milijana -> RE: одлука за посвојување (18.11.2010 11:50:49)
|
Pozz za odluka za posvojuvanje..mislam deka treba da se ima razbiranje i razgovor pomegu partnerite..Jas i maz mi niz ragovor utvrdivme deka sakame da posvoime dete i dvajcata otidovme do socijalnoto kade sto minuvavme niz proceduri,prasalnici,prasanja od sociolog,od psiholog..znaci se.No,najlesno mi bese oti dvajcata zaedno slozni minuvavme niz toa. I koga vo januar 2010 se vidovme so edna prijatelka nasa vo eden market..eve sto se sluci. jas i maz mi onaka razveseleni zboruvavme sto da zememe,a stoevme vo detskiot oddel...se smeevme, treba ova-treba ona..koga se vidovme so prijatelkava. taa ne prasa ke odime li na sledno in-vitro,zosto poslednoto go imav na 15 juni 2009. mazot mi onaka nasmean i rece-aa,nie zavrsivme so in-vitro..imame since,,i go izvadi mob..kade sto imase pozi i sliki od naseto sonce.taa se rasplaka i rece ,,Kamo da saka maz mi da posvoime,, I taka razocarana,so solzi vo oci prodolzi da se zali deka toj ne sakal ni da cue na tema posvojuvanje. I taka nie ja tesevme..a,taa koga zamina..maz mi rece..bog da cuva sekakov narod ima, samo da znae toj covek kolku e ubavo da se bide tatko, izgleda e nekoj sebicen..ne li gleda zena mu deka e so kraj nervi..,,Sto da kazam..posle taa gledka..srceto me bolese mislam edna nedela..znaci mnogu e vazna zaednickata odluka.mnogu..prvo ne minuvas sam..i se gleda sjajot vo ocite i na dvajcata koga ke se sluci posvojuvanje.Pozz
|
|
|
|