|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
11.4.2014 13:00:20   
brm_brm
Ti blagodaram Karma. Ke vidime sto ke se sluci. Boleduvanje e najdobro dase zeme no mrazam potoa dopolnitelno prasanja kade bese,... a I od Boleduvanje to se gleda dijagnozata,..... ne sakav mnogu da zboram na rabota. A realno kakvo e custvoto denovite po punkcija I transfer. Ti blagodaram I sekoe dobro, imalo gospod od prva vu bidnalo.so lesno neka e.

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 1101
11.4.2014 15:41:46   
kapina
Mese cina. Nemozes da gi podneses dokumentIte ako ja imas ureoplazmata ke te odbijatjas ja imav no prvo ja izleciv pq potoa gi pustub
Iv dokumentIte

Непосредна врска до пораките: 1102
11.4.2014 20:48:08   
LoveableMe RR
Алмушка, баш ми е жал, јас крварев и бетата почна да паѓа, јас прокрварев и ги исфрлив ембрионите, штом нема кај тебе на ехо, значи сами се исфрлиле. Тоа во принцип го водат како биохемиска бременост. Мораш да бидеш силна и да продолжиш понатаму, пробувајте во периодов природно и ќе се среди. Те гушкамuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 1103
13.4.2014 21:27:27   
brm_brm на боледувањето не се гледа дијагнозата, дијагнозата се гледа на извештајот од комисијата ако веќе одиш на комисија а тоа не го носиш на работа. На работа го носиш документот од кај твојот матичен гинеколог и таму не стои дијагноза...Не се секирај и јас бев загрижена за истото ама помина лесно...За се што ти треба тука сме user posted image

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 1104
13.4.2014 22:06:27   
mery
zdravo devojki, jas go dobiv izvestuvaweto od fondot pozitivno. Ova mi e prvo in vitro i mnogu se plasam user posted image sega vtornik idam kaj dr. Klementina Kuzeska, dali imate iskustvo nekoja od vas kaj.dr. i dali vednas kje pocnam so terapija kakva e taa procedura. da vi kazam deka edvaj cekam, da pocnam. Se mi izgleda spansko selo, ne znam kako kje ide , a ja veke sum pocnala da zemam mikroginon, mi gi prepisa dr. kaj koj bev za 3d eho za vo fondot.... ke mozete da mi pomognete? pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1105
14.4.2014 9:22:33   
LoveableMe RR
Mery, здраво, честитки за ваучерот ти упатуваме ТУКА.

д-р Клементина беше во Систина или на ГАК? Постапката е различна кај секого, зависно од дијагнозата, но ти си почнала со микрогинон, значи одиш со долгиот протокол, кога ќе завршиш со нив и потоа за 2-3 дена ќе добиеш, ќе почнеш со суперфакт веројатно, а потоа со стимулација фостимон или нешто слично. Потоа пункција и по 3-5 дена трансфер на ембрионите и 2 недели одмарање за ТЕСТuser posted image . Што е проблемот кај вас, кај тебе или партнерот? Имате некоја конкретна дијагноза?

Имаме тема Важни совети кога сте во ИВФ, тука има доста корисни информации за постапката и за исхрана и сл. Позз, се надеваме на дружба со тебе на форумот, имаме многу рингерајки кои можат да споделат совети со тебеuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mery)
Непосредна врска до пораките: 1106
14.4.2014 9:46:36   
mery
Loveable dr. Kkementina e vo sistina, inace ja veke 4 godini se obiduvam za bebe, sum napravila hsg, laparo -histeroscopiija, terapija nikakva ne sum primala, dr.vikaat se e vo red, a I maskiot faktor ne e tolku slab, ne e koj snaj sto, ama dr vikaat deka so vakov spermogram ostanale trudni. Ne znam zosto eve be biduva. Se nadevam deka ke bide ovoj pat :-) .

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1107
14.4.2014 12:37:32   
mery честитки за позитивниот одговор од фондот...
малку да те охрабрам и јас бев како тебе, кај мене се во ред, со послаб спермограм кај мм за што докторите постојано ме уверуваа дека и со тој резултат се останува бремена...
сепак кога се одлучив за ивф се одлучив за систина кај др.ивановски и одлично поминав тимот кој работи таму е прекрасен без разлика кај кој доктор и да си важни се и ембриолозите кои се таму да проценат кои ембриони се добри и тие да ги трансферираат...при извадени 4 јајце клетки се оплодија две и ми ги трансферираа...
моето прво инф помина позитивно сега сум 12 недела бремена со близначиња...ти го посакувам истото и на тебе...user posted image user posted image user posted image

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

(Одговор на членот mery)
Непосредна врска до пораките: 1108
14.4.2014 13:59:19   
mery
O karma, mnogu ti fala, mnogu mi e milo za bliznacinja, neka ti e lesna bremenosta I daj boze I ja ko tebe, so bliznaci. zimase li nesto specijalno -suplimenti osven folna kiselina pred I vo tekot na ivf.

