|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
19.10.2014 19:35:46   
kapina
Jas utre sum sabajle na posledno merenje estradiolI I eho I najverojatno na 23 ke bide punkcija mnogu sum isplasena zaradi greska so inekciite

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 326
19.10.2014 20:21:00   
profe
Kapina ne se sekiraj. Doktorot znae. Nema potreba od ispladenost.
LoveableMe bi te zamolila da me trgnes od spisokot na iscekuvalki. Ne sakam da bidam, zatoa ne ni pisav nitu doktor nitu data na punkcija, nitu transfer, ne mi e tocna ednata. Ne e bitno toa. Spisokot mi e nekako kako vid na prorekuvanje, i ona racinjata poddrska mi se za nikade. Nekoi sto ne uspeale, non stop da se potset_uvaat na neuspehot.
Znaci, zamoluvam da me trgnete od spisokot. Navistina ne sakam da bidam. Go sfakjam kako pritisok, a ne mi e potreben pritisok voopsto sega.Fala
Ubava vecer. user posted image

< Поракaта ја уредил profe -- 19.10.2014 20:23:17 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 327
19.10.2014 20:27:35   
SOLE
nestrpliva so sreka I so lesno user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 328
19.10.2014 21:39:01   
sonce79
Што убаво се множат труднициuser posted image user posted image user posted image

Hopeful, знаеш дека тебе те рачунам за "одговорна" што не фати мајата user posted image

Инаку, во врска со спиењето јас не пазев воопшто како легнувам.. Гледав само да ми е згодно, и на стомак спиев понекогаш. И јас мислам дека не може ништо да им се случи на ембриончињата од позицијата на спиење. И се бањав, најнормално.. Јас како и да е не сакам многу жешка вода така да скоро ништо и не правев различно.
Мислам дека е најбитно, да не се оптоваруваш физички пред се а и психички со ништо. Се може да почека некоја недела..user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 329
19.10.2014 23:23:53   
Hopeful RR
Е, тоа е убав став, sonce79 user posted image

Фала ти што така ме гледаш, дај боже мојот baby dust да ве фати сите до една user posted image user posted image user posted image

Стерилитет и ивф е тешко и интензивно искуство, и кој не поминал низ тоа не може да го разбере. Затоа сме битни ние тука, не само затоа што знаеме што се случува и низ што проаѓаме, туку и за да си дадеме поддршка, разбирање и сочувство - и за добри, и за не толку добри нешта, со надеж сите да завршиме од онаа, другата страна на реката, со живи и здрави бебиња во раце. user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 330
19.10.2014 23:56:57   
Melanija RR
profe листата е информација за сите членки, која каде прави ИФВ и потпис со инфо може само да помогне.Токму затоа секоја си кажува и се запишува.Штом несакаш да споделиш инфо во ред твое право.Секој си бара и дава поддршка на свој начин.
Впрочем форумот Забременување е полн со поддршка и совети за ситеuser posted image и потсетување како сме стигнале до целта user posted image

Поддршка за
user posted image
Loveable Me RR, kapina ,gina,Milicka30 ,sasaiciko ,mili4kask ,skriena ,Anonimen ,butterfly00,весник ,Pinky30 sanjaaaa,Kaya

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 331
20.10.2014 11:53:34   
profe
Da, da Melanija. Znam kako odat rabotite, samo ete mene licno ne mi se dopagja da bidam na spisok, mnogu mi e golem pritisok. Ne znam kako kje me sfatite. I taka cuvstvuvam pritisok, i od samata sebe, i od okolinata, vekje pocnaa so poraki- kako si itn. Toa, pozdrav do site. Jas eve poleka se vrakjam vo sekojdnevnata rutina. Dobro mi doagja. Gledam vo Usa, slucajno mi se otvori nekoja strana Ivf community, ovie denovi ja citam i slusam klipcinja od zenite sto pominuvaat niz ivf. Odat vo teretana vekje sedmi den po transfer, cetvrti den setaat kucinja, odat na rabota. Nikoja od niv ne lezi dve nedeli.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 332
20.10.2014 11:56:43   
kapina
Mene vo sreda mi e punkcijata imam12 folikuli I se e odlicno

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 333
20.10.2014 12:39:35   
mili4kask
Браво Капина, ајде со лесно да поминеш! Стискаме палци! user posted image

Непосредна врска до пораките: 334
20.10.2014 12:44:13   
Milicka 30
Profe сите сме под притисок, јас дури и не разговарам со никој на темата...доволно и самата што потсвесно цело време мислам на тоа. Е сега во врска со спроведување на инвитрото во другите земји... точно шетаат кичиња итн. Сето тоа е индивидуално, најбитни се првите 4 дена по трансферот за тоа и се препорачува строго мирување, а наредните денови можеш помалку пешачење односно се што те релаксира. Ама баш тератана незнам колку е препорачливо..јога да ама теретана не епожелно. Една моја познаничка баш пред неколку дена ми раскаа дека после неколку неуспешни инвитра во мак. Решила да прави во словенија и баш ми збореше дека 14 дена се до тестот само лежела и после тестот уште 3 месеци. Значи секој др различна метода си применува...најбитно е да имаме успех од постапката...ако треба ке излежиме и месеци тоа е, спремни сме на се за бебе.
Капинаа еве видиш дека имиш супер бројка фоликули,џаве сесекираше, со среќа на пункцијата :)

