|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
13.8.2015 10:49:36   
butterfly 00
Mene mi bese drugo prasanjeto dali se dvizite bavno ili najnormalno nekade slusnav ne smeelo naglo da stanuvas, da se vrtis da se dvizis popoleka i drug problem mene mi se skalite jas veke po doma si se dvizam i funkcioniram normalno, aj neka pise nekoj iskustvo so skalive stp da se pravi ?

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1326
13.8.2015 12:25:52   
malena1
mene embriologot mi rece da ne se kacuvam po skali 5-6 dena, jas bukvalno bev zakovana za krevet 14 dena i jadev vo krevet, i stanuvav epten poleka za vo wc, pa ne mi nese uspesna postapkata, ama sepak i sleden pat bi postapija isto za nemam posle griza na sovest, taka da pravi si taka kako sto se cuvstvuvas, drugo se e irelevantno

Непосредна врска до пораките: 1327
13.8.2015 13:26:42   
evoksi
butterfly 00, еве го моето искуство:

Кај успешното инвитро вака беше: Првите 3 дена бев најчесто во лежечка или во полулежечка положба, така и јадев, додека четвртиот и петтиот ден пак претежно лежев, но за јадење станував на маса. Од шестиот ден тргнав на работа (канцеларијата ми беше тогаш на трет кат со прилично многу скали) и почнав нормално да функционирам. Се сеќавам само дека околу 10 ден многу ми се зголеми стомакот па имав проблем со наоѓање алишта што ќе ме соберат за на работа. На 12 ден ги видов двете цртки на домашниот тест и веќе се ми беше полесно.

Кај овој сега неуспешниов обид се трудев исто да правам со тоа што ме фатија и празници околу нова година па мислам дури дека и повеќе одмарав а и имаме сега лифт на работа. Сепак ете ништо не испадна. Добро, кај мене имаше и друг момент, ќерка ми е сеуште мала и понекогаш ќе се расплаче во сон, па јас инстинктивно станувам и тоа ми се случуваше и во првите денови, сега дали имало влијание или не, никој не може да знае. Затоа и се надевав дека ова сега ќе го правам во август, да можам да ја пратам со баба и дедо и на одмор, ама најверојатно нема да ми стигне ваучерот.

Ти посакувам набрзо да си ги видиш посакуваните две цртки

(Одговор на членот malena1)
Непосредна врска до пораките: 1328
13.8.2015 14:51:48   
butterfly 00
Sto da kazam jas posle transverot se kaciv do 4 sprat nemame lift inaku mene tretoto IVF mi bese uspesno veke ne se zamaram iskreno ako saka da se fati ke se fati ne e nitu do lezenjeto nitu do nisto ima zeni posle transver na rab odat pa odma ostanaa bremeni sto e od Gospod e sto saka neka bide :) i nie veke na trepki ke zastaneme od sto se plasime, doktorite preporacuvaat dvizenje zaeadi cirkulacija, a ne da se zalepime za krevet.

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1329
13.8.2015 16:01:31   
kapina
jas ne lezev sega ic kazi reci uste prviot den se kacivna 5 kat pa posle pak se simnav da odam da mi stavat fraksiparin a okolu boleduvanjeto i rabotata ne odev i sega nemam namera da odam fala bogu taa komisija ne gi dava za dzabe ovie boleduvanja koj saka neka ode jas ne negovo pravo i da ja imam najlesnata rabota ne odam toa mi e povazno od se

Непосредна врска до пораките: 1330
13.8.2015 16:03:18   
kapina
a odma posle et patuvav 2 i pol casa so avtomobil

Непосредна врска до пораките: 1331
13.8.2015 21:57:27   
pcelka3
Za tie sto se zagrizeni za mokrenjeto posle et da ne se grizat i jas takva bev lezev 40 min i ne mozev da izdrzam se plasev za embrionite gi prasav sestrite nekolku pati dali ima nesto gajle i dali moze da izmokram tie mi rekoa deka posle tolku vreme mozelo da stanam popoleka do vc i stanav pojdov i pak se vrativ da lezam uste 1.5h imajte verba vo bog i ke pomogne pozz