Непосредна врска до пораките: 1109
14.4.2014 20:23:14   
mery јас пред да се решам на постапката пиев единствено фолна киселина.
по првата посета на систина ми беа препишани само микрогинонот, а после тоа и хормонската терапија суперфакт и фостимон но сето тоа ти е различно кај секој случај..
два дена пред пункцијата ми беше речено дека треба да пијам витамин ц+калциум.(до денот на пункција)
по пункцијата истиот ден почнав со фемибион1, аспирин, декортин, кринон гел.
на денот на трансферот ми ставија инекција прогестерон (на секои 4 дена)кој од тогаш до ден денес со останатата терапија го примам.Декортинот ми го прекинаа околу 8ма недела.
се надевам ти помогнав...user posted image

2,5 години неуспешно природно, уредни резултати, хормони и проодни канали, олигоспермија кај мм, 4 инсеминации=неуспешни, 1 ИВФ - успешно

(Одговор на членот mery)
Непосредна врска до пораките: 1110
15.4.2014 9:27:39   
brm_brm
Karma cestitam od srce za bliznacinjata I so lesno da si ja pomines bremenosta. Mene me stavija na suprefact 0,6. KAJ lazarevski sum. Ne znam dali bi mozela da se bockam sama sto mislite vie, spodelete nekoe iskustvo. I plus me interesira dali suprefactot treba celo vreme da bide vo frizider. A moeto sisence e bez kutivce I sestrata kaj maticnata mi vika zosto bez kutija moze da izvetree. A ova za bockanjeto ve molam spodelete iakustvo.

Непосредна врска до пораките: 1111
15.4.2014 12:12:18   
LoveableMe RR
брм-брм, можеш сама да ставаш доолку си храбра, со мали игли се става и дозата ти ја препишува гинекологот, обично ја намалува кога ќе почнеш со стимулативните инекции. Инекциите се чуваат во фрижидер.

Кога почнуваш со супрефактот? Позз, добар доктор си избралаuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 15.4.2014 12:13:02 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1112
15.4.2014 12:27:11   
brm_brm

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

брм-брм, можеш сама да ставаш доолку си храбра, со мали игли се става и дозата ти ја препишува гинекологот, обично ја намалува кога ќе почнеш со стимулативните инекции. Инекциите се чуваат во фрижидер.

Кога почнуваш со супрефактот? Позз, добар доктор си избралаuser posted image

Veke pocnav no kaj maticnata a eve fakaat praznici I ke moram da se ohrabram sama.a za cuvanjeto vo frizifer me faka strav. 2 dena nema da sum doma I kaj da go nosam sisenceto sutrefact :( . Se rasipuva li. Moeto sise od sistina bese pa skoro pola otprazno.taka li treba da bide? I po moi presmetki od 1 sise so doza 0,6 ke imam za 9 dena.taka nneli

Непосредна врска до пораките: 1113
15.4.2014 12:50:10   
LoveableMe RR
Brm_brm, јас одев во Систина да ми ги стават, ако не можеш да одиш таму, мораш да најдеш амбуланта каде ќе ги примаш/сестра или дома сама. Ако одиш на пат, земи ги со тебе, само таму каде што ќе одиш да има фрижидер. Прашај во Систина за колку дена ти дале Супрефакт. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1114
15.4.2014 23:51:41   
kapina
jas pak uopste ne gi stavav vo frizider superfaktot i nisto ne imbese em toa bese juli mesec koga gi primav 

