Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 14.1.2015 10:31:31
Ki4iko
јас сум при крај имаме уште 2 недели.деновиве баш ме паничи тоа што ми се појавуваат болки кои траат 3 часа баш како менструални и таман кога ќе земам да мерам на колку време се појавуваат болките престануваат. а бебево толку многу е активно во тие 3-4часа што мислам дека ќе излезе.имам чувство како внатре многу долу да се случува нешто :). на цтг сум дури петок а последно ништо не покажуваше ни контракции ништо.ама деновиве со болкиве баш се задумав.има ли некој слично искуство?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.1.2015 17:55:43
mesecina83
Денеска бев кај матичниот гинеколог на преглед ме гледаше на ехо бебињата напреднуваат добро едното е 1800 грама ,а другото е 1450 грама инаку сум 30 +5 недели.Пред некој ја проверував крвта и хемоглобинот ми е 111,малку сум и настината ми е затнат носот па денеска и кажав на матичната ми рече рече да пијам витамин ц,парацетамол и брусница чај. И закажавме преглед преку тој термин во државна болница кај Иво Ќјаев дали некој има искуство со овој доктор ,матичната рече дека овој доктор работил со патолошка бременост и правел породување па кога ќе бидам на преглед кај него да му спомнам и за породување .Бебињата ептен почнаа да мрдаат и тоа ако ја ставам раката на мешко и почнуваат да мрткаат ептен убаво чувство.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.1.2015 21:42:40
Melanija RR
уште малку па на гушкање туку ја нема lolla?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 15.1.2015 23:31:24
lukajana RR
Месечина83 јас имам одено на прегледи кај ќаев.Вака е ок многу не зборува ,кажува само ако прашаш се труди да биде сериозен и стручен ама е многу млад.Мислам млад во смисла на детиште.Сепак јас имав добро искуство со него,не ме пораѓаше ама ме прими кога добив болки,бев отворена 4см и сите ми се чудат ама ме врати дома,да се шетам ,на една партија секс и да се вратам за 6 часа.Така и направив и поминав супер на пороѓај.позз
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.1.2015 9:01:49
ana mari
Zdr do sitee eve jas deneska vlegov vo 33 nedela uste 6 nedeli i ke si se guskame so bebusot.... sakav da ve prasam dali e normalno da imam bolki vo kicmata i toa doagaat na neoe vremei se gubat... ako nekoja druga trudnica ima istoto neka pise fala mn
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 16.1.2015 13:41:20
Ki4iko
Аннамолли eve me , terame uste 10 dena do termin ima .sega gledam tuka vo 3 tromesecie jas najaktivna .Bev denes na pregled i ctg pokaza kontrakcii, jas gi cuvstvuvam kako blagi menstrualni bolki.Plodova voda ima dovolno ,ne sum otvorena voopsto,me pregledaja i vaginalno.Sega za sega ke terame uste malku,pa koga ke dojde denot samo bebeto znae
< Поракaта ја уредил Ki4iko -- 16.1.2015 13:53:16 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.1.2015 11:32:37
Slonceo1
Mamicki kako ste so terminite za poroduvanje? mene terminot mi e do 19,20 januari no momata aber nema za izleguvanje nadvor. Za bolki imam samo nekoi slabi bolki kako menstrualni sto traat okolu pola saat i tolku.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.1.2015 22:31:13
Ki4iko
Slonceo1 јас имам термин за 10 дена,е арно ама вечерва ми испадна мукозниот чеп беше во темно кафеава боја ,мислам дека вагиналниот преглед од пред 2 дена ми го предизвика тоа.е сега не знам што да очекувам,на преглед сум дури во среда .Болки имам веќе 5 дена како благи менструални и не често,можеби 5-10 пати дневно ги чувствувам.Сакам барем мал совет од некој што бил во слична ситуација
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 17.1.2015 22:41:46
lukajana RR
Мене ми испадна 5 дена пред да се породам такашто е знак за пороѓај но не мора да значи дека ке биде брзо.Ако ти пукне водењак или ако имаш правилни контракции оди во болница .Си била ли на цтг деновиве ,те прегледале ли вагинално?
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2015 11:09:12
Ki4iko
Hehhehe Лукијана, дома сум сеуште.Бев на ЦТГ во петокот,пред да ми испадни чепот, тогаш на ЦТГ имаше мали контракции,кои јас ги чуствувам како менструални болки одвреме на време.Сега дури во среда сум на преглед и ЦТГ.Во петокот ме прегледаа и вагинално,но немаше ништо,не бев отворена,но после прегледот почнаа поголеми болки ,мислам дека со прегледот ми го испровоцираа испаѓањето на чепот .А бебето го осеќам мнооогу ниско , па би требало да биде за брзо
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2015 17:02:11
lukajana RR
Ki4iko се породив многу брзо и лесно,без болки се отворив 7 см па ми го пукнаа водењакот и тогаш почнав да имам болки кои траеа се на се 1 час и се породив после пет минути на бокс.Ова ти кажувам за второ дете,и ти си второродка нели
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2015 18:38:18
Ki4iko
lele bravo lukajana.idealen poragaj.jas sum vtororodka isto.i denes imase del od mukozniot cep vo kafenkasta boja no bolki nemam.ima vreme uste nekoj den ppa sega ostanuva samo da cekame :)
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 18.1.2015 23:51:19
ana mari
Trudnicki aj sega za pomos imav celo vreme kako belo pranje a od vcera pocna da me cesa v..... kazete mi dali se raboti za nekoja infekcija da si napravam termin na ginekolog ili normalno e da me cesa dole inace sum 33 nedela😕😕😕😕😕
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2015 8:21:42
lukajana RR
Ana mari чешање не е нормално во никој случај,оди на гинеколог нека те прегледа,а и треба да правиш брисеви па направи ги порано.Имаш ли земано брисеви до сега,како ти беа и дали уринокултура правиш секој месец?поздрав
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2015 8:53:07
ana mari
Do sega mi nema zemeno brisevi ni ti pak me ima pregluduvano dole... sekoj mecec normalen pregled krv i mokraca... ako prodolzi cesanjeto i deneska togas ke se javam da si napravam termin.... inace falaa ti mn
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2015 10:48:51
lukajana RR
Значи колку неодговорни се ова матичниве гинеколози ,требало да правиш во прв трисеместар а во 35 недела се вторите брисеви.Ама не е страшно се се решава само мора да бараш да ти земе брисеви,позз
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 19.1.2015 11:18:06
Bethany
Kolku sto se sekavam Ana Mari ne ziveese vo Mk, taka? Zemi si caj od kamilica i so nego se odmivaj dolu nadvoresno, nekolku pati na den. Najverovatno e kandida, taa dava takvi simptomi. Nisto strasno, mojata maticna duri i ne saka da ja leci, vika nisto steta ne moze da ti napravi, dodusa jas nemam takvi simptomi. Plus veke si 33 nedela, sekretot ti e zgilemen, pa i od toa moze da e iritacija. Isto mozes na vloska da stavis kokosovo maslo/puter, bas ima pisuvano na fofumot za toa, deka smiruva jadez instantno. Pij mnogu jogurt, isfrli blago i testo. E pa ako prodolzi vo sekoj slucaj konsultiraj se so ginekolog.
< Поракaта ја уредил Bethany -- 19.1.2015 11:19:41 >