Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 27.8.2010 0:29:05
Julie1
Гледаш најважното го заборавив ќе ја гушкам Агнес77 и од Рингерајки и од Рингерајчиња... Кај и да е ке ни дојде Агнес77 во Македонија, немора повеќе само на 1 месец тоа ке биде сигурно мојот најсреќен месец во животот.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 28.8.2010 14:04:53
Палешка РР
Браво Јања
И јас плетев џемперче за зимо пред да ја добијам Миа...и секоја мајка плетe и спрема нешто последниот месец пред да го добие детето/децата. Ова што си го направила е знак, сигурен знак дека си најблиску до целта драга Јања!
< Поракaта ја уредил Палешка -- 28.8.2010 14:05:24 >
RE: Агнес ги очекува близнаците! 28.8.2010 19:41:11
Saturn
Пишете ме и мене во списокот или пратете линк за потпишување на петицијата. Секогаш читам што има ново на овој форум. Трогната сум од приказната и мислам дека со сета оваа позитивна енергија што е собрана и најтврдиот ѕид ќе го срушиме. Агнес или Јања е веќе мајка!!! ајде побрзо нека и стигнат душичките
RE: Агнес ги очекува близнаците! 29.8.2010 16:37:21
agnes77
Saturn,
Палешка ... месец дана, се надам да си у право и да ово е последниот месец ... ако може се веруват социален работник тада брзо се ке биде сигурно ок ... јас сеуште верувам во луѓето, верувам во институције и верувам во Македонија која е земја од моите деца и пријатели
RE: Агнес ги очекува близнаците! 29.8.2010 22:46:38
Палешка РР
Asja Visnja Tomic -----Ajde da se sve majke svih balkanskih Ringeraja udruze i potpisu peticiju koja ce se uputiti tom ministarstvu... sramota je to sto su uradili... Janja majke iz BiH su uz tebe... samo recite kako da pomognemo :(
Многу добра идеја!Ги молам да се впишат сите кои се за
RE: Агнес ги очекува близнаците! 29.8.2010 23:56:45
Modessty
Ja sam iz Srbije i šaljem veliki pozdrav mojim dragim ringerajkama iz komšiluka Trenutno mi na računaru ne radi ćirilica pa sam primorana da pišem latinicom.
Želim da podržim Agnes u njenoj borbi za usvajanje devojčica. Pišite i mene! Želim devojčicama i njihovoj mami puno puno sreće i da se sve završi što pre! Molim vas da javite dokle se stiglo s postupkom usvajanja.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 30.8.2010 10:45:02
agnes77
благодарам за поддршка, веч сам слала поруку на рр.рс, чекамо и чекамо и опет мало чекамо, али ако се институције раде како треба, онда се надевам да наскоро ке дојдем во МК (али сум веч одлучила, ке дојдем у сваком случају ... )
RE: Агнес ги очекува близнаците! 2.9.2010 13:47:39
Julie1
Здраво драги мои. Еве ме мене повторно назад со голема желба преку овој пост да ги споделам моите чуства при средбата со Јања...
Сите прегратки ваши и беа пренесени на нашата Јања и сигурно знаете дека добив прегратки за возврат за сите вас. Додека го пишувам овој пост солзи течат од измешани чуства, на една страна среќни поради убаво поминатите моменти со Јања, од друга страна тажни што близначките сеуште не се онаму каде припаѓаат, во домот во кој сите живеат за моментот да ги гушкаат, да се грижат и да се радуваат на близначките. Дом во кој топлината и љубовта зрачат од секое ќоше, се надзираат од секој агол, дом во кој секое дете би имало среќно и безгрижно детство...
Ме пречека силната прегратка на Јања со солзи кои течеа од радост и солзи дека во нејзиниот дом за првпат е некој од Македонија, од онаму каде припаѓаат нејзините близначки. Тато Примож успеа машки да ги задржи солзите но емоции имаше насекаде... Но емоциите од моја страна беа најголеми при првото мое стапнување во собата за двете мали ангелчиња, во собата која сите добро ја знаеме преку досегашните слики, собата која идните Мама Јања и Тато Примож секој ден ја гледаат празна со топка на душата и желба скоро тука да ги будат и заспиваат своите близначки. Ја имав таа чест да направиме заеднички слики со Јања крај насликаното дрво од Тато Примож (сликите може да ги видите тука: КЛИК) На разговорите им немаше крај, постојано се надоврзуваа еден на друг, како да се знаеме 100 години а не само година дена.
