Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.12.2013 9:35:31
sandriana RR
нутелче, ако не ти пукне водењак, или не добиеш болки, уживај си до утрешната контрола Многу било, малку останало Со лесно да биде, во секој случај, само ти опушти се.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 24.12.2013 13:47:01
nutelce
ti blagodaram sandriana, se nadevam ke poceka do utre ... inaku imam mali boli vo kicmata i odvreme navreme zgrcuvanje na dolniot del od stomakot...ama nisto strasno..
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 25.12.2013 18:25:13
saki.sk
mamicki edno prasanje za vas dali cepot koga ke ti padbne mora da ima krv ili da bide kafeavko kaj mene mi istece nesto zoltenikavo- belo gusto ama nemase ni crvenkasto ni kafeavko pa malku sum vo zabuna....a terminot mi e do utre...
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.12.2013 9:59:08
LARA83
мамички добро утро од мене јас денес сум точно 27 недела па влегувам во последново тромесечие и ви се придружувам во темава, уназад имам доста за читање а ќе следат и доста прашања
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.12.2013 14:14:41
Мамичка85
Pozz Lara imaj ubav den sekako ke se druzime jas cekam sekoj moment ama ne i se iskaca toplo i e vnatre moze ceka Nova godina da projde utre mi e kraen termin ama nema sansi do utre baska i doktorov smireno mi zakaza kontrola za na 2 januari taka da ke si pocekam uste malce pozz i so lesno
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 29.12.2013 6:40:05
@bebe
mamicki, aj ve molam za odgovor, trudnicko boleduvanje od rabota ili otsustvo koga mozam da go zemam, termin mi e od 18.01-18.02.2014 , kolku mi sleduvaat, jas sakam posle praznicive da go otvoram bidejki ne mozam poveke, maka mi e, pocnuvame so rabota na 08.01 dali moze da go otvoram t.e kolku dena pred poroduvanje mozam da go otvoram dali se zema broejki od pocetokot na terminot na poroduvanje ili od krajniot termin pa nanazad
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.1.2014 10:16:04
tnade
vcera bev na kontrola i si dobiv upat....sitno broime 36 ta nedela, e sega dali ke podranime ili ke cekame kako dadicka posle termin e zelba na bebus, so lesno neka ni e na site
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 11.1.2014 13:39:30
Melanija RR
tnade или ситно или уште месец како и да биде со лесно
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.1.2014 18:37:26
nena987
eve ne i nas vo 36 nedela jeeee posle mnogu nervozi i cekanje iproblemi vo bremenosta stasavme i nie pred krajot na ova patuvanje n i naskoro vleguvame vo novo mnogu poubavo zaedno so naseto zlato koe so netrpenie go iscekuvame
pozz do site idni mamicki ve guskam site i so lesno da si se izlesnime pa da si uzivame so nasite najmili
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.1.2014 11:11:34
@bebe
mesinja aj ve molam kazete mi jas sum skoro 36 nedela od bremenost i d-r na kontrola mi rece deka postelkata e veke zrela, sto znaci toa, inaku so bebceto (kerkicka) e se vo red, resiv da se porogam co cair, dali toa znaci deka za brzo ke bide poroduvanjeto ili znaci nesto drugo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.1.2014 11:23:41
sandriana RR
Зрела постелка значи дека времето за гушкање со бебето е ближи . Тоа е нормален процес - пред породување -од 36та недела натака, постелката да биде во крајна фаза на зрелост, што значи дека си ја извршила функцијата, го чувала и хранела бебето, и полека е време да се разделат
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 1.2.2014 22:10:18
biba983
до сега не сум ви пишувала во претходните тромесечја, меѓутоа да се пријавиме со моето меше у 28 недела сме, ми рекоа дека е и така. До сега добро тераме, се надевам така и ке продолжиме И lale честитки за синчето да ти е жив и здрав
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.2.2014 16:57:07
LARA83
мамички како сте? како оди трето тромесечје? јас терам 33та недела се повозбудени и повозбудени што како ќе биде, од непријатностите ме следат екстра јаки киселини (коишто си беа присутни и до сега али сега мислам дека кулминираат) просто заборавив како е да се живее без киселини иначе почнавме со контроли на две недели па да видиме како ќе оди ... си е добра мрда клоца на сите страни дури ова тромесечие сватив дека стварно сум трудна :)))) до 6месец како и да не бев си се заборавав
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.2.2014 20:34:49
biba983
И мојава принцеза да 6ти месец клоцаше повремено, сега журка си прави у стомак Ама ако нека клоца, барем да знам дека е добро. Ја барем до сега, ( веке сум 29гн) со киселини и немам страшен проблем, повремено ме фаќаат. Единствено што има денови кога воопшто немам апетит. Ама па затоа у првото тромесечје кога дознав дека сум трудна(а го чекавме 4 години) јадев се и сешто и знам дека после пораѓај тие 3-4 кг ќе ми прават проблем.Како и да е, на сите да ни биде со лесно и да си уживаме у бременоста
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.