Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
devojki brzo pomagajte neznam sto mi se slucuva sega bev vo wc i koga se izbrisav na toaletnata imase nesto gusto leplivo kako kafeavo i uste ednas koga se izbrisav kako belo perenje i niz nego linii krv i sega uste ednas probav i pak e kako so krv kako ko za pred dobivanje preeska izlegov prvpat so kola do market mnogu ne se zadrzavme i so kola se vrativme da ne nesto mi se sluci sto da pravam celata sum vo panika sto e sega ovaa i kako dolniot del od stomakot da me naboluva
Ne se voznemiruvaj Gina. Sigurno e implantacisko.i jas imav taka na vloskta tragi crveni izmesani so utrogestanot,i koga se brisev i na toaletnata svetla krv. Nisto ne e za grizi.a koj den od punkcija ti e ?
neznam toa kaveavoto mi bese kako grutce gusto punkcijata mi bese na 22 a transfer na 24 sto znaci 11 den od punkcija mene mi e strav da ne dobijam vaka dosega nikogas ne mi bilo vo prethodnite ivf
Znaci denes ti e 10 den od punkcija(prviot den ne se broi),i mene mi izgleda kako implantacisko.a sekade kade procitav za toa pisuvase deka implantacijata se slucuva od 6 do 12 den od punkcija.znaci drugo ne moze da bide i sama velis deka vaka ne ti bilo prethodno,a sigurno koristis i utrogestan ili crinone taka da epten e rano za ciklus.odmaraj si sega i ne se voznemiruvaj i da ke zaboravev moze da trae 2-3 dena zatoa ne se plasi ako imas posle pak ili utre.
daj boze da e taka devojki koristam Krinon si rekov da ne treba da odam na ginekolog da ne treba nekoja inekcija da primam milion prasanja mi pomina niz glava FALA se nadevam deka e vo red
Gina pojdi na ginekolog mozda ke treba progesteron da primas jas denes kako nekoja tezina da imam vo jajnicite dosega nemav I seuste mi se povraka odredeni jadenja prethodno sto gi jadev sega nemozam I prviot pat bese taka I zapek imav deneska pak I zatoa jadev kiselo mleko so ovesni snegulki no mnogu mi bese kiselo jadev na sila stomakot mi e mnogu poduengradite ne tolku
i jas imam zapek pocesto skoro sekoj den sto ne se prejadov a tie inekcii dali gi ima nasekade dali ce najdam neznam i sama nagla kako da mu recam na doktorot da primam progesteron i neznam sto da pravam
Novan jas samo odmarav I piev tecnosti kolku sto mozev mojot estradiol na poslednoto merenje bese2180 no imav bolki vo jajnicite I proliv. Gi ima sekade no neznam dali ke sakat da ti gi stavat oti jas znaci togas koga pocnav da krvaram koga dojde do spontan abortus ne sakaa da mi stavat na Moe insistiranje mi stavija
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 4.11.2014 10:48:26 >
gina, опушти се, вакво крварење и исцедок се нормални. Не земај ништо на своја рака, и ако до толку ти е страв, јави се кај докторот да прашаш. Инаку ако не настанало оплодување, се добива дури неколку (2-3) дена по завршувањето на прогестеронот - односно во твојот случај Кринонот.
За движењето исто не се замарај, сега баш и треба да се движиш најнормално. Крвта може да е и од тоа што имаш запек. Во секој случај, не се напнувај при запек и пробај некој од советите што ги пишавме тука - пиј многу вода, јади суви сливи, ... кога ќе дојде, ќе дојде. Со среќа
gina ne se sekiraj nisto ne e nesi ni za ineksija niti za nisto toa ti e od krinonot ne panici i od samata pomisla pocnuva da te boli stomak i ne e do setanjeto ako saka da bide ke bide jas setam od 4 den i ne e preporaclivo i da se lezi samo treba da cirkulira krvta i vo matka pa utre pravam beta i ke vi pisam ajde site so gospot napred
Gina ., ne se voznemiruvaj, moze da e implantacisko krvarenje ia kafe i tragovi moze da imas и од Crinone gelot. Mene taka mi rekoa na transfer koga bev, deka moze i toa da vidam da ne se sekiram. Inaku javi i se na sestrat na Lazarevski na mobilen, ako ne e taa tamu nekoja druga ke ti se javi pa ke ti kaze sto kako. A ako zakluci deka e itno ke go kontaktira doktorot iako mislam deka ne e nisto strasno. Opusti se i misli pozitivno, sigurno ne e nisto..
Mene za utre mi zakazaa punkcija...estradiolot mi e mnogu visok, pa doktorot mi rece samo da odmaram. Se osekam deka ke eksplodiram :). Ke vi pisam utre kako ke pominam na punkcija.
NovaN и sasaiciko среќно утре на пункција, се да помине во најдобар ред, да ви извадат доволно квалитетни јајце клетки и сите да се оплодат. Среќно!!! Естрадиолот се испитува наутро на гладно нели???
Mene vo Remedika mi rekoa deka hormonite nemaat vrska so dali se na gladno ili si jaden, jas ispituvav nekogas na pladne, nekogas nasabajle ama sekogas jadena.
I doktorot taka mi rece, deka po brojkata e dosta visoko no po sostojbata koja ja vide na eho, bilo ok, pa da vidime sto ke izleze utre. Stiskajte palci :)
I doktorot taka mi rece, deka po brojkata e dosta visoko no po sostojbata koja ja vide na eho, bilo ok, pa da vidime sto ke izleze utre. Stiskajte palci :)
Колку фоликули имаш? Дали ти кажа докторот?