Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 23.11.2010 18:59:37
Viktori
ООО ќе излезат од мечкина дупка???? А отворена ќе биде емисијата? Контактна?
Хмммм ајде жени утре да извадиме јајцата и да видиме господин претставник како и што ќе одговори.
Баш ме интересира што ќе не фарбаат ако се јавиме неколку и прашаме дали агнес ќе ја дочека комисијата во овие 10 години или треба да почека плус па место мајка одма баба да стане???
А може ли негде писмено да се постави прашање? Јас утре не знам дали ќе стигнам, а тие седат во емисија со низок старт, спремни за бегање....
< Поракaта ја уредил виктори -- 23.11.2010 19:00:03 >
RE: Агнес ги очекува близнаците! 23.11.2010 19:13:37
agnes77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Julie
... Се обративме до Госпоѓа Моника, контакт лице од Министерството, за прашања од областа на посвојување, која не сакаше да даде никакви информации со образложение дека не е задолжена за нешто такво она што најмногу можеше да ни помогне е да не насочи утре да гледаме Рано ден на А1 каде што ќе има преставник на Министерство за труд и социјална политика и ќе разговара за посвојувањата во Македонија.
можда тај представник ќе кажа каде дочекаме комисија
може некој да гледа емисија или је сними, да би и ја добила информации каде ќе биде комисија, ве молам
RE: Агнес ги очекува близнаците! 23.11.2010 20:16:54
Палешка РР
Да, во периодот од 6.50 до 9.10, ама не знаеме точно во колку часот е тој од комисијата, всушност тоа и никогаш не го кажуваат. Ќе видам каков план има мм за утре, ако може тој да снима, јас сум на работа
RE: Агнес ги очекува близнаците! 23.11.2010 21:28:45
agnes77
Надица најмногу би сакала да знаем дали преставник од министарство кажат каде комисија ради адаптације. Социален работник ми кажа дека уште во оваа гоина, исто така кажа директорка. И навистина ме интересира дали преставник од министерството кажа исто така ...
< Поракaта ја уредил agnes77 -- 23.11.2010 23:28:58 >
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 8:29:37
Viktori
Во нашето "независно" новинарство, немаше поставување на прашања.
На Муча не му личеше однесувањето на висок државен службеник, ставиле директор на дом за сираци со диплома од Книжевност, какви лаици се... господе, Боже дојди, собери си ја вересијава.......
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 8:31:48
agnes77
Дали је некон пратио емисија баш сега. Г. Муча од Министертвото кажа дека посвојуванје ќе починје идуча недела, добро сум разбрала ... се надам да то значи да коначно дојдеме на ред.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 8:34:55
Viktori
да да од наредната недела веќе ќе почнеле, ама мислам дека тоа се збореше цело време за електронскиот избор. А да друге ствари раде Ха ха ха не слушнав дали работи комисијата, затоа што кажа дека не стои се.
На пример поднесувањето документи и запишувањето во регистар функционира...
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 8:35:45
misticia
3 meseci adaptacija toa postoi ne kaza nisto za ukinuvanje na adaptacija vo toj period centarot za socijalni raboti pravi permanenten uvid vo semejstvoto za stranski parovi ne kaza nisto, za domasni e vo domot na roditelite posvoiteli
elektronsko biranje 5 parovi pod sifra - ne se znae koja sifra za koe semejstvo e elektronsko biranje 5 od 15 clenovi na komisija - da ne se znae koj clen koj predmet ke go raboti poveke clenovi na komisja od porano (do sega bile so 15 godini rabotno iskustvo i normalno mal broj luge mozele da go pravat toa, sega barale 5 godini rabotno iskustvo znaci se vklucuvaat novi socijalni rabotnici)
rece od narednata nedela prvoto elektronsko posvojuvanje ke se sluci problem so dokumenti - nemale dozvola za posvojuvanje od bioloska,ta majka a zakonski trebelo po stariot zakon, sega imale del vi zakonot tri pati ako ne odgovorat na povik na socijalen rabotnik bioloskiot roditel go gubi roditelskoto pravo
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 8:55:36
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: misticia
elektronsko biranje 5 parovi pod sifra - ne se znae koja sifra za koe semejstvo e elektronsko biranje 5 od 15 clenovi na komisija - da ne se znae koj clen koj predmet ke go raboti poveke clenovi na komisja od porano (do sega bile so 15 godini rabotno iskustvo i normalno mal broj luge mozele da go pravat toa, sega barale 5 godini rabotno iskustvo znaci se vklucuvaat novi socijalni rabotnici)
ete toa slusnav
Методи Елиот Нес и антачиблс. Демек не се знае кој судија и порота за кој случај. Оф леле, само овде се се знае и пак ништо
И тоа немало со искуство од 15 години, муабетот беше од кванташки. Не се свртел по центрите по општините? Па од сите да се исфрлат 5 члена. А не од 15. Врти сучи пак се тие.
И комисијата мора да работи, затоа што кажа дека се работи упис во регистер за можни посвоители и се примаат документи. Приказни до 101 и назад.
Ама дефинитли Муча испадна најголем оптимист од сите! Од другата недела.
Агнес стискам палци! Можеби некогаш зборат и вистина....
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 13:10:56
jovanka
Agnes77 ti posakuvam da bides prviot posvoitel od druga drzava na dvete ( bliznacki ).Go sledev intervjuto na A1 ajde site ke cekame do slednata nedela da vidime kako toa funkcionira na delo"po elektronski pat".
RE: Агнес ги очекува близнаците! 24.11.2010 23:22:06
Anushka
ете, пак се нервирам.... каква комисија, какви бакрачи?! сето тоа е мачкање очи за да зимаат уште повеќе пари. И господинот кој беше гостин сабајлево во Рано Ден, сиромав не е тој крив, мораше да збори „округло па на ќоше“. Збореше, а ништо не кажа. Т.е. во ниеден момент не негираше дека НАВИСТИНА се земаат по 5000 ЕУР за едно бебе и дека ТОКМУ ЗАРАДИ ТОА е направен електронски систем на избор. Но, ви се молам, како на пр., во случајот на Агнес имаат врска овие електронски избори?! Убаво си кажа човекот од Министерство, тоа е за деца за кои конкурираат повеќе парови (т.е. за мали бебиња од македонска националност, плус здрави). Кој кај нас во Македонијава ќе се „тепа“ за две близначки, па уште и пораснати, на скоро три годишна возраст??? П/С. Нема ден да не помислам на Агнес и нејзините дечиња. Агнес, ЗНАМ ДЕКА ВИЕ ЌЕ БИДЕТЕ ПРВИ КОИ ЌЕ СЕ СПОИТ ВО СЕМЕЈСТВО по електронски пат.
RE: Агнес ги очекува близнаците! 25.11.2010 8:30:13
Viktori
Агнес, еден петок е твој! Ако не е првиот, веројатно ќе биде вториот И пак ќе кажам, не се залетувај на ветувања, сепак во Македонија мислам дека ќе е редно да почнат и со Македонци.
< Поракaта ја уредил виктори -- 25.11.2010 8:31:01 >
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.