masa -> RE: Газирани пијалоци (29.3.2013 13:14:16)
|
И ние имаме мал проблем со кока кола.Некаде околу нова година на гости со гости побара да проба и и дадов голтка и од почеток се мрштеше дека прв пат пробува газирано и така неколку пати ќе побара ќе и дадам и не размислив баш зошто не пие и густи сокови и никогаш сама не побарала мислев и со ова ќе биде така,ќе проба од љубопитност и толку.Ама еве неколку пати бара да и се стави неа во чаша кока кола и свекрва ми два пати и полни чаша кај неа и ја пие [sm=smiley13.gif] и реков да не и дава,а она демек од една чаша нема ништо да и биде.И мајка ми и има неколку пати дадено,но знае дека не дозволувам па и става по два прста.И дома знае да побара ама јас објаснувам дека не е убаво да се пие дека ќе и се расипат забите и и покажувам слики како оние што ги има на кутиите цигари а и велам дека ќе и станат како на детето на едни пријатели.Му даваат кока кола на детето од 5 месеци,му ставаа во шише со цуцла зошто друго ништо не јадеше а ова како си го сакал си го пиел [sm=smiley3.gif]па се чудеа зошто.И сега е проблематичен со јадење,ама затоа густи и газирани сокови пие по цел ден (не прават разлика каков сок му даваат) и забите му се темни и му се ронат. И така јас објаснувам дека не е убаво да се пие кока кола (друг газиран сок нема пробано,а нема ни да проба додека можам да контролирам),а таа ме прашува а зошто вие пиете[sm=zmeden.gif]богами се замислив што да и одговорам и сега пазам да нема многу често дома.
|
|
|
|