MamaOhrid -> RE: Алергија во бременост (9.3.2012 14:12:10)
|
Јас сум 6 недели бремена (сеуште непотврдено од гинеколог), но ми се појави осип на лицето пред околу 4 недели, значи му доаѓа дека ми се појавиле во периодот на зачнување. Пред 2 недели веќе не можев да издржам, лицето многу ми беше црвено, и направив тест за бременост преку крв кој беше позитивен, а потоа отидов на кожен лекар. Лекарот ми даде адвантан крем, но во консултација во гинекологот (бидејќи тогаш бев 4 недели бремена) ми рече да не го земам кремот бидејќи има кортикостероиди. Оттогаш па навака ставав само кантарија, но не ми помагаше. Вчера отидов на алерголог и ми препиша Синопен или Фенерган. Се консултирав со гинеколот ми рече може да земам и се намачкав, но речиси и да нема подобрување. На лицето имам флеки околу очите и на челото, но се многу црвени и поголема површина ми имаат зафатено. На друг дел на телото немам. Почнува да ме фаќа страв дека воопшто нема да се повлечат. Многу лошо згледаат и не одам ни на работа. Ми е страв воопшто да не не ми поминат. Лицето како да ми има 100 степени, ми жари. Ве молам ако некоја РР-ка имала ваков или сличен проблем нека ми пише. Незнам што да сторам. Ниеден доктор не знае да ми каже од што ми се појавиле.
|
|
|
|