Непосредна врска до пораките: 1115
16.4.2014 10:59:51   
brm_brm
Kapina, jas prasav 2 sestri vo sistina I dvete mi naglasija deka suprefactot obavezno da se cuva vo frizider.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1116
16.4.2014 12:33:11   
Tajci_pp
Zdravo dragi moi RR pred izvesno vreme bev i jas del od ovaa tema kade gi spodeluvav moite iskustva i problemi so moeto neuspesno IVF.Deneska sakam so vas da spodelam edna prekrasna vest vo koja seuste jas nemozam da poveruvam. Prethodno nakratko sakam da napisam za mojot trnliv pat koj go odev celi 6 god mozebi nekoi od vas imaat citano no za onie koi nemaat:tri spontani abortusi, HSG laparo i histero so konecen rezultat neproodni jajcevodi i definitivno vestacko oploduvanje . Potoa ostanav vonmatericno bremena pa sledese uste edna laparoskopija pri sto mi ja odstranija desnata tuba i ostanav so edna koja i taa ne bese sjajna. Pa sleduvase IVF koe bese neuspesno i od togas veke resivme da stavime kraj na taa golgota za bebe ednostavo sakavme da se odmorime i koga ke se odmorime i sobereme sili da odime na vtoro IVF no koga najmalku ocekuvame e togas cudata se slucuvaat i moeto se sluci gi vidov moite user posted image a vcera bremenosta ja potvrdivme i na eho . Se nadevam deka ovoj pat bremenosta ke ja izdrzam i iznosam do kraj ednostavno taka custvuvam.

Pozdrav do site vas i vi posakuvam sto poskoro da si gi vidite vasite user posted image i nikogas nemoj da se otkazuvate ednostavno samo gospod znae koga e vistinskoto vreme kako rekle stari ne nie koga sakame tuku toj koga ke saka .

Непосредна врска до пораките: 1117
16.4.2014 12:43:39   
Melanija RR
Tajci_pp user posted image user posted image user posted image чуда се случуваат user posted image ти посакувам убава и лесна бременост и здравје боже здраво и живо user posted image
Се читаме и во БРЕМЕНОСТ

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1118
16.4.2014 14:14:54   
@bebe
tajci_pp, cestitki, cestiti,cestitki, user posted image poznato mi e ova custvo na neizmerna sreka i taka ostani do kraj na bremenosta, rastete veselo
I jas na ovoj nacin uspeav taka da veke veruvam vo ova, i vie veruvajte taka ke se pomognete za user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1119
16.4.2014 14:25:58   
Felly RR
Честитки Тајчи_пп, ти посакувам лесна бременост и здраво и живо бебенце. Ти благодарам што сподели со нас, сигурна сум дека твојата приказна ќе им биде поддршка за позитивна мисла и надеж на многу рингерајки. user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1120
16.4.2014 14:59:18   
честиткииииииииии tajci user posted image user posted image user posted image
чуда се случуваат и не тераат да веруваме во нив...

Непосредна врска до пораките: 1121
16.4.2014 15:12:59   
Hopeful RR
Tajci_pp, ми го разубави денот! user posted image user posted image user posted image Браво и честитки од се срце! Ти посакувам убава и лесна бременост, и здраво и живо бепче user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1122
16.4.2014 15:23:07   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tajci_pp

Zdravo dragi moi RR pred izvesno vreme bev i jas del od ovaa tema......... Prethodno nakratko sakam da napisam za mojot trnliv pat koj go odev celi 6 god mozebi nekoi od vas imaat citano.......resivme da stavime kraj na taa golgota za bebe ednostavo sakavme da se odmorime...... e togas cudata se slucuvaat i moeto se sluci gi vidov moite user posted image a vcera bremenosta ja potvrdivme i na eho .

Тајчи Прилепuser posted image , како може да не се сеќавам, редовно се читавме за ИВФ, хистеро-лапаро, испитувања и што уште не, убаво се сеќавам и мнооооооооооооооооооооооооогу ме израдува, кога ќе ја одмориш главата и ќе дигнеш раце од се, тогаш ќе се случи велат паталките. Лесна и убава бременост, продолжи со нас на останатите форуми за бременост и породување, па потоа за бебе, известувај неuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1123
16.4.2014 15:29:00   
LoveableMe RR
Дали имаме уште рингерајки во процедура?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

15.04 - brm_brm -почеток со терапија

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

ПОДДРШКА
user posted image

Kolachence,firenca didi, Adelle,gina,mesecina83,Bogdancanka RR, koki12 , skopjance, mimiiiiiiiiiiiii , taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, Butterfly00, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Yaya user posted image skrienauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.4.2014 11:25:23 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1124
18.4.2014 19:42:50   
brm_brm
Ајдееее помош : се боцкам сама со супрефакт, но некако шприцот ми се полни со меурчиња и не сум сигурна дали така треба, ми е страв, дозата што ја внесувам да не е помала отколку што треба заради меурчињата во шприцот? ваше искуство???

Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?