|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
1.11.2014 20:08:39   
gina
devojki brzo pomagajte neznam sto mi se slucuva sega bev vo wc i koga se izbrisav na toaletnata imase nesto gusto leplivo kako kafeavo i uste ednas koga se izbrisav kako belo perenje i niz nego linii krv i sega uste ednas probav i pak e kako so krv kako ko za pred dobivanje preeska izlegov prvpat so kola do market mnogu ne se zadrzavme i so kola se vrativme da ne nesto mi se sluci sto da pravam user posted image user posted image celata sum vo panika sto e sega ovaa i kako dolniot del od stomakot da me naboluva

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 626
1.11.2014 20:22:53   
tea 88
Ne se voznemiruvaj Gina. Sigurno e implantacisko.i jas imav taka na vloskta tragi crveni izmesani so utrogestanot,i koga se brisev i na toaletnata svetla krv. Nisto ne e za grizi.a koj den od punkcija ti e ?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 627
1.11.2014 20:27:55   
gina
neznam toa kaveavoto mi bese kako grutce gusto punkcijata mi bese na 22 a transfer na 24 sto znaci 11 den od punkcija mene mi e strav da ne dobijam vaka dosega nikogas ne mi bilo vo prethodnite ivf
user posted image

< Поракaта ја уредил gina -- 1.11.2014 20:34:42 >

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 628
1.11.2014 20:35:21   
NovaN
Obicno od 7-11 den od transfer moze da imas blago krvarenje. Kako sto kaza tea88, od implantacija. Pocekaj do utre pa ke vidis kako ke e.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 629
1.11.2014 20:39:55   
tea 88
Znaci denes ti e 10 den od punkcija(prviot den ne se broi),i mene mi izgleda kako implantacisko.a sekade kade procitav za toa pisuvase deka implantacijata se slucuva od 6 do 12 den od punkcija.znaci drugo ne moze da bide i sama velis deka vaka ne ti bilo prethodno,a sigurno koristis i utrogestan ili crinone taka da epten e rano za ciklus.odmaraj si sega i ne se voznemiruvaj i da ke zaboravev moze da trae 2-3 dena zatoa ne se plasi ako imas posle pak ili utre.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 630
1.11.2014 21:00:08   
gina
daj boze da e taka devojki user posted image koristam Krinon si rekov da ne treba da odam na ginekolog da ne treba nekoja inekcija da primam milion prasanja mi pomina niz glava FALA se nadevam deka e vo red user posted image

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 631
1.11.2014 22:14:25   
kapina
Gina pojdi na ginekolog mozda ke treba progesteron da primas jas denes kako nekoja tezina da imam vo jajnicite dosega nemav I seuste mi se povraka odredeni jadenja prethodno sto gi jadev sega nemozam I prviot pat bese taka I zapek imav deneska pak I zatoa jadev kiselo mleko so ovesni snegulki no mnogu mi bese kiselo jadev na sila stomakot mi e mnogu poduengradite ne tolku

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 632
1.11.2014 22:20:14   
gina
i jas imam zapek pocesto skoro sekoj den sto ne se prejadov a tie inekcii dali gi ima nasekade dali ce najdam neznam i sama nagla kako da mu recam na doktorot da primam progesteron i neznam sto da pravam user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 633
1.11.2014 22:20:34   
kapina
Novan jas samo odmarav I piev tecnosti kolku sto mozev mojot estradiol na poslednoto merenje bese2180 no imav bolki vo jajnicite I proliv.
Gi ima sekade no neznam dali ke sakat da ti gi stavat oti jas znaci togas koga pocnav da krvaram koga dojde do spontan abortus ne sakaa da mi stavat na Moe insistiranje mi stavija

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2014 10:48:26 >

Непосредна врска до пораките: 634
2.11.2014 10:04:03   
gina
i utrovo mi bese taka kafeavo so krv e kako poslednite denovi koga ce mi zavrsuva ciklusot user posted image

Непосредна врска до пораките: 635
2.11.2014 10:29:26   
Hopeful RR
gina, опушти се, вакво крварење и исцедок се нормални. Не земај ништо на своја рака, и ако до толку ти е страв, јави се кај докторот да прашаш. Инаку ако не настанало оплодување, се добива дури неколку (2-3) дена по завршувањето на прогестеронот - односно во твојот случај Кринонот.

