Anushka -> RE: Кафе бар "Рингераја" (27.4.2009 10:56:18)
|
e da, ama dali znaes na kolku lugje taka im pominal zivotot cekajki da im se sredat nekoi raboti. Necini golema razlika barem megju prvite dve. A plus, ako si bremena so vtoro, mazot ti ke ja zabrza rabotata za selenje... Na maskiot pol sekogas mu treba malku da go potturnes, ha, ha A toa so svekrva ti - ti kazav - mnogu dobro znam niz sto pominuvas. Sega jas imam tri svekrvi: majkata na mazot mi + makeata na mazot mi + edna sto pamtime od prethodniot zivot (brak). Ni edna od niv ne mi pomaga, nitu pak ja kazuva bukvata "p" od pomos. Tuka se da ti zabiberat, da te izogovaraat, da ti go zagorcaat zivotot, ama za pomos, dolgi godini koga bea decata pomali, trcav ko' luda da postignam se' i si plakav kako "popce" tugja pomos. Zdravjeto si go unistiv zaradi niv, decata si gi zapostaviv, na kraj zakluciv deka od mene zavisi. Mami, bidi mudra i sebicna, svrti se kon sebe. Taka ke te sakaat poveke i Luka i mazot, a odednas i za svakrvata ke stanes podobra! ... sega idam da porabotam nesto... aj c.
|
|
|
|