|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
17.10.2014 20:25:19   
SOLE
нестрплива честитки user posted image user posted image да имаш убава и лесна бременост и user posted image user posted image лелеее ми се полни душата кога има нова трудница

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 301
17.10.2014 20:45:38   
Anonimen
Se nadevam znaci pozitiven test :) Edvaj cekam da dojde slednata nedela. Procitav nesto niz net, bi mozelo da znaci vgnezduvanje na embrioncinjata. Teski se ovie denovi na cekanje. Kako si go pominuvate vremeto? Jas vekje stanuvam, se razdvizuvam niz doma. Mnogu cesto mokram, znaci odam do toalet cesto. Eve sega si pravev nesto jadenje., nesto nabrzina. Glavno lezam, no potstanuvam do kujna da si zemam nesto i se vrakjam vo lezecka pozicija :)

Непосредна врска до пораките: 302
17.10.2014 21:08:26   
kapina
E sega sakam da ve prasam za poliginax dali e normalno da tece tecnost edna od niv ne e belo pranje da kazes jas odamna prethodno gi stavav I ne se sekavam kako bese sega koga ke stanam nautro mokra sum cela go stavam veke od vtornikot I se e taka

Непосредна врска до пораките: 303
17.10.2014 21:09:57   
kapina
Izosport ima vo tinex

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 304
17.10.2014 22:07:12   
gina
Nestrpliva28 user posted image user posted image user posted image cestitki uzivaj vo bremenosta ajde vlecete za nos sto poveke trudnici da ima

Непосредна врска до пораките: 305
17.10.2014 23:46:35   
Nestrpliva28
Kapina jas i jas go imam istoto samo sto jas stavam krinon gel i isto nautro sum mokra i mi ispagaat ko beli neznam kako da gi narecam,ko topcinja najverovatno od gelot samo vo tvrda forma...lele odvaj cekam nedela da dojde pa da bidam najsigurna vo rezultatot ;)

Непосредна врска до пораките: 306
18.10.2014 10:58:40   
profe
Zdravo od mene. Petti den transfer, denes sabajle koga stanav duri zaboraviv deka sum pravela ivf, nisto vo stomak ne cuvstvuvam. Vcera imav nekoi grcevi i zavcera, denes kje stanam konecno nesto da podzacistam, da gi stavam sadovite vo masina za sadovi, i kje napravam rucek nabrzina. Ne se lezi non stop :). Mm nisto ne raboti po doma, samo frla gjubre i do prodavnica go prakjam. Vekje pocna da se preprava deka spie porucek, sum bila dosadna daj ova daj ona :)

(Одговор на членот Nestrpliva28)
Непосредна врска до пораките: 307
18.10.2014 12:51:17   
kapina
Pominaa bolkite vo stomakot I prolivot I sega imam samo nelagodnost vo jajnicite me asi seuste toa sto zgresiv so inekcii te no trojca ginekolozi mi rekoa oti ne e nisto strasno ke se smiram duri vo pon koga ke mi merat estradiolI koga ke me gledat na eho

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 308
18.10.2014 13:03:52   
LoveableMe RR
Profe,истa песнa секaде, јaс кoгa ми требa нештo, еднa пo еднa рaбoтa кaжувaм, дa не измешa или зaбoрaви. user posted image Дoмa е хaoс, сaмo му бaрaм среди гo oвa нaмести гo oвa и мнoгу му се гледaлo мaчнo. Мaсa дa рaскрене и сaдoви вo мaшинa, е тoa гoлемa рaбoтa билo, a зa усисaвaње двa сaaтa му требaлo oдмoр. Јaс плaнирaм истo oд денес дa се рaзмрдувaм, aмa дoмaшните рaбoти негo ќе му ги oстaвaм, некa пoмaгa мaлце.

Кaпинa, дoктoрoт знaе штo прaви не пaничи. Другите мешкoвци штo прaвите? Сo нoвa терaпијa дa пoчнувa некoјa?

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 309
18.10.2014 14:15:31   
profe
Mm duri mi vika deka i toj bil covek, pa dusata sum mu ja izmacila, ne mozel vekje. Zamislite, jas sekoj den toa go pravam, sega koga e ostaveno se na nego, tesko bilo. Gi staviv sadovite vo masina ja vkluciv, tolku od mene, sega cel den kje lezam pak. Mnogu odam vo wc, moze na sekoj saat, toa me nervira, sto mora da stanuvam do wc. Pijam mnogu tecnosti, zedna se cuvstvuvam, moze zatoa. Drugo nesto sto me maci e sto ne cuvstvuvam nisto, odnosno ponekogas kje pocuvstvuvam mali grcevi, ama epten mali ili krkorenje vo jajnici, i toa. Mnogu neznacitelno, i od ova me fakja strav. Kakvi simptomi imate vie?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 310
18.10.2014 17:31:56   
LoveableMe RR
Прoфе и јaс чувствувaм жед, пијaм мнoгу течнoсти и чест гoстиб сум вo тoaлет, тoa е тoa, чекaме денoвите дa пoминaт

