RE: хемангиом (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

moemalo -> RE: хемангиом (4.10.2013 15:34:20)

Kjerka mi sega ima recisi 14 meseci i hemangiomot uste si stoi na glavceto no ne e taka izrazeno crven kako na pocetokot i imam vpecatok deka se namaluva. Se nadevam deka postepeno ke se izgubi iako maticnata ne' uveruvase deka ovie benigni tumorcinja ostanuvaat zasekogas no ne se opasni.

Ring -> RE: хемангиом (4.10.2013 23:02:05)

moemalo stom veke ne e taka crveno znaci deka se gubi. Kaj nas sega koga ke mi tekne kolku bese crveno , nekogas koga vreskase od placenje mislev deka ke i prsne krv , a sega veke e sosema drugo....pola veke go nema , a toa sto ostana e crveno, no ne jako i ne e voopsto ispaknato.
A i iscitav se sto mozev da najdam na internet za hemangiomi i sekade pisuvase deka kapilarnite hemangiomi vo najgolem broj na slucaevi se gubat do 7 godina od zivotot.... sretnav nekolku majki so deca so imaat hemangiomi i site rekoa deka im se izgubil ili se gubi.

Taka da jas cekam so tek na vreme celiot hemangiom da se povlece. Nas ni e epten vpecatliv oti e na celo, megi dvete vegi . Sega zatoa sto e mnogu namalen i ne e taka crven koga ke ja vidi nekoj sto ne ja znae prasuva kaj se udrila, a koga bese bebe site prvo prasuvaa sto i e toa na celoto , a posle site drugi raboti (sto me vadese od takt ). A sega duri i gordo si kazuvam deka taka e rodena, duri i na momenti drsko odgovaram za da svatat deka ne treba bas se da prasat i da gi interesira, a posebno prodavacki i babi vo prodavnici.

Uf so ovoj poslednitot pasus mi olesna malku [sm=smiley1.gif]

moemalo -> RE: хемангиом (5.10.2013 14:35:48)

Ring, fala ti :) I jas se nadevam deka kje im se izgubat potpolno ovie belegcinja na nasite decinja. Inaku, jas mnogu ne se nerviram od komentarite na lugjeto tuku gledam da im objasnam kakov e toj izrastok, cisto informativno, da znaat:) Se nadevam deka kje se javime pak na forumov so novi pozitini vesti za site majki so istiov "problem".Pozz

moemalo -> RE: хемангиом (25.8.2014 12:01:03)

Само да пријавам дека хемангиомот на ќерка ми (2год.)речиси се повлече. Црвенилото целосно згасна, има само мала трага која воопшто не се познава. поздрав

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]