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1332
14.8.2015 8:21:21   
butterfly 00
Idni mamicki da ve prasam dali koristite dnevni uloski za vaginaletite sto istekuvaat ? Inaku pisete kako ste mene mi e 5 den od transver po doma se dosaduvam ama od deneska planiram da se aktiviram malku ke pocnam so gosti, da prosetuvam pa kako sto e Gospod nikoj NE e 😁

(Одговор на членот pcelka3)
Непосредна врска до пораките: 1333
14.8.2015 9:35:00   
Hopeful RR
butterfly 00, баш гостите не се препорачуваат после ЕТ... мене после трансферот ми потенцираа да избегнувам гости заради можност од каква било зараза, настинка, инфекција... не ти треба тоа сега, а луѓе свашта носат со себе. Подобро движи се, излези прошетај, но не се мешај со луѓе. Сите се фиксираме на движењето, а реално ова е поважно.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1334
14.8.2015 9:49:56   
butterfly 00
Sestra Sneze od Sistina mi se najavi da dojde deneska da me vidi, nea ne mozam da ja odbijam saka da me vidi pred da odi na odmor :)

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1335
14.8.2015 14:26:00   
MademoiselleNina
butterfly 00 Јас имам впечаток дека има многу настинати во периодов, такад ане се мешај многу меќу луѓе. user posted image

За дневни влошки користам најефтини, Normal Clinic едни од 30 ден, и супер ми се, не пропуштаат, а бидејки се ефтини, често ги менувам.user posted image

Инаку мојот пост од вчера го нема, вчера примив cetrotide и gonal, и денес ќе примам исто, а утре сабајле треба да ми земат крв за ЛХ и Е2, па ехо и ќе ми кажат што понатаму.

Непосредна врска до пораките: 1336
14.8.2015 15:33:47   
butterfly 00
Oki ne se mesam megu luge tuku mene mi bese prasanjeto dali posle transver mozam da koristam dnevni uloski zaradi istejuvanjeto na vaginaletite, dali se preporacuvaat, da ne pravat infekcii ?

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 1337
14.8.2015 15:40:49   
butterfly 00
Inaku sega koga se banjav za da go zemam peskirot nanazacki se sopnav od cergiceto, se zadrzav i so gazot udriv vo labavoto, malku se isplasiv ama vajda nisto nema da im bide da embrioncinjata ne bese kojznae kolku silno kolku da se voznemiram, celo vreme pazam ama ete cekunda se takvi raboti

Непосредна врска до пораките: 1338
14.8.2015 15:40:52   
Hopeful RR
Ако ептен ти се неопходни, користи, само менувај ги многу често. Јас не користев, едноставно се пресоблекував почесто.

И ништо не е сопнувањето, посилни се отколку што изгледа - јас трудна 3 месеци паднав по скали па фала богу се излезе ок, а не ова user posted image ајде уживај!

< Поракaта ја уредил Hopeful RR -- 14.8.2015 15:42:40 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1339
14.8.2015 15:49:00   
butterfly 00
Fala ti sonce epten na sovetite, premnogu mi znacat inaku kako se snaogas so bliznacinjata, najgolemi guski do niv 💋

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1340
14.8.2015 19:23:54   
butterfly 00
Dali mozeme da pieme kozja surutka gledam ima mnogu proteini koi ni trebaat, a i se preporacuva za trudnici ?

