораките: 331
6.11.2013 19:58:42   
LoveableMe RR
Ikiriki, добра ти е фоткава, го обожавам чоечево. user posted image . Може ли да ни кажеш зошто ти барале АМХ? Што со ПАП-от? Хормонскиот статус имаше проблем или некој друг документ не ти беше поднесен?

Многу ми е чудно ова...ај сподели со сите да знаат. Позз

(Одговор на членот iki kiki riki)
Непосредна врска до пораките: 332
7.11.2013 10:34:38   
iki kiki riki
ФСХ ми беше 9,15, а нормално е до 11,5. Другите хормони ми се во нормални вредности. Џабе ми бараат АМХ, кога и така ке биде низок, јас сепак имам 44 год. Плус тоа не е некој важен показател за нив, повеке за самата постапка. Нема везе, сега тоа е. Ми ја побараа целата предходна ИВФ постапка, што има логика,пошто напишав дека имам предходно правено ИВФ,али докторот што ми ги гледаше документите ми рече нема потреба..а еве имало потреба user posted image а со папот, не би знаела што е проблемот, пишува нормален наод, али пишува и кокаидни бактерии, на што матичниов ми рече,нема везе, пошто на микорбиологојата си чиста..уф..user posted image ..ништо, ке ги избркам сега и овие документи, и ваљда нема да ме одбијат

Непосредна врска до пораките: 333
7.11.2013 11:35:00   
LoveableMe RR
Ikiriki, со среќа заврши ја документацијата и те чекаме на форумот за Вештачко оплодување. Позз

(Одговор на членот iki kiki riki)
Непосредна врска до пораките: 334
25.11.2013 12:28:37   
jana81
Devojki mi treba informacii za uslovite za koristenje na pravo na ivf za vtoro dete. Znam deka proektot ke srtartuva od 2014ta ama poleka da si spremam dokumenti. Inaku jas dosega imam praveno 3 ivf preku fond( tretoto konecno uspesno) . Dali postapkata ke bide ista kako za prvo ili ke ima nekoi dopolnitelni uslovi, ako nekoja od vas ima nekoi informacii Ve molam pisete

Непосредна врска до пораките: 335
25.11.2013 14:04:21   
LoveableMe RR
Nema uste nisto kolku sto znam, no verojatno vo dekemvri ke ima informacii.Pozz

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 336
27.11.2013 12:12:54   
јас поднесов документи во фондот на 22.10 во подрачната кај социјално...отприлика кога би можела да очекувам резултати...таму ми кажаа само Среќно user posted image не дека нема да ни треба и тоа али би сакала да знам и отприлика како одлучуваат...Имате искуство нели user posted image
благодарам однапред...
и ајде среќно на сите што чекаме позитивни вести user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 337
27.11.2013 13:08:00   
LoveableMe RR
Denovive treba da ti stasa odgovor, za nekolku nedeli prakjaat odgovor.Pozz

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 338
27.11.2013 21:49:49   

ти благодарам многу, моја грешка наместо октомври мислев на 22.11 минатата недела се поднесени.
ќе си почекам таман за нова година се надевам ќе ме израдуваат user posted image

Непосредна врска до пораките: 339
1.12.2013 13:28:09   
I LOVE
devojki koi dokumenti treba da se podnesat za vtoro ivf znam deka treba site kako i za prvoto ama mene originalot od laparaskopija i histeroskopija mi go zedoa so prvoto podnesuvanje,sega samo fotokopijata vajda ke treba da ja dadam.Treba li nekoja podvrda da im odnesam posto ne uspea prvoto ili analizite od beta. Jas treba posle 6 meseci da podnesam pak samo me ineteresira od koga da brojam od denot na prvoto ivf li?

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 340
1.12.2013 14:04:50   
kapina
Od transferot se broi6 meseci na mene mi kazaa da cekam6meseci od spontaniot da mi se sredat malku hormonite moj sovet ti e sega napravi si samo bris potoa posle dva tri meseci ispitaj sigi hormonite inaku za prvoto IVF I jas yi podnesov originalnite documenti od laparoihisteroskopija I Sega imam samo kopija

(Одговор на членот I LOVE)
Непосредна врска до пораките: 341
1.12.2013 14:42:06   
kapina
Inaku da ke treba I rezultatite od betahcg da gi pustis ako imas I eho snimka od bremenosta ako imas pusti jas I nea ke ja pustam oti imase gestaciski sakus

