niki
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR Значи мене не ми е проблем јадењето за нас и за М, тоа посекако готвам да има за два дена, а ако нема и немам време готвам нешто побрзо, на пример спанаќ или правам омлет со јаца и сирење, салата и тоа е ручекот во лето, ама за неа готвам секој ден и тоа и насабајле и за ручек и за неа не можам од денеска за утре. М јаде сам, независен е и во врска со облекување, мочкање и сл. ама ете го фаќа инает и мене ме бара за се, дури и за да игра не игра сам и јас со него да играм. Обично кога одам да ја заспивам му кажувам ти играј си тука или му пуштам цртани или некоја игра на компјутер јас да ја заспијам Ј и после ќе си играме заедно или ќе читаме сликовници и така некако го залажувам и не иди в спална и баш во моментот кога ќе заспие и јас треба да излезам од спалната ќе влезе, некогаш не е баш тивок, ама некогаш влегува тивко, ништо не зборува и легнува и тој до нас, ама како што реков таа е многу осетлива и веднаш го сеќава и се разбудува и почнува да се смее и толку од спиењето, што значи нема шанси заедно да ја успиваме и да и пееме приспивни. Еве вчера и денеска некако го подобривме редот ручаме кај 15.00-15.30 часот, вчера преспа од 11.30 до 14.45, со две презаспивања, ама сепак е напредок, ама имаше кој да го занимава М, инаку сум сама со двајцата, свекрва ми само во август беше на одмор и ми помагаше, ама сега нема, ај кога ќе тргне пак во градинка се надевам ќе се средиме. Ајде некоја мамичка со помали деца нека каже каков ред имаат? verojatno se cuvstvuva zapostaveno i iskluceno, zatoa i bara vnimanie, gleda deka dolgo si zafatena so bebeto i deka mnogu raboti koi toj sam gi pravi ti gi pravis za bebeto i ednostavno reagira, mal e za da ti kaze deka e po malku ljubomoren, i deka i toj bi sakal malku od tvojata griza, vnimanieto koe mu se dava na bebeto kaj pogolemite deca predizvikuva zelba i tie da se vratat na pomala vozrast i isto da bidat mazeni i pazeni sto e normalno toj do sega bil sam seto vnimanie mu se posvetuvalo nemu i sega odednas nekoj drug mu go zel mestoto i toj odednas treba da ceka i da deli jas da sum na tvoe mesto ne bi go ostavala sam ednostavno ke gi naviknuvam dvajcata da funkcioniraat zaedno vo edna prostorija, bez ogled na toa koj jade, igra ili spie, po cena i nekoe vreme da se nema red so krajna cel da se postigne zaednicki red i mislam deka mnogu pomalku bi ti dosaduval ako vo ista prostorija go uspivas bebeto, zosto toj nema oset za toa kolku vreme pominalo i moze da mu se cini vecnost uspivanjeto a toj sam prepusten na sebe, toa e strasno za decata mal e toj seuste za da bide do tolku poslusen, strpliv i sam na sebe dovolen