Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Kassy, sega vidov deka si pisala. Od srce ti blagodaram za pomosta, se slusnav so dr. mi rece deka nemoram utre da se bockam. Mi vika ne igra nekoja golema uloga suprefaktot na denot na stop injekcijata, moze a i nemora. A bas se zacudiv, nikogas do sega ne sum se bockala suprefakt, denot koga se bockam pregnyl.
almushkakolku citam i ti si kaj petanovski javi i se na sestra dance kazi i deka imas grcevi ,bolka i prasaj ja da pises magnezium .mene petanovski mi gi dade koj bev da mi potvrdi bremenost na eho ja ne ni kazav deka imam bolka,posle citam ovde bile za opustanje na matkata ,protiv grcevi.na moevo pakuvanje pisula deka se i protiv glavobolka.jas gi pijam 2 i pol meseci 2 pati po 250 mg i podobro e
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 12:33:52
Kassy
Mi bese ironicno smeshno, koga razbrav deka vo mojot grad se pravat samo na dve mesta Beta, i oa gi prakaat vo Skopje, pa posle te izvestvuvaat po mail, oh Boze vo koj vek ziveeme...ne znam kolku vreme se ceka za rezultaite...
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 15:04:29
jana81
Kassy a zosto ne si zemes domasen test, ovoj posto go prakjaat da ne se ceka den dva pa uste da si vo misla. Jas posledniot pat si zemav clear self, i mi pokaza rezultat uste na osmiot den od transfer, a i ovoj pat ke si zemam takov.
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 15:16:26
jana81
E uste ova zaboraviv da ve prasam. Kakov kalcium pievte do punkcija. Mene mi kaza sestrata 2*1 tableta, ja prasav koja doza mi rece standardni bile. A vo apteka prasav ima so povekje doziranja, od 600 od 400, i neznaev kakvi pa si zemav sumeci tableti kalcium od 500. aj kazete iskustva ako teeba da zemam drugi.
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 17:28:11
Kalisto
Zdravo na site! Jas denes pravev test, i za zhal nemam visoka beta. Beta testot mi e 26 shto znachi epten sum na granica. Znam samo deka od 25 nahore se smeta za pozitiven, mo sepak ova e niska beta i zatoa sum vozdrzhana. Utre kje se sluxhnam so doktorot za da vidam shto ponatamu.
Jana 81 mozhesh da piesh bilo kakov kalcium, ne e tolku bitno dali e shumliv ili ne.
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 18:26:28
jana81
Kalisto, sto i da izleze na kraj bidi hrabra i glavata gore. Napravi i eden domasen test, ajde mozebi ke se duplira betata pa ke se raduvame zaedno. Ti ja posakuvam celata srekja na svetov i ti pustam pozitivna energija
RE: Вештачко оплодување VII дел 15.3.2015 22:00:04
kapina
Od 5 nagore se smeta za pozitivna beta kalisto proveri posle 48 casa dali se diplira na mene bese 10,4 i rekoa ima bremenost znaci no toa bese koga krvarev i lazarevski rece najverojatno povisoka e bila A od 25 nagore pokazuvaat domasnite testovi oti ima bremenost i moj sovet ti e misli pozitivno i so betahcg od 15 ima slucaevi sto rodile deca mozda pokasno e doslo do oploduvanje
< Поракaта ја уредил scared RR -- 15.3.2015 22:17:25 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 12:24:38
virgo
Еве ме и мене, Незнам што ми текна денес си купив домашен тест за бременост (пуста радозналост), и ништо од , ама не се разочарувам пошто кај мене знае се да биде вонсериско и ненормално но и се јавив на сестрата во Ремедика и се договоривме во петок да отидам да направам бета, петок ми е 11 ден од трансфер или 12 ден со денот на трансфер. Тоа е што е. Само ме интересира кај вас кај кои што IVF-to беше неуспешно, кога добивте циклус, пошто сестрата ми рече причекај до петок освен ако не добиеш до тогаш. А ако терба нормално да ми дојде тоа е овие ден-два. Не се плашам тоа е што е во Божји раце е само онака ме интересира.
Kassy и Kalisto ви држам среќа за висока бета
Поздрав девојки
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 12:47:58
LoveableMe RR
Jana81, среќно на пункција. Каси и Калисто, ве чeкaмe со нови вести. Вирго, тек наредна недела треба тест, не знам зошто брзаш рано ти е за тест, тек петок сабота најрано што можеш да правиш. Цика и важна, до каде стигнавте?
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 14:16:41
cika
zdravo devojcina ete me i mene ,vcera imav punkcija izvadia 5 jajce kletki denes mi se javia cetiri se dobri pocnale so delba ,pa utre ke mi kazat koga transver pozzz i sekoe dobro na site da se raduvame site so
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 15:25:46
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: cika
zdravo devojcina ete me i mene ,vcera imav punkcija izvadia 5 jajce kletki denes mi se javia cetiri se dobri pocnale so delba ,pa utre ke mi kazat koga transver pozzz i sekoe dobro na site da se raduvame site so
Cika, јавувај кога трансфер, убава бројка
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 15:40:19
jana81
I jas utre na punkcija, nekako mnogu se plasam, imam samo 6 folikuli vkupno, ako izvadat 2-3 jk ke bidam srekjna. Ova mi e cetvrti pat a vaka ne sum bila isplasena, obicno imav po 10tina folikuli i na dvata jajnici pa mi vadea po 10tina jk, a sega
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.3.2015 15:48:36
Kassy
Jana, voopsto nema prostor za griza, kaj mene imase samo 8, od koi 6 zreli, a samo 3 bea ok... Samo da se dobri, ne grizi se...isto i mene vaka me poddrzaa site ringerajki, pa sega so sreka i so lesno. Na denot na punkcija, edinstvena griza mi bese da ne napravam nekoja belja od polnata besika hahahaha, no i toa go stavas posledno na um, na denot na ET, si sednav, si slusav klasicna muzika, i celo vreme se relaksirav umstveno so nea...
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.