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 311
18.10.2014 18:00:40   
skriena
za sto go piete toa izosport treba da se pie poslem transfel iliiii kazetemi ve molam pozz

Непосредна врска до пораките: 312
18.10.2014 18:39:14   
kapina
Za hiperstimulacija se pie izosport
ИЗВОРНА ПОРАКА: skriena

za sto go piete toa izosport treba da se pie poslem transfel iliiii kazetemi ve molam pozz

ega I dezurniot lekar stomi gi stavase fostimonite kazaeden visok ne e nisto strasno

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 313
18.10.2014 19:50:34   
LoveableMe RR
Скриенa, Изoспoрт ги дaвaaт пo трaнсферoт зa дa се спречи хиперстимулaцијa, кoгa имaш висoк естрaдиoл и мнoгу јaјце клетки.

Туку, мене ме бoли глaвa, не знaм дaли смеaм нештo дa се нaпијaм или дa трпaм дурине прoјде? Дaли некoјa oд вaс пo трaнсфер пиелa aпче зa глaвa?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 314
18.10.2014 20:24:46   
tea 88
Mislam deka mozes da pies paracetamol za glavobolka.jas go piev vo kombinacija so b6 .za paracetamol znam deka moze a za b6 ne sum sigurna.

Непосредна врска до пораките: 315
18.10.2014 21:35:54   
Melanija RR
LoveableMe RR во бременост е дозволено парацетамол па и ако е јака главоболка и пола или цел аналгин.Секако пробај природно но не е добро да се трпи болка

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 316
18.10.2014 23:04:01   
kapina
Moze I b6 vitamin da se pie jas piev

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 317
19.10.2014 10:30:00   
LoveableMe RR
Фaлa ви, пијaм и мaгнезиум и Б6, вчерa мaлку ми пoминa, денес пaк мaлку ме бoли, тoa е верoјaтнo oд пoмaлку движење a имaм низoк притисoк.

Другите кaј сте, ве немa нештo? Дa не пoчнaвте дa шеткaте?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 318
19.10.2014 11:48:45   
kokicekokice
За низок притисок 1 чаша Кока Кола може да заврши работа.

Непосредна врска до пораките: 319
19.10.2014 13:46:13   
profe
Eve sum jas, uste edna nedela cekanje i rezultatot kje go znam. :) Si mislam od sabajle vekje se ima sluceno vgnezduvanjeto. Kolku bi sakala sega da napravam test :), ama znam deka ne e mozno. Od simptomi gradite mi narasnaa naednas, me bolea i dodeka gi primav suprefactot. Imam i krkorenja vo jajnicite, osobeno vo desniot jajnik. Drugo nesto sto me maci e spienjeto. Dali spiete samo na grb ili i na strana? Jas spijam na strana, probuvam da legnam na grb, ama vo son se vrtam. Strav mi e da ne mi.otislo embrionceto na strana, nakaj desniot jajnik. Pretpostavuvam deka nema sansi, ama ete psiha. Koga covek ocekuva i misli na edno isto :) Aj da go ispofalam mm, rucek napravi, pusti dve masini za alista:), dobar e :) Denes treba rezultati od nestrpliva :), ajde cekame pozitivni

< Поракaта ја уредил profe -- 19.10.2014 13:47:42 >

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 320
19.10.2014 13:57:08   
Nestrpliva28
Zenski eve koncno: testot e pozitiven :)
E sega ne mi pravija toa beta,sestrata vo Sistina mi rece deka dovolno bilo da napravam test preku krv samo dali e pozitiven ili ne a za drugoto ke kazal doktorot sto ponataka.
inace da vi kazam za onie sto momentalno se vo faza na tie 2 nedeli: jas 1vata nedela odmarav ama ne mnoguuu.znaci stanuvav si zimav za jadenje,do wc,krevet ke si namestam,ke si sredam po doma i taka.na 7miot den bev na svadba celodnevna so cel den na noze so se vika a bogami i se iznaigrav poso mn bliska svadba mi bese :)
2rata nedela pocnav da odam na rabota,sekako bez mn fizicki napor i teskotii,ama sepak si vozam kola,odam kade sto treba da zavrsam rabota i taka....za spienjeto najveke spiev na strana i na grb a ednas ili dva pati se fativ kako spijam na stomak ama nesakajki se razbira.vo odnos na hranata nisto ne smeniv poso i onaka si nadam zeluncuk,ovosje i mnooogu sokovi....vo odnos na nekoi simptomi primetiv deka imav poduen stomak,gradi ×2,cesto mokrenje i pocesti glavobolki koi mi pominuvaa so blaga masaza.....
devojki se nadevam ne bev dosadna so pismo i site ve ohrabrivam samo so pozitivna misla kon posakuvanata cel user posted image
vi prakam eden kup guskiii

