Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
SOLE честитки за храброста, јас сама мислам дека не би можела да се боцнам Strela честитки
Јас утре имам пункција, вчера примив cetritide во 2ипол попладне, и вечерта примив стоп Лх ми беше 2.7 Е2 660. Докторката рече дека еден е доминанатен фоликул и дека тој уште од почетокот бил селектиран и дека не им давал на другите да пораснат доволно. Имав уште 2-3 околу 14-15 мм, но дека ќе морам да примам Choriomon заради тој едмниот кој е поголем. Ми рече дека најверојатно ќе се прави пункција само на тој еден, и дека другите најверојатно нема да пораснат... Незам дали Ивановски ќе се врати од одмор, а ако не се врати пункцијата ќе ми ја прави Адамовска. Така испадна па сеа што биде нека биде
dragi moi edno prasanje...dali posle neuspesnoto invitro vi docnel ciklusot ? mene eve 3 dena mi docni , osekam tezina nekoja vo jajnicite , vcera imav kako grcevi vo matkata , ama aber nema od dobivanje..pred edna nedela, dva dena imav proziren sekret.. kakvi se vasite iskustva?
јас моето прво IVF го правев во Ремедика. За ембриотрансферот бешиката ми беше полна и го слушнав докторот кога кажа дека тоа може да биде недостаток... Ми вратија две ембриончиња... Два дена после ет бев во кревет , па дури и јадев во кревет. После тоа почнав да се движам по скали , но претежно мирував. На 26тиот ден од циклусот правев домашен тест и ми беше негативен. Читав по форумите дека може да е негативен тестот ако го направиш предвреме , а особено ако плодот е машко. Продолжив со терапијата и 2 недели после ет го проверив бета HCG и ми беше 806, во консултација со медицинско лице ми рекоа дека резутатот е одличен и дека сум . Сега сум во 6та недела и едвај чекам после 10 дена да одам на контрола
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 10:47:24
butterfly 00
Kvisko kupiv mesavina ovcja i kozja 80% ptoteini ama posle procitav deka taa ne bila za trudnici tuku samo kozjata i taa e i za trudnici utre ke kupam i ke si pijam zosto minatiot pat koga ostanav trudna Lazarevski mi rece da si kupam proteini da pijam sto pijat bilderite inaku jas posle transver pijam kakao i mi rekoa deka bilo stetno kako nikotinot se preporacuvalo samo za slabokrvni aman veke davajte pamet ne ova ne ona za greota sme samo se pritresuvame na nesto.
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 12:36:10
Kvisko
Peperutce bez gajle za kakaoto. Mora nesto da jades i da pies. Jas si piev kakao mesto kafe i ne gledam nekoja steta. Kolku poveke citas tolku pozbuneta ke bides. Na edno mesto ke pisuva toa e super na drugo deka e stetno. Taka sto pravi kako ti odgovara. So sreka.
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 13:14:54
Melanija RR
butterfly 00 какаото го пиев во бременост за одржување на железото во крвта и е препорачливо.Па не гледам стета и по трансвер.И во бременост е дозволило пола шоља кафе така што се што е умерено е ок
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 14:13:18
butterfly 00
Da vi kazam deneska si se opustiv i si napraviv edno nes kafe i so merak si go ispiv za deneska tolku ama veke ne se zamaram i sestra mi vo bremenosta piese sekoj den po edno pa fala bogu decinjata i se super prvoto i e so IVF vtoroto site ne iznenadi prirodno zabremeni taka jas veke od 4 den navamu celo vreme se dvizam najnormalno veke ne se zamaram popoleka da odam zosto Lazarevski mi rece ako se fati toa se prvite denovi posle se najnormalno, a i taka treba normalno da se pripazuva dokolku dojde do bremenost kako i sekoja trudnica
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 14:44:20
Strela
Благодарам на сите за честитките, Ви посакуван на сите да имате успешна бременост и здравје боже после 9 месеци да ни се зголемат семејствата :)) Buterrlly 00 скали имам само еден кат , а за недостатокот за време на ет мислам дека беше мојата преполна бешика ...... Мислам дека тоа беше најтешкото од се во целата постапка со IVF , со преполна бешика да го чекаш ет и после тоа лежење... SOLE IVF го правев во Ремедика кај Петановски и секоја чест за неговата професионалност.. LoveableMeRR терапија која ја примам е омегазон, фолна , аспирин, кринон, естрофем... Инаку препорака од докторот ми беше да внимавам на исхраната ,да биде медитеранска ,да избегнувам бел леб и благо.
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 20:31:06
SOLE
Фала девојки, Мечка страв мене нееее Nina со срека и со лесно на пункција ,
Strela, и јас сум кај Петановски и сум презадоволна, инаку и мене ми препорача медитеранска, протеинска исхрана, леб и така не јадев многу а еве сега скроз го изоставив исто така и благо, со малиииии исклучоци за малку сладолед во овие жештини . Омегазон и мене ми препорача и фолна, ама уште некупив омегазон, кажи ми од која аптека го купи, колку кошта и колку време пред трансвер почна да го примаш?
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 22:09:46
butterfly 00
Imas provereno vitamin D zosto znam deka Petanovski bara da se proveri za razlika od Sistina Gerasimova se nasmea sto sum proveruvala, sekoj dr razlicno leci i kazuva, ili Petanovski onaka vi gi dava preventivno?
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.8.2015 22:30:23
kapina
A zosto da ne se ispita vit d koga eve za mojot slucaj kako pricina go posocuvaat nedostatokot na vit d bas zatoa razgovarav so poveke lekari I mi rekoa ili e nedostatok na vit d ili e insulinska rezistencija jas go imam i toa i toa
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.8.2015 13:44:29
scared RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lira
Zdr jas sum nov clen , imam 29god ,veke 3god se obiduvam a bebe imam napraven IFV vo Sistina kaj dok Popovic no mi bese ne uspesna i sum mnogu razocarenena ve molam za sovet . pozdrav
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00
Лира во погрешна тема пишуваш нема разочарување знаеш ли колку пати тоа го поминуваме мене ова ми е 4 трансвер нема откажување башка и прво инвитро ти е не може кај сите од прва да се фати едноставно и на организмот му треба време да прифати ќе биде само треба да бидеш храбра и упорна јас првото плачев се нервираш но тоа е собираш сили и продолжуваш да се бориш, пиши што те интересира ќе ти пишеме се, исплачи се денеска и главата горе зошто ќе биде само не знаеме кога 😊
Strela cestitki za brenenosta neka bide ubava I lesna I Sega cuvajse I slusaj GI doktorite moeto BHG na 12 den bese 540 I nosam bliznacinja taka da spored tvoeto bhg visoko mislam deka se bluznacinja pozz I pisini koga ke doznaes
I jas piev surutka pred da zabrenena dve litra za Edna nedela sekoj den na gladno po Edna casa 250 ml se taka do prvite dve nedeli od brenenosta I posle nenozev bidejki od se zivo I divo mi se losese I povrakav ni kafe in kaka nemozam da stavam vo USTA iako sun 14 nedela macninite ne prestanaa.