|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
31.10.2014 11:50:22   
sanjaaaa!
Многу Ви Благодарам на сите, се најубаво и на вас, чувајте се!
gina, kapina, skriena јадете овошје и зеленчук, пијте многу течности, опоравете се!
Заборавив да Ве прашам дали на некоја од вас Ви побараа спермокултура.
Јас вчера во Систина ги дадов сите документи копии што ги поднесов во фондот, и ми рекоа дополнително да доставам и спермокултура од мм. А тој нема правено спермокултура, сега и тоа треба да го испита!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 601
31.10.2014 11:54:12   
Milicka 30
Gina за грлото пробај со прополис спреј го има во аптеките многу е ефикасен а е на природна база.
Санјааа спермокултура можеш и во државна немораш во Систина.Јас ја имав доставено во документите за фондот.
Поздрав девојки !

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 602
31.10.2014 12:00:55   
Hopeful RR
sanjaaaa!, и на нас ни бараа спермокултура, добро е да се направи за да се знае да не има некаква инфекција. Ние имавме и од документите за ваучер, но беше со поминат рок, мислам дека не треба да е постара од 3 месеци, и направивме нова. Излезе некоја стрептокока, па мм пиеше антибиотици, кои секако превентивно ги даваат. Инаку спермокултурата во Систина е околу 1000 ден.

Инаку девојки, мене ме фати настинка пред пункција и ја решив со витЦ, цеден лимон, многу овошје и зеленчук, и едни ориблети од прополис и матичен млеч, заедно со септолете спреј за грло.

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 31.10.2014 12:02:57 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 603
31.10.2014 12:11:52   
skriena
sanjaaaa spermokultura zadolzitelno baraat za dokumentite za vaucerot ne ama koga otidov vo sistina za pocetok na terapija mi pobaraa znaci mora

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 604
31.10.2014 12:41:02   
kapina
Na nas ni pobaraa spermokultura vo sistina

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 605
31.10.2014 13:38:06   
gina
imam za grlo za smokanje od zalfuja ANGI SEPT ama mi e strav da gi upotrebuvamuser posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 606
31.10.2014 14:53:23   
gina
zaboraviv nesto da se konsultiram so vas sekoja vecer me bocka mm so Fraxiparine vo raka ova prvpat go pravime sami ama drugata den mi se pojavuvaat modrici bas modrci i zagrizena sum da ne gi stavame pogresno da ne zgresime nesto
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina

imam za grlo za smokanje od zalfuja ANGI SEPT ama mi e strav da gi upotrebuvamuser posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 607
31.10.2014 15:13:03   
lolla RR
гина, кај мене некгаш се јавуваа модрици од супрефактот во стомак, тоа е кога ке се погоди некој крвен сад, мислам не е страшно.

За грло, мед и лимон да се задржи во грлото што подолго, потоа прополис појак, правење гаргара од вода и сол за дезинфекција, чајчиња и ке мине. И мене ми се јавваше така и најчесто помагаше 25% прополис, одма го сосекува воспалението.

Маж ми па никогаш нема направено спермокултура, ниту ни бараа за во фондот, ниту во Ремедика иако има логика да ја бараат.

Среќно на сите кои се во постапка.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 608
31.10.2014 16:30:01   
Hopeful RR
Gina, Фраксипарин е поткожна или мускулна инекција? Ако е поткожна, немаш гајле, а ако е мускулна, може треба стручно лице да ја става, сепак. Не дека е страшно, ама има поголем ризик да се погоди крвен сад...

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 609
31.10.2014 17:12:53   
kapina
Potkozna e fraksiparin I na mene mi gi stavat medicinski lica I gajle nemam vo ramoto mi gi stavat samo mi kazaa mnogu e bitno vo isto vreme da se stavat oni se za cirkulacija

Непосредна врска до пораките: 610
31.10.2014 17:15:48   
kapina
A I fondot gi refundira parite za fraxiparin

Непосредна врска до пораките: 611
31.10.2014 17:19:02   
Hopeful RR
Штом е поткожна, не се секирај, не се страшни модриците.
Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 612
31.10.2014 17:24:23   
gina
Hopeful potkozni se ama resivme sami poradi sto prvite dena lezev i da ne odam v bolnica i sto izbegnuvam skali da kacuvam maticnata raboti do 16 h a jas se bockam vo 22h mozno e da imame pogodeno i kapilar se javivme ka matcnata dr. mi rece normalno e mnogu si nezna i zatoa jas samo se plasam da ne ne e primam dozata kako sliva modra sum i stanuvam mnogu nervozna i me tera samo da se karam so mm sirot i duri sto se stresov pocnav i da placam se plasam sto ce bide neznam sto mi e

Непосредна врска до пораките: 613
31.10.2014 17:31:22   
gina
kapina kako znaes deka fond gi refundira parite za fraxiparin sto treba za da se pojde vo fond fiskalnata smetka ili i nesto drugo jas ne znaev i dali ovie inekcii sto gi primame za ivf dali i za niv fondot gi vraka parite porano gi vrakaa pa posle ne neznam kako e sega

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 614
31.10.2014 17:36:25   
Hopeful RR
Gina, ич не се секирај и олабави се, стварно нема зошто да се нервираш. И јас сама се боцкав, и исто - стомакот ми беше со модрици, ама брзо помина. Не е до сопругот, не го карај user posted image Пробајте поспоро следниот пат.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 615
31.10.2014 18:34:58   
kapina
Abe rasprasav se jas od osobi sto gi imaat primeno tie inekcii samo treba fiskalna smetka od aptekata smetkopotvrda znam oti treba transakciska smetka od banka licna karta. treba I jas nekojden da odam do fondot da vidam sto kako