На моја голема радост се запознав и со идните баба и дедо (родители на Јања), кога сета коцка ми се склопи, од каде Јања е израсната во толку прекрасна личност. Прекрасни луѓе, кои се најголемата поддршка за Јања и Примож да истраат и издржат во овие тешки моменти на исчекување. Со голема љубов ни раскажуваа дека со нетрпение ги очекуваат своите внучиња од Македонија, дека секојдневно се подготвуваат за моментот да станат баба и дедо на двете близначки. Мајката на Јања која исто така неможеше да ги сопре солзите, вети дека нема да плаче од радост кога првпат ќе ги види близначките, само кога ќе ја дознае позитивната вест да и дозволат да се исплаче од радост. Што и да пишувам ќе биде премалку, само ќе повторам прекрасни прекрасни луѓе, кои израснале прекрасна личност како Јања. Ни раскажаа и за својата двегодишна внука од синот, која минатата недела била на гости кај баба и дедо и која ги изненадила колку многу работи знае сама да прави, како знае да ја слика својата бабичка и да побара таа да се насмевне кога ја слика, како знае дека треба да и стават батерија на клавирот.... а како знае и да чува чоколатче и за своите братучетки кои скоро треба да дојдат од Македонија И тоа мало сонце чека да може да си игра со близначките од тета Јања...
Разговорите си течеа, времето поминуваше и се ближеше разделбата, која беше неизбежна... Листот на календарот го сврте Јања и се појави септември... и двете посакавме овој месец да биде најсреќниот и овој месец нивниот најголем сон да се оствари, а ние сите Рингерајки, ќе помогнеме овој месец Јања и целото нејзино блиско семејство да се гушка со близначките.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 2.9.2010 15:45:02
majka 79
vreme, pominuvaj pobrzo!!!!!!!!!!!!! pobrzo da se izraduvaat mama Janja i tato Primoz, a bliznacinjata pobrzo da ja pocuvstvuvaat celata ljubov sto gi ceka vo noviot dom
RE: Агнес ги очекува близнаците! 2.9.2010 15:47:51
blue_blue
Агнес,
абе многу се нервирам и натажувам кога само седам и ништо не правам и само читам дека чекате....Дај кажи више што може да направиме за да се мрдне работава од место и да ги посвоиш девојчињата, ми се иде да вриштам што повеќе од пола година на тие две деца им е одземна можноста да имаат родители само затоа што некој е толку бездушен и изгубил секакво човечко чувство за она што е добро а што е лошо....Се нервирам дека седиме вака неактивни, дај да направиме нешто, нешто што навистина ќе вроди со плод девојчињата конечно да добијат прекрасни родители како што сте ти и маѓот ти (иако не ве знам имам чувство дека сте навистина невројатни луѓе)
RE: Агнес ги очекува близнаците! 2.9.2010 20:48:43
niki
Кога наоѓам време за РР седнувам и ги барам темите за Агнес со надеж дека ќе прочитам добри вести и секој пат повторно и повторно се разочарувам што нема ништо ново, што сеуште се чека, што нема некој начин да се забрза постапката. Мислам луѓе што толку одлучуваат, што проверуваат, месеци поминаа и ни милиметар нема мрднато од точка на стоење. Тажно.....Агнес јака ти душа како издржуваш, ова е вистинска голгота......
RE: Агнес ги очекува близнаците! 2.9.2010 21:26:27
Палешка РР
Не ми се ни пишува повеќе, туку ми се плаче, како може вакви најпрекрасни луѓе на светот да бидат фатени во мрежата на- до срж расипаната држава и од нивната "добра волја" да зависат животите и среќата на две невини деца. Ух!
Како да ти кажам драга Агнес издржи, кога не можам ни самата себе да се замислам ниту час, ниту ден без своите деца. Ти се восхитувам на силата, добрината и позитивноста
It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...
RE: Агнес ги очекува близнаците! 4.9.2010 10:40:11
Палешка РР
Asja Visnja Tomic -----Ajde da se sve majke svih balkanskih Ringeraja udruze i potpisu peticiju koja ce se uputiti tom ministarstvu... sramota je to sto su uradili... Janja majke iz BiH su uz tebe... samo recite kako da pomognemo :(
Многу добра идеја!Ги молам да се впишат сите кои се за