За движењето исто не се замарај, сега баш и треба да се движиш најнормално. Крвта може да е и од тоа што имаш запек. Во секој случај, не се напнувај при запек и пробај некој од советите што ги пишавме тука - пиј многу вода, јади суви сливи, ... кога ќе дојде, ќе дојде. Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 636
2.11.2014 11:09:21   
skriena
gina ne se sekiraj nisto ne e nesi ni za ineksija niti za nisto toa ti e od krinonot ne panici i od samata pomisla pocnuva da te boli stomak i ne e do setanjeto ako saka da bide ke bide jas setam od 4 den i ne e preporaclivo i da se lezi samo treba da cirkulira krvta i vo matka pa utre pravam beta i ke vi pisam ajde site so gospot napred

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 637
2.11.2014 11:34:47   
sasaiciko
Devojki sega se vrakam od remedika mi zakazaa punkcija vo vtornik.Drzete mi sreka

(Одговор на членот skriena)
Непосредна врска до пораките: 638
2.11.2014 13:28:40   
gina
user posted image fala vi devojki za podrskata nemam broj od Dr.Lazareski da mu se javam se nadevam se vgnezduvaat

sasaiciko srekno na punkcijata da izvadat mnogu i kvalitetni jk

(Одговор на членот sasaiciko)
Непосредна врска до пораките: 639
2.11.2014 13:53:35   
kapina
Gina javi se vo sistina pa koj e na smena ginekolog ke ti kaze sto kako.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 640
2.11.2014 19:50:14   
sonce79
Gina ., ne se voznemiruvaj, moze da e implantacisko krvarenje ia kafe i tragovi moze da imas и од Crinone gelot. Mene taka mi rekoa na transfer koga bev, deka moze i toa da vidam da ne se sekiram.
Inaku javi i se na sestrat na Lazarevski na mobilen, ako ne e taa tamu nekoja druga ke ti se javi pa ke ti kaze sto kako. A ako zakluci deka e itno ke go kontaktira doktorot iako mislam deka ne e nisto strasno.
Opusti se i misli pozitivno, sigurno ne e nisto.. user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 641
2.11.2014 20:07:45   
kapina
Gina ne mu se sekiraj ne e od toa sto si otisla do market jassekojden se simnuvam I se kacuva m na 5 kat koga treba da odam za inekcii

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 642
2.11.2014 20:43:23   
LoveableMe RR
gina, не паничи пред време, можно е имплантациско крварење. sasaiciko, среќно во вторник!!user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
./10 - Nova N почеток со терапија (Tаше Трпчевси, Плодност)
01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

22.10 - gina= пункцијa 25.10= ЕТ
22.10 - kapina = пункцијa 25.10= ЕТ
04.11 - sasaiciko = пункцијa 07.11= ЕТ
04.11 - NovaN = пункцијa 07.11= ЕТ

=========================

08.11-gina= ТЕСТ
08.11- kapina = TЕСТ
21.11 -sasaiciko = ТЕСТ
21.11 - Nova N = ТЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image Мilicka 30user posted image profe user posted image skrienauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 3.11.2014 11:31:11 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 643
3.11.2014 8:48:21   
NovaN
Mene za utre mi zakazaa punkcija...estradiolot mi e mnogu visok, pa doktorot mi rece samo da odmaram. Se osekam deka ke eksplodiram :).
Ke vi pisam utre kako ke pominam na punkcija.

Непосредна врска до пораките: 644
3.11.2014 9:00:54   
sanjaaaa!
NovaN и sasaiciko среќно утре на пункција, се да помине во најдобар ред, да ви извадат доволно квалитетни јајце клетки и сите да се оплодат. Среќно!!!
Естрадиолот се испитува наутро на гладно нели???

Непосредна врска до пораките: 645
3.11.2014 9:14:50   
lolla RR
Mene vo Remedika mi rekoa deka hormonite nemaat vrska so dali se na gladno ili si jaden, jas ispituvav nekogas na pladne, nekogas nasabajle ama sekogas jadena.

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 646
3.11.2014 9:47:10   
LoveableMe RR
NovaN, среќно и уживај, не мора висок естрадиол да значи хиперстимулацијам поззuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 647
3.11.2014 9:47:56   
Hopeful RR
За естрадиол и пролактин е многу битно да е на гладно, што порано, така ми рекле сите доктори. Јас проверував околу 8.30-9.00.

Девојки, со среќа на пункција, да има што повеќе убави јајце клетки! user posted image

< Поракaта ја уредил Hopeful -- 3.11.2014 9:48:38 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 648
3.11.2014 10:17:15   
NovaN
I doktorot taka mi rece, deka po brojkata e dosta visoko no po sostojbata koja ja vide na eho, bilo ok, pa da vidime sto ke izleze utre. Stiskajte palci :)

Непосредна врска до пораките: 649
3.11.2014 10:43:21   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: NovaN

I doktorot taka mi rece, deka po brojkata e dosta visoko no po sostojbata koja ja vide na eho, bilo ok, pa da vidime sto ke izleze utre. Stiskajte palci :)

Колку фоликули имаш? Дали ти кажа докторот?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 650
Страница:   <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?