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 335
20.10.2014 12:54:08   
Hopeful RR
profe, разбирам дека го доживуваш ова како товар, но мислам дека самата си создаваш преголем анимозитет без потреба. Токму затоа што повеќето од нас не сакаат да зборуваат со околината заради таков тип притисок и сме на РР, каде што се е поинаку. Во секој случај, тоа е твоја работа, твоја желба. Го споменуваш американскиот форум, зошто мислиш дека е подобар?

Како и да е, оставаш впечаток дека се сомневаш во методите на македонските ивф специјалисти, и ајде да речеме дека и тоа е твоја работа, но тоа што така прават во Америка воопшто не значи дека е апсолутно правилен метод. Читав и јас, и баш во Америка се поделени мислењата во однос на физичката активност. Сепак, успехот се гледа во процентите, а нашите проценти се бааги повисоки од оние во Америка или Западна Европа. Во секој случај, ти посакувам среќа!

Капина, 12 фоликули се супер, со среќа на пункција! user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 336
20.10.2014 13:15:29   
sanjaaaa!
Капина, со среќа во среда, да извадат доволно квалитетни јк и сите да се оплодат и на крај да славиме за твоите user posted image user posted image
За списокот на LoveableMe гледам сосема спротивно од profe. Често го проверувам списокот и со нетрпение очекувам да се најдам во исчекувалите, тука сите се бодриме, сите сме на ист пат, и секоја о д нас се радува на успехот од ивф. И јас како Hopeful сметам дека во Македонија голем е процентот на успешни ивф, така и на нашиот список нека се зголемува успешните ивф и user posted image user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 337
20.10.2014 13:30:20   
profe
Lugje, relaks:)user posted image user posted image
Ne rekov deka amerikanskiot forum e podobar, gi posetuvam site tri forumi vo mk za zabremenuvanje, odnosno gi citam, i slucajno mi se otvori ovoj forum od USA. I nikade ne rekov rekov deka se somnevam vo uspesnosta na nasite doktori ili procenti. Samo zaklucuvam deka sekoj raboti razlicno. Da ne bi imala doverba vo mojot doktor ne bi pravela ivf. Za spisokot si e moe pravo, i toa e toa. Demokratski. Znam kako funkcionira forumot, go sledam od 2010, sum se pisuvala na onoj spisok sakame dve crti, i mi izleguvalo maler :), me potsekja na neubavo, i toa e toa. :). Sekoj so svoja zelba.
Kapina, ete gledase nemase potreba da se nerviras. Uzivaj, se' kje bide ok.
Ajde relaksirano site, i mnogu novi user posted image
Ubav den.

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 338
20.10.2014 13:33:18   
LoveableMe RR
Тукa сите сме сo кoриснички имињa, никoј не не знaе, a нaјдoбрo се рaзбирaме зa oвaa прoблемaтикa, зa кoјa мaлку oд нaшетo oпкружувaње имaaт рaзбирaње. Тaбелaтa е прикaз зa дoктoрите и клиниките, дa се нaпрaви спoредбa, дa се рaзменaѕ искуствa, дa се слушнaт мислењa зa пoстaпкaтa нa вештaчкo oплoдувaње. Исчекувaњетo е тешкo, сите знaaт кaкo е штo сме тукa, нo не е срaмoтa, сите сме зaеднo вo oвa.
Кaпинa, супер брoјкa oдличнo пишувaј кaкo пoнaтaму.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 339
20.10.2014 15:23:00   
mili4kask
Женски сакав да ве прашам нешто. Треба да појдам во среда да ги земам инекциите. Во сабота почнувам да се боцкам. Жената која ќе ме боцка баш викендот нема да биде тука. Кога ги прашав во Систина ми кажаа дека сабота и недела не работеле само во ургентниот центар доле сум можела да се боцкам. Е сега мене ме интересира, јас тоа доле треба да си го платам или влекува во ваучерот? Ме збуни бидејќи не е на нивниот оддел, затоа ве прашувам. Ви благодарам на сите и ви стискам палци. Едно е најважно. Не е битно каде сме кои сме што сме дали сме или не на списокот, битно е да ни се оствари желбата и да бидеме среќни, да ја споделиме среќата и да се радуваме заеднички!user posted image

Непосредна врска до пораките: 340
20.10.2014 15:41:25   
Hopeful RR
mili4kask, без гајле - со ваучерот имаш и бесплатно боцкање во ургентниот центар на Систина. Само треба да им најават од претходно и да симнат доза со твое име и презиме, и кога ќе отидеш со шемата, ќе те најдат и ќе те боцнат. Додуша, можеш и сама да ги носиш, и во тој случај потпишуваш еден формулар дека си боцната со твои лекови. Јас секој викенд кај нив се боцкав, и немаше никаков проблем. Само внимавај на терминот - може да се случи да има гужва па да се доцни со твоето боцкање, но не е страшно, секако може плус/минус 1 час.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 341
20.10.2014 15:42:28   
LoveableMe RR
Mili4kask, мoжеш дa се бoцкaш вo Систинa нa дежурен, ќе кaжеш декa си сo вaучер преку ФЗO, a тoa не се нсплaќa. Лелее дoјде денoт, a? Кaкo ти е шемaтa зa бoцкaњe?

