LoveableMe RR
|
Eve uste linkovi: ИЗВОРНА ПОРАКА: anana271 draga teona!!! Tocno znam kako se custvuvas, i niz sto pominuvas, no se nadevam deka na krajot ke uspees da ja oset__is radosta i srekata koja ja custvuvam vo momentov, bidejuki sum 25 nedela bremena. Prvata dijagnoza mi ja postavija na 21g, pa najverojatno imavvreme da se pomiram so faktot deka, koga ke sakam bebence ke treba da rabotam na toa, i taka bese!!!!!!!! najnapred, sreduvav, cisti, pa hormoni, pa terapii za ovulacija, pa inseminacii i se po red. Imam samo eden sovet, znam deka e tesko no probaj da razmisluvas, pozitivno, a kako pomos bi ti gi preporacala, zdravat ishrana i dokolku si vo moznost informiraj se za caevite na SLOBODAN TESIC, mene mi pomognaa, za da se custvuvam podobro, procisteno i posmireno, iako nemozam da kazam so sigurnost deka so nivna pomos ostanav bremena. Bidejki toa bese kombinacija, od zdrava ishrana, caevi, clomifen i inseminacija, kako i da e na krajot celiot trud vredese!!!!!!!!!!! ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms MACI mac zdravo i dobredojde na ovaa tema.Jas pred edna godina pravev laparaskopija i histeroskopija vo GAK kaj dr.Alulovski ,mi gi sanirase problemite(mal septum i okolni adhezii) i mi rece ako ne ostanam po priroden pat da dojdam na inseminacii.Jas eve po edna godina se odluciv da dojdam na klinika otkako gi nemase i me primi dr.V.Trajkovski.Ja napraviv prvata inseminacija i eve veke trudnicka sum .Sega ne znam sto problem imas stom si pravela tolku operacii, no mislam deka otkako ke gi saniras site nedostatoci ke uspees da si gi vidis .Jas licno mu veruvam na dr.Trajkovski i sum zadovolna od nego.Ti posakuvam uspeh i konecno da si gi vidis tvoite .Pozdrav ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizenaa pozz za site ringerajki.denes sum presrekna posle 2ra inseminacija konecno vidov sega si zakazav pregled na gin.i sum mnoguuuuuuu mnoguu srekna....presrekna.vi posakuvam na site sto pobrzo da si vidite nadezta posledna umira bidete sigurni zs jas imav samo 1 j.k. pravev inseminacija na priroden ciklus. ИЗВОРНА ПОРАКА: sharlot dragi moi ringerajki,konecno dojde i mojot den BREMENA SUM!!!!!! deneska pravev test preku krv i e pozitiven ,seuste ne mozam da se smiram i da poveruvam deka ova navistina mi se slucuva,deka konecno dojde i mojot den. naredna nedela treba da odam kaj doktorot da me vidi na eho. do togas da si prodolzam so folnata i so utrogestanot.Sanja i zagrizena 26 vi posakuvan naj naj brzo i vie da go pocustvuvate ova sto jas deneska go custvuvam. vi ja posakuvam celatat sreka na svetot. ИЗВОРНА ПОРАКА: cvetce4 Zdravo na site... Ve citam veke nekoe vreme i resiv da go spodelam so vas moeto iskustvo. Prvata bremenost mi bese so inseminacija..... uspesna od prva . Prethodno odev na ispituvanja hormoni... HSG , i sl i se bese vo red. Imavme problemi so spermogramot. Resivme da pocekame da se podobri spermogramot..Poveke od 4 meseci mm piese Spemen i vitamini A,C , E selen, zink i uspeavme malku da go podobrime . Se zgolemi koncentracijata od 7mil na 28mil , pokretlivosta od 2 na 4, no morfologijata ostana slaba. 5% No i so tie rezultati uspeavme. ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26 Lelelel luge nema da veruvate TRUDNA sum konecno....sega gi zedov rezultatite od bhcg i pozitivni se kazuva bremenost epten sum HAPPY.Na site vi posakuvam sto pobrzo da mi se pridruzite i da uzivame trudnicki na snegot..bezbroj bakneziiiii Inaku deneska mi e 16 den od insiminacija.Epten sum srekna posle dolgi 4 god mi se ispolni srekata. Ova mi bese 2 insiminacija i ja pravev vo Sistina." ИЗВОРНА ПОРАКА: malena1 Sunshine многу многу ми е жал искрено, ама не се разочарувај, само позитивно колку и да е тешко секако ќе биде само кога. Јас секогаш си велев значи не требало сега да биде, така било подобро во овој момент, Господ си ја знае работата. Е мојот тест беше позитивен, само не можам целосно да се израдувам додека не го видат на ехо и додека не му го слушнат срценцето. На сите ви посакувам што побргу заедно да се радуваме. Еве секогаш сакав кога ќе се регистрирам на овој форум да напишам мојата прва инсеминација беше успешна, зошто толку многу листав на форумот за да го прочитам тоа од некој друг и да ми даде надеж. Епа сега пишувам иако сеуште со резерва. Девојки најверојатно мојата прва инсеминација беше успешна. Ве
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 27.6.2013 1:26:39 >
|