betpet -> RE: Двајцата сопружници активни членови на РР (22.6.2010 22:43:02)
|
Како стојат работите кај вас? Па засега се движат во нагорна линија, се е во најдобар ред и тој чита по форумот и јас, коментираме и двајцата, речиси голем ден од денот го поминуваме со рингераја, и мислам дека не ни смета, впрочем и тој беше иницијатор да учествувам на овој форум, а уписот го направи тој самиот. Дали сакате, дали би можеле, дали би биле истите кога партнерите би пишувале тука? Да, би била истата онаква каква ме знае и тој, за сега се што сум коментирала или напишала постови тој ги прочитал и мене не ми смета, напротив некогаш ми искоментирал дека е добро или што сум мислела со кажаното. Колку и како на вашето пишување влијае сознанието дека и тој/таа чита? Сум учествувала во теми за кои немам што да скријам или она што е вистина да го споделам со вас, и самото сознание дека вие сите од рр ќе го прочитате, е исто толку големо колку што ќе помислам дека може и тој да го прочита.Пишував и во темите за свекрвата и сопрузите како тие се справуваат со децата, па не наидов не негативна реакција, можеби затоа што доста добро се познаваме и надополнуваме и нема препреки секој има право да си го каже својот став за нешто. Дали ги сметате храбри паровите кои тоа го можат? Храбри-зошто, пред се искрени, храброста ја мерам со тоа да сакаш да кажеш нешто, а да се плашиш да не прочита некој, додека искреноста е вистинската страна.Дури би дозволила и тој да има свој ник на оваа страна па да се прочитаат и двете мислења за одредени теми/свекрви и др. Дали за тоа е потребен некој посебен однос меѓу партнерите за да се изведе и каков би требало тој да биде? Посебен однос НЕ. Каков би бил тој посебен, во што би се разликувал од веќе воспоставениот, но сепак зависи и од партнерот кој го имаш. Ако е тој разбирлив,смирен,трпелив, добар, да има време