Инaку се јaвив вo ФЗO, вo внaтрешнa кoнтрoлa, ми кaжaa декa естрoфемoт oди нa листa, сегa мм дa му oтиде нa мaтичниoв и дa гo oтерa бидејќи купив дел нa привaтнo естрoфем. Ствaрнo знaчи кaј пaри нa сите стрaни, уште и неписмени мaтични.....

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 342
20.10.2014 15:49:35   
mili4kask
Еј луѓе ми падна камен од срце фала ви на одговорот. Јас почнувам од сабота тогаш ми е 15 ден од микрогинон. Почнувам со суперфакт од 0,5 на третиот ден од него се додава и фостимон по 3. По 3 дена се зголемува фостимонот на 4. А суперфактот се намалува на 0,3. стандард на 3 ден треба да се боцкам за естрадиол на 5-7 ден ултразвук д ами се направи. Ете тоа е. user posted image Ќе ви пишам секако како сум поминала во сабота, одамна се немам боцкано веќе 4 години, сум заборавила user posted image . Ви благодарам на поддршката, ајде LoveableMe RR издржи па ќе чекаме убава вест од тебе.

Непосредна врска до пораките: 343
20.10.2014 16:18:21   
Melanija RR
*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

15.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.10 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.11 - sanjaaaa- - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

08.10 - LoveableMe RR=пункција 13.10 = ET
09.10 - Мilicka30=пункција 12.10 = EТ
22.10 - kapina = пункцијa 25.10= ЕТ

=========================
29.10- Milicka30=TЕСТ
29.10- LoveableMe RR=TЕСТ
08.11- kapina = TЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.10.2014 16:22:53 >

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 344
20.10.2014 16:53:47   
sasaiciko
Devojki eve me i mene denes bev za prv pat na eho i dr mi kaza deka seg za sega e dobro samo estradiolot mi bil namalen e mi dade da se bockam sega so 0.2 superfakt i 3*1 pougeron.dali e strasno sto estradiolot mi e namalen

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 345
20.10.2014 17:29:17   
kapina
Sasaicko podobro e ponizok estradiol na pocetokot mojo t denes bese2178 na poslednomerenje. A na pocetokot I mojot bese nizok potocno granicna vrednost od5,98 denes doktorot mi dade da pijam samo vitamin c I kalcium do sreda I tolku mm kogamu kazav kolku ima folikuli ostana vcudoneviden prviot pat imav samo pet so menogon a sega so fostimon duri 12

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 346
20.10.2014 18:35:58   
Nestrpliva28
Lele zenski mene denes cel den ko da mi idat nagoni na povrakanje....sto li ke e toa? :(
Inaku mi zakazaa pregled na 27mi a do togas da si ja zimam terapijata sto ja primav do sega.
Inaku i jas se bockav na urgentno vo Sistina i nisto ne plakav.

Непосредна врска до пораките: 347
20.10.2014 18:51:10   
mili4kask

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nestrpliva28

Lele zenski mene denes cel den ko da mi idat nagoni na povrakanje....sto li ke e toa? :(
Inaku mi zakazaa pregled na 27mi a do togas da si ja zimam terapijata sto ja primav do sega.
Inaku i jas se bockav na urgentno vo Sistina i nisto ne plakav.

Nagonite mozebi se od bremenostauser posted image Kazi mi koe vreme odese da se bockas? Mene me zbuni doktorot koga mi kaza deka sum morala od 2 do 4ipol,ama nezz kako sto rekoa drugive bi trebalo zaradi toa deka kaj niv pokasno ne rabotat...

(Одговор на членот Nestrpliva28)
Непосредна врска до пораките: 348
20.10.2014 18:55:04   
Nestrpliva28
Jas da ti kazam odev sekogas vo period megu 3ipol i 4h popladne.kako mene sto mi kazaa deka treba da se bockas sekoj den bo isto vreme so toa sto sekogas postoi nekoi saat vreme plus minus od toj period na bockanje.a inaku vo Sistina rabotat do 16h gore na 5ti,a vo urgenten rabotat non stop

Непосредна врска до пораките: 349
20.10.2014 19:04:26   
kapina
Inace ne dokupiv ni eden fostimon 27 mi bea dovolno

(Одговор на членот Nestrpliva28)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?