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 342
1.12.2013 15:30:24   
I LOVE
kapina jas ne stignav za na eho,mene me vodat kako biohemiska bremenost oti na eho nemase nisto. Gi imam rezultatite od beta i ke gi pratam site,inaku planiram za tri meseci pravo da ispitam se oti sega ako pocnam ke mi istecat do togas. A za da se stabilizirat hormonite dali pievte nesto ili sami od sebe se vrakat vo normala. jas nekade procitav oti bilo ubavo da se pie cikloproginova bidejki gi sreduvala hormonite. Mene mi e malku povisen fsh na gorna granica mi e sto da pijam za da go nalam nego

Непосредна врска до пораките: 343
1.12.2013 16:52:11   
kapina
Ne ne pijam nisto taka mi kaza endokrinologot na mene mi bea na13den fsh lh I estradiol nizki. Pa ne midadoa nisto moj sovet ti e za fsh ako ti e na gorna granica sovetuvaj se ili so endokrinolog ili so ginekologot ne zemaj nisto na svoja raka nikakvi lekovi

Непосредна врска до пораките: 344
1.12.2013 19:19:38   
I LOVE
fala ti kapina jas dosega ne sum bila na endokrinolog mozes li da mi preporaces nekoj ovde vo strumica. mene pa na 13 den mi se super fsh i lh ama na 3 den fsh mi bese visok 11 posledniot pat,inaku na dosega sum ispituvala hormoni 3 pati i se mi e razlicen ednas 7 pa 9 pa 11 posledniot pat pred da pravam ivf i mi izvadija 10jk i sakam za narednoto ivf da go simnam za da imam poveke sansi a i poveke jk. Sega ke si napravam smokvi so maslinovo maslo teba da stojat 40 dena i sekoe sabajle po dve na gladen stomah na mnogu im pomognalo so simnuvanje na fsh pa ke probam i jas,ke pocnam uste sega za da taman imam vreme so slednoto ivf.

Непосредна врска до пораките: 345
1.12.2013 21:48:58   
kapina
nema vo strumica samo vo skopje na klinika za endokrinologija odam jas.

i love ti pisav pp kaj koj endokrinolog da zakazes

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2013 13:14:43 >

Непосредна врска до пораките: 346
2.12.2013 13:23:19   
LoveableMe RR
Девојки, сега само што се вратив од Фондот, бев да се информирам за ИВФ втор обид, која е процедурата, што документи треба и ми рекоа вака:

- копии од претходни HSG, лапароскопија, хистероскопија (доколку сте правеле)
- 3Д/4Д ехо ново да се направи не постаро од 6 месеци
- ПАП тест (не постар од 1 година)
- микробиолошки брисеви не постари од 6 месеци
- хормонален статус FSH, LH, PRL, E2, Progesteron, Testosteron, TSH, T3, T4), не постар од 6 месеци. Доколку FSH е покачен, може да побараат Антимулериан хормон, доколку не е, не бараат
- комплет крвна слика со седиментација и гликоза не постари од 6 месеци,
- два спермограма (еден од претходното ИВФ), а друг нов не постар од 6 месеци
- вирус маркери, хепатит Б,Ц и ХИВ не постари од 6 месеци (за двата партнера)
- копии од претходни инсеминации
- извештај, отпусна листа од ИВФ-то кое било неуспешно од болницата каде сте правеле

Прашав кога треба да се достави, ми рекоа после 6 месеци од датумот од последното ИВФ. Јас им реков ако доставам неколку недели пред датумот, за да разгледаат и таман дури да решат дали може така, ми рекоа дека може.

Ги прашав за ИВФ за второ дете, ми рекоа сега ги дефинираат деталите, од јануари 2014 година почнува процедурата, и дека истата ќе биде многу поедноставна отколку за ИВФ за тие што немаат прво дете.

Позз

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 2.12.2013 20:58:56 >

Непосредна врска до пораките: 347
2.12.2013 23:09:10   
I LOVE
kakva odpusna lista,mene nisto ne mi dadoa vo remedika samo gi imam rezultatite od betahcg

Непосредна врска до пораките: 348
3.12.2013 9:39:47   
mili_vanili
LoveableMe, fala za informaciite od fondot, znaci za ivf za vtoro ke se aplicira od Januari? se nadevam navistina ke bide poednostavena procedurata, ajde da vidime..ako sakaat zgolemen natalitet treba i za prvo da se poednostavi.

Непосредна врска до пораките: 349
3.12.2013 10:25:59   
LoveableMe RR
I LOVE, после трансферот ти даваат извештај потпишан од доктор со печат, колку јајце клетки си имала, колку се оплодиле, колку се вратени и каква терапија ти дале по трансферот. Е тоа го бараат од Фондот.

mili vanilli, така ми кажаа дека ќе има поедноставна процедура за второ, а за прво оваа листа што ја бараат знам дека е многу, но тоа е добро за жената, да ги има сите испитувања направено пред ИВФ.

Позз

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.