Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 1.11.2013 13:29:22
Melanija RR
Родено 3,270кг , на 1 месец и 4 дена 3.950кг , на 2,5 месеци е 5.250кг се раниме со НАН 1
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 2.11.2013 23:05:06
Snowhite RR
Вчера се меревме 7,800 гр и 68 см на 9 и пол месеци и ова ќе биде жеголче изгледа, јади ама некако ми се чини како малку, ама јас не се замарам, само нека е здрава, тоа ми е најважно
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 14.11.2013 12:51:04
grejsi
Sofi mi se rodi 3610 50sm dolga koga izlegovme od bolnica imase 3450 sega 7600 i 66.5cm dolga a ima 5 meseci jas velam ne e vazna tezinata vazno e da se zivi zdravi
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 3.12.2013 18:08:26
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
Родено 3,270кг , на 1 месец и 4 дена 3.950кг , на 2,5 месеци е 5.250кг се раниме со НАН 1
на 3,5 месеци 6 кг
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 23.12.2013 13:57:19
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR
Ана се роди 3280 ,од болница излезе со 3030,а денес,на две недели има 3540.
Мамички, денес бевме и се меревме и докторката лом ме направи, ептен се усрамив. Не знам колку беше фер и од неа што ме искара на тој начин. Не знам и јас кај грешам, ама ме збуни таа и не знаев да прашам каде грешам. Ана тежи 4800 на месец Ми рече дека бебето ми е дебело и дека треба да биде на диета Помалку цицање Јас и давам на 2-3 часа, ама ете сега ќе намалиме, ќе цицаме на 3 до 4 часа. Целата сум збунка
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 24.12.2013 9:06:03
sandriana RR
Каква диета бре на бебе што цица? И зошто срам да ти биде? Ти ја доиш тогаш кога таа бара, нели? И според педијатрите, подоите треба да се на 3 часа кај бебе доенче. Јас не би се замарала со муабетот на д-рката, искрено. Како да му ускратиш млеко на толку мало бебе? Терај си според потребите на бебето, тоа е најдобар показател.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 25.12.2013 9:39:14
Martins mom
Да ти кажам сега и правам размак од 3 до 4 часа меѓу подоите.Плачи,се бунтува,ама морам, гледам дека е навистина дебелка. Не знам дали грешам,ама таа би цицала на пола саат,а плус има мака со грчеви.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 27.12.2013 16:10:49
Melanija RR
Роден 3,270кг ,
на 1 месец и 4 дена 3.950кг , на 2,5 месеци е 5.250кг , на 3,5 месеци 6 кг , на 4,5 месеци 6.500кг
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 27.12.2013 16:37:12
Defne90 RR
Martins mom pa neli sega pedijatrite i doktorite preporacuvaat da im se dava na bebinjata na baranje da cicaat.Tvoeto dete ne e debelko ednostavno nekoi bebinja si se podebelki.I moite i dvete bea ama bas debelki kako bebinja.Ete sega kako potporasnaa voopsto ne se debelki.Maloto veke 14 meseci e do 7 meseci bese bumbar se trkalase no nikogas ne sum mu gi namaluvala podoite.Sega oslabe nema da reces deka e istoto dete.Majcinoto mleko celosno se resorbira vo organizmot i nikako ne moze da predizvika gojaznost.Samo teraj si napred davaj si mu na deteto da cica kogake pobara i ne se sekoiraj voopsto za nisto.Toa samo ke si ja namali kilazata koga ke pocne da se dvizi ke vidis.A veruvaj majcinoto mleko ne e vinovno sto toa e podebelko.Pa neli bebinjata se slatki bas zatoa sto se buckasti. Treba da vnimavame koga ke pocneme da gi dohranuvame togas ne treba da se preteruva a sega dodeka deteto samo cica ne.
RE: Колкава е тежината на Вашето бебе? 19.1.2014 18:37:40
Melanija RR
Роден 3,270кг ,
на 1 месец и 4 дена 3.950кг , на 2,5 месеци е 5.250кг , на 3,5 месеци 6 кг , на 4,5 месеци 6.500кг на 5 месеци 6.580кг