Непосредна врска до пораките: 616
1.11.2014 10:03:42   
sasaiciko
devojki dali vazi refondiranjeto i za puregonot bidejki iskreno mnogu mi falea

Непосредна врска до пораките: 617
1.11.2014 10:52:15   
sasaiciko
Iskreno malku nekulturno od mojas strana niedna info ne spodeliv so vas no mnogu bev zafatena i voopsto se nemav ukluceno.Za razlika od vvas mojava terapija se prodolzi malku poveke bidejki prvin estradiolot nesakase da mi se zgolemi pa zatoa dr mi ja zgolemi terapijata od 0.5 superfaks mi ja namali na 0.5 i puregonot od 3 sisenca mi ja zgolemi na 4 sisenca sto normalno ne mi stigna.na sledmata kontrola estradiolot se zgolemi no pak prodolziv so po 5 sisenca 3 dena a superfaktot go namali na 0.1 na poslednata kontrola estradiolot mi se pokaci od 375 na 1000 vo dvata jajnika imam folikuli od po 16 i 18 mm i mi dade da se bockam uste dva dena so pogegon uste dva dena so po 5 sisenca i utre cabajle vo 8 sum na kontrola za da vidime koga ke mi se pravi punkcija.Jas malku se raspisav poveke od sto treba no sakav da vi pisam za se i da ve prasam dali mozam da dobika refundiranje od fondot za pugeron sto go dokupuvav bidejki dokupiv 38 a eden e 1.100

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 618
1.11.2014 12:13:33   
Hopeful RR
sasaiciko, за жал не се рефундираат. Од фзо покриваат само 30 дози, се што е над тоа не се рефундира. И јас докупував Фостимони, вкупно ме фати околу 300е, но тоа е тоа.
Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 619
1.11.2014 12:35:51   
sasaiciko
doplativ 42.000

Непосредна врска до пораките: 620
1.11.2014 12:46:49   
Hopeful RR
Знам, страшно е - се жалев и јас своевремено дека што дека трчаме по ваучер, кога не покрива доволно. Посебно што не се ни знае и планира овој трошок, и оп - на гладно срце докупувај стимулација. Нема секој толку многу пари во секој момент, а не може да се прекине стимулацијата... Ни ваму - ни таму, многу погрешно решено. Ретко на кого стигаат 30 дози, но налет нека е, само нека има ефект терапијата и нека излезат убави јајце клетки на пункција user posted image Што да правиме, мора да бидеме оптимисти!

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 621
1.11.2014 14:22:04   
kapina
Jas ne dokupiv ni eden fostimon I tie30 ne gi potrosiv. 27 mi bea dovolno a prviot pat 30 menogoni mi bea dovolno.
Sakav samo da ve predupredam za limonot oti cenata mu padna oti bil uvezen od turcija I bil tretiran so nekoj fundicid I mazalil koj bil Jan cerogen I stetel na reproductivnite organi na deklaracijata pisuvalo da ne se koriste korata od limonot I no na nas nikoj toa ne ni go kazuva slucajno procitav na net I da ve predupredam toj fundicid navleguval vo celiot limon ne samo okolu korata

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2014 10:49:10 >

Непосредна врска до пораките: 622
1.11.2014 15:11:56   
bube10
gina, jas od 3 mesec pa do kraj na bremenosta se bockav so clexane, pa potoa gi zameniv za fraxiparine. Normalno e ovie inekcii da ostavaat modrici, jas cela bev so modrici i se mackav celo vreme so hepatrombin i mnogu mi pomogna. Se bockav sama bez nikakov problem, najprvo vo stomak do kaj 6- ti mesec, a potoa vo butovite ke si fatev od salceto malce :) Fondot gi refundira parite - 70% vraka od parite i za podnesuvanje ti treba fiskalna, smetkopotvrda, potvrda od transfuziolog ( deka stvarno treba da primas fraxiparine)kopija od licna karta, kopija od transakciska smetka, od stranata na fondot ke izvadis dokument za refundacija na sredstva i toj ke go popolnis i ova se ke go kopiras, bidejki originalite odat za niv a tebe na kopiite ke ti stavat pecat i brojce so datum koga ti se podneseni i parite ke gi imas na smetka za eden mesec. pozz i so sreka na site

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 623
1.11.2014 19:30:04   
NovaN
Ajde iskustva vasi da cujam. Denes bev na kontola i pogolemiot del od folikulite mi se okolu 15mm, ama doktorot se zaprepasti deka estradiolot mi stigna do 3,900 a mi bese 1,400 pred dva dena. Toj vika deka so takva vrednost na estradiol alarmira na hiperstimulacija, a jas nemam nikakvi tegobi, bolki ili otecenost, a i samite folikuli ne se nesto posebno golemi. Mi gi prekina fostimonite i mi dade edna doza merional, pa utre odam pak na kontola. Ste imale li nekoe slicno iskustvo?

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 624
1.11.2014 20:08:10   
tea 88
Nova N ti posakuvam uspesna postapka.mene estradiolot pred punkcija mi bese 2600 i nemav bolki nikakvi ni poduenost nisto.no 8 ili 9 den od transferot naednas stomakot mi se zgolemi i mi bese mnogu tvrd na dopir.bolki nemav samo ako lezev,a ako poodev malku me zategase ,kako podgrbavena odev i me naboluvase.jas neznaev deka e toa hiperstimulacija no potoa od forumite doznav po simptomite.i se uste imam malku hiperstimulacija a pominaa 3 nedeli.dr.mi rece za 2 nedeli ke ti pomine a da me vidite kako 5 mesec sum.moj sovet da pies sto mozes povrke tecnosti za da mokris.(jas voopsto ne piev moze zatoa mi e vaka)

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?