beki RR -> RE: Права на децата со посебни потреби (25.7.2011 19:52:37)
|
Во нашата држава има многу чудни закони. Кепрата сега е ставена на позитивна листа, но фондот рефундира 80 % од сумата. Депакине, ако се таблети одат на рецепт, со партиципација од околу 350 денари, не сум сигурна ова ми е информација од родители. а ако е сируп, не оди на рецепт. Чудо некое. Значи нашите закони се неверојатни. И сега кој д аги бара правата на децата со ПП? Кој ако не тој што е лично засегнат. Многу е тешко да се бијат битки на неколку полиња истовремено, човек се исцрпува. Јас верувам дека ако родителите се заедно, и најдат вистински лидер, човек кој ќе сака од срце да работи, може многу да се псотигне. но за жал и родителите некако тешко се ангажираат, плу голем дел од нив си ги кријат децата по дома, небаре детето нема да постои ако другите не го гледаат, навистина се е испревтено и треба многу време да се стави се на место. Знаци анние вие сте тие што ве гледав на телевизија. Навистина имате тежок пат, господ да е со вас и да ви помогне да ја најдете вистинската врата. А што бидна со фондот за здрваство, тоагаш кога гледав, ако добро се сеќавам не префрлиел средства во болницата. се реши ли тоа? Голем поздрав до тебе мила,биди силна. Тешко е , но мораш.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|