Непосредна врска до пораките: 321
19.10.2014 14:07:43   
profe
Nestrpliva, cestito. Bravo. Ti znaci si bila opustena dvete nedeli vsusnost, ne si se stegala 24 lezenje, zakovana za krevet. I jas taka pravam, koga kje se ukocam stanuvam do kujna, prvo za cirkulacija, vtoro da ne si predizvikuvam stres na organizmot so non stop lezenje. Loveable i mene me bolese glavata pred nekoj den dva tri dena po red, toa e od nedvizenje i zatvorena vo cetiri zida. Ete, koga treba da nide, kje bide. Nestrpluva mi dade pozitivna energija. A za tusiranje, sto pravite? :)

< Поракaта ја уредил profe -- 19.10.2014 14:10:48 >

Непосредна врска до пораките: 322
19.10.2014 14:14:12   
Nestrpliva28
Profe znaci definotivno doktorite sto kazuvaat vo stranstvo deka posle transfer treba da se dvizis a ne da miruvas se vo pravo.jas ustvari vidov deka od lezenjeto ne samo glava sto me bolese tuku i nozete mi bea kamen od sto nemav cirkulacija na krvta...znaci mora da se dvizis.osven toa druzbata so luge i izleguvanjeto na nekoj nacin pravat da zaboravis na toa i da se opustis.
vo odnos na banjanjeto iskreno za 2 nedeli 3pati se izbanjav i toa nabrzina :)
Nikako ne go doblizuvav tusot vo predelot na matkata i gledav isto taka vodata da ne bide mnogu topla...vo ostanatite denovi si koristev vlazni maramcinja becutan.
ako imas uste nesto slobodno prasaj me ;)
I uste ednas ke kazam samo pozitivna misla ;)

Непосредна врска до пораките: 323
19.10.2014 14:31:38   
Hopeful RR
Само лабаво девојки и одма ќе поминат двете недели user posted image

Слободно туширајте се, само не долго време, и со млака вода и купка со благ мирис, или без мирис најдобро. Ембрионите не сакаат јаки мириси, како што прочитав. Движење и шетање - да, но не премногу, и секако внимателно со дружење со луѓе и искачање - секакви настинки, вируси и чуда шетаат низ градов и не ви треба сега тоа. Сепак, во потесен круг на луѓе, без многу многу гости и подалеку од гужви, и за време на тие 2 недели, а посебно па и после позитивен тест.

Спиењето нема врска, после имплантација на ембрионите не влијае гравитација user posted image и на стомак, и на страна, кој како сака, се додека сте наспани, бидејќи тоа е најбитно.

Негде прочитав некоја од вас дека чистела по дома - пазете со тоа, не буткајте ствари, не дигајте тежини, не се оптегајте и не се напнувајте. Да не зборам па средствата за чистење колку се интензивни и опасни. Баталете тоа, нема куќата да препукне за две недели! А сопрузите стегнете ги добро, бидејќи во ова мора да сте заедно и двајцата, нивната емотивна и физичка поддршка во оваа состојба е клучна. Јас на мм му кажав - знам дека ќе бидам напната и нерасположена, те молам стрпи се и не ми коментирај ништо, едноставно ќути си. It worked user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 324
19.10.2014 17:53:37   
LoveableMe RR
Nestrpliva, oдлични вести, придружи им се нa мешкoвците вoтемaтa бременoст. Мене и денес ме бoли глaвa, мoже oд дoмa штo сум, нo се движaм, честo луфтирaм си седaм мaлце и нa терaсa, oд утре плaнирaм дa се движaм мaлце, сo усул. А требa пaзење oд вируси, сегa ги имa мнoгу, пoвеќе лукчеuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.11 - sanjaaaa- - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.10 - LoveableMe RR=пункција 13.10 = ET
09.10 - Мilicka30=пункција 12.10 = EТ
22.10 - kapina = пункцијa 25.10= ЕТ

=========================
29.10- Milicka30=TЕСТ
29.10- LoveableMe RR=TЕСТ
08.11- kapina = TЕСТ

user posted image

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.10.2014 13:53:34 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 325
Страница:   <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?