Melanija RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijance90 Eve me mene bev denes kaj doktorot mi rece moze da cekame da dobijam uste cel mesec aber nemalo tenok endometriumot bil mnogu mi dade primolut nor da pijam 7 dena, a na 5ti den da ispitam prolaktin ( zaso imav problemi so nego) i sedimenmtacija i da se javam da zakazam za hsg, saka da vidi kakvi se tubite zaso vaka nisto nemoze da mi dava kako stimulacija bez toa i samo vreme minuva . E sega kako sto znaete jas maka macev so bakterii, piev vibramicin sumamed eritromicin vaginaleti i sega stavam linex lady vaginaleti, deneska mu velam na nego i na sestrata da [pravime brisevi neli ne smee so bakterii ako nedaj boze ima da pravam hsg i me iskaraa, deka sum citala po internet ne sum slusala nusto deka dobar doktor sum imala da sum se opustela ke si zaplacev za malce od sto me karaa Mi rece brisevi januari duri koga ke zavrsam so linex lady. I sega na trista uma sum, sto da pravam , sto ako ne se izlecile bakteriite, jas i minatiot pat mu spomnav kako ke pravime hsg ako imam bakterii on mi rece ne se sekiraj ti ke lezis jas ke se macam tamu ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina Da vo pravo e doktorot adriance ako ima nekoja infekcija ke pokaze po sedimentacijata jas ne pravev brisevi pred hsg ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijance90 Of pa jas sedimentacija pravev april mesec i mi bese niska, a togas bev kasa popara so bakteriite e aj sega ke si puknam zimi se ne znam kaj da fatam veke eden vaka eden onaka ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen Hmmm jas mislam deka ne e bas ok da se prai hsg ako se ima bakterii, iako smetam deka posle terapijata koja btw bila dosta jaka ne bi trebalo da ima niso, no sepak moj sovet ti e da si napravis brisevi na drugo mesto da si vidis. Drugoo.... ne znam dali ti kazale ama metformin i jod nikako zaedno, zatoa neposredno pred i posle hsg da ne go pies metforminot pozdrav i se najdobro ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR andrijance90 суетни се докторите да не беше нетот уште ќе не вртеа Можеш и да прочиташ во темата Проверка на проодност на каналите има искуства дека каде и да се прави се бараат чисти брисеви, висока седиментација незначи нужно инфекција може е нешто сосема друг проблем ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijance90 znam imam citano i tuka i po stranski forumi i aj sto da pravam sega najubavo da si otidam jas kaj Davceva da me vidi ona i taka nejzina bese terapijata sto ja piev, pa neka mi zede brisevi, tuku prasanjeto e sto ako ima nesto seuste kako da kazam, idam kontra, mi vikaat deka mnogu citam i se opteretuvam i jas iskacam tuka kako da ne sum so site Baska stanuva zbor za doktor dosta strucen koj pravi IVF , a za edno obicno hsg da potfrli epten e za cudenje ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Andrijance, еве одамна се дружиме на форумот и сакам да ти дадам добронамерен совет: олабави! Многу трчкаш од еден доктор на друг, постојано си под стрес и на организмот уште толку правиш каша попара. Дефинитивно е важно да завршиш со терапијата и она што докторката претходно ти го кажала, нека те види и ако имаш пас, тогаш направи брисеви (ако треба), па потоа подобро да олабавиш неколку месеци со мажето, па ако не биде, почни процедура ХСГ. Брзањето никаде не води, а стресот пак сигурно не може да ти ја овозможи посакуваната цел, затоа чекор по чекор. Позз, со тебе сме сите, само полека ИЗВОРНА ПОРАКА: andrijance90 Ne me karajte i vie jas ne pobarav hsg i iskreno planirav tamu fevruari da pravam taman da zavrsam so se, otidov samo zasto me zagrizuvase toj iscedok sto go imav a menzis nemase i on mi rece da pravime hsg , duri koga dojdov sestrata mi veli napravi li se sto treba za hsg jas vaka doktorov si zapisal tamu hsg treba da pravam i on go pobara toa i sto da pravam sega da recam ne sakam ispaga rabotava ne znam sto sakam LoveableMe eve i ti si kaj istiot doktor, ti baraa li brisevi pred hsg? Sto mislis vo vrska so toa sto on smeta deka bakteriite nemaat vrska so hsg, a site znaeme deka imaat. ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Не те караме, сакам да ги помогнам . Да, кај истиот доктор сме, тие си имаат некоја шема, си тераат по неа, затоа и така ти рекле, не знам зошто си одела за исцедокот, треба да почекаш неколку дена да добиеш. Како што ти пишав, заврши прво со докторката, потоа ако треба брисеви, таа ќе ти каже, не мораш таму да ги правиш, може да и однесеш резултати ако треба, можеш на државно да ги направиш брисевите. Е, потоа почекај за HSG, бидејќи треба да немаш висока седиментација и со ХСГ пак се пијат антибиотици, крвариш ден-два бидејќи ти пуштаат течност со јајцеводите и тие антибиотиците можеш да добиеш алергија, јас се исфрлав од нив, па се мачкав после со некои креми. Затоа ти викам да не брзаш со ХСГ, ќе си го направиш организмот карма караша ако правиш сега. Позз
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
|