Anushka -> RE: свежо или кашичка? (21.9.2010 11:08:30)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Octavia Јас со првото дете (бебушов е уште мал за дохрана) комбинирав дома правено и купени кашички. Но дома правев само ако најдам непрскано овошје, и тоа од познати, оти непознат секој ќе ти рече дека не е прскано, ако прашаш. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley24.gif[/image] А хемикалиите што се користат за прскање се многу, многу поштетни од тоа да се даде готова кашичка која поминува низ контролорано производство. Јас користев најмногу на HIPP заради гарантирано еколошките производи. Е сега, малку е поскапо од тоа сам да си ги направиш, ама ако со тоа се избегнуваат сите оние отровни пестициди и сл. вреди. P.S. Знае некој дали некаде во Ск може да се најде органска храна, пред се овошје и зеленчук? Потпис и истото прашање - дали во МК има органска храна, т.е. да не ти требаат баби и дедовци од село за да бидеш сигурно дека не е прскано и дека е растено на почва со природни минерали. Затоа што, каде да најдам спанаќ или кељ (кои ќерка ми ги обожува), а да се органски? Или домашно јајце? Или лубеница, диња, леќа, гравче, кромитче, лукче, магдонос - производи кои ги нема во купечките кашички?
|
|
|
|