Ring
|
Како што имам пишано и ќерка ми има хемангиом на челото ,меѓу двете веѓи...кај нас е капиларен хемангиом , малце е над ниво на кожата ...и ќерка ми се фаќа за лицето , се гребе толку силно, некогаш си мислам готово... го раскрвари , ама не, до сега не се случило да го раскрвари, иако ми личи дека може секој момент да и прсне, посебно кога плаче , затоа што кожичката таму и е многу мека Кај вас најверојатно е т,н strawberry hemangiom (барем така сватив ) штом има опасност да го откорне , најверојатно е повеќе испакнат... Имам една пријатека и нејзината керка има таков хемангиом баш на местото на препоните кај што поминува пелената и кога подпорасна малце пошто беше повеќе активно, мрдаше , се иритираше со пеленката и се раскрвари....некако го стопираа крварењето, и после на местото ставаа ханзапласт за да го заштитат ... Некаде околу 1 годинка почнало да и бледее (ова беше летото ) Сретнав и една мајка , ќерка и имала хемангиом на горната усна и бил околу 1-1,5 см, испакнат...јас кога ја видов едвај се забележуваше , девојчето имаше 2,5 годинки Мислам дека не може толку лесно да го раскрвари ,освен кога е многу нервозна па силно да се гребе по главчето, ама можеш некој стегач да и ставиш околу главчето и да го заштитиш. Кај нас почна да бледее ама многу бавно оди....важно ми е што не и расте повеќе се изначитав се што можев да најдам за хемангиоми, гледав и на youtube стории од мајки со слики како се губи и имам надеж дека само ќе исчезне... Веќе отрпнав на прашањата на луѓето од што се удрила, па што , како , како се пораѓаше.....човечката љубопитност ништо не може да ја задоволи ИЗВОРНА ПОРАКА: moemalo I moeto bebe ima hemangiom na glavceto, odma nad celoto. Citajki ve vas se tesam deka kje se povlece so tek na vreme, daj Boze. Ama sega na 6 meseci kjerkickata pocnuva da se fakja po glavata, se ceska nasekade, pa so mm mnogu se plasime da ne go otkorne. Dajte mi nekoj sovet! Strasno li e ako go otkorne, imate li nekoi soznanija? Mnogu vi blagodaram.