Непосредна врска до пораките: 1341
15.8.2015 17:20:34   
LoveableMe RR
Пеперутче миже дa се внесувa се штo имa прoтеини, oвoшје и зеленук. Нинa дa не биднa пункцијa?user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1342
15.8.2015 18:17:01   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Jas ovoj transver tri pati mokrev vo guska i ednas koga stanav hihi se prepiv voda no ne smee da se drzi mora da se izmokris nisto ne e strasno ako gi viknes zosto i oni sami ti vikaat da ne se stiskas 😁

Jas posle transfer izdrzav pola saat da ne mokram i na GAK mizerija nevidenauser posted image mi stavija kofa pod boksot i koga ke mi dojdese mokrev taka dali sum napravila nekoja belja deka mokrev povekje pati zosto ke prsnev...750 ml ispiv i uste nesto plus i zatoa nemozev da izdrzam sega ovoj pat citam vo re medika pisuva 400-500 ml e dovolno i taka ke napravam ne se prepivam ...uff sega na mislam se staviv ama gledam ti si mokrela i ti kazale da ne stiskas...a ovie mene mi rekoa kolku mozes izdrzi no pocnav da se tresam i togas kofa mi stavi...ama tesko mokrev a vie? uff nekako i mene mi e mislam so ova polna besikauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1343
15.8.2015 18:41:34   
butterfly 00
Pinky 30 mene mi rekoa nikako da stiskam mokris ama ne davas napon toa samo ti doaga kakvo stiskanje, polna besika e samo dodeka ti gi stavat zosto taka podobro se gleda, ajde ti pravam drustvo za lezenje sonce

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1344
15.8.2015 19:15:35   
Strela
јас моето прво IVF го правев во Ремедика. За ембриотрансферот бешиката ми беше полна и го слушнав докторот кога кажа дека тоа може да биде недостаток... Ми вратија две ембриончиња... Два дена после ет бев во кревет , па дури и јадев во кревет. После тоа почнав да се движам по скали , но претежно мирував. На 26тиот ден од циклусот правев домашен тест и ми беше негативен. Читав по форумите дека може да е негативен тестот ако го направиш предвреме , а особено ако плодот е машко. Продолжив со терапијата и 2 недели после ет го проверив бета HCG и ми беше 806, во консултација со медицинско лице ми рекоа дека резутатот е одличен и дека сум user posted image . Сега сум во 6та недела и едвај чекам после 10 дена да одам на контрола user posted image

Непосредна врска до пораките: 1345
15.8.2015 19:25:00   
butterfly 00
Pinky 30 pravese sega transver ili zboris za prethodno koga si pravela

Непосредна врска до пораките: 1346
15.8.2015 19:48:56   
butterfly 00
Strela cestitki, imaj ubava i lesna bremenost, gali go meseto i uzivaj inaku na sto mislel doktorot nedostatok ? Mene mi e problem sto ziveam na 4 sprat bez lift i imam mnogu skali, ti imase mnogu skali za kacuvanje ili ne?

Непосредна врска до пораките: 1347
15.8.2015 19:58:33   
SOLE
Strela, честитки и со лесно нека ти е user posted image , баш ми е мило, влечи не за нос user posted image кај кој доктор правеше во Ремедика?
Пеперутче уживај, овој пат ке биде се во ред и ке не израдуваш user posted image , што направи со козјата сурутка купи ли?

Инаку јас да ви се пофалам почнав со суперфакт и тоа самааа user posted image сестрата на матичниот ми е на одмор, вчера првата инекција ми беше и да видите дали од возбуда игличката не влегува user posted image или многу цврста кожа имам хаха, ама денес втората полесно... бидете поздравени сите

Непосредна врска до пораките: 1348
15.8.2015 21:25:57   
kapina
STRELA CESTITKI SOLE SRECNO

Непосредна врска до пораките: 1349
16.8.2015 8:21:19   
LoveableMe RR
Strela, честитки имaј леснa и ѕбaвa бременoст. Штo терaпијa примaше зa ИВФ и штo терaпијa примaш пo трaнсферoт? Сoле, брaвo зa хрaбрoстa и сo леснouser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1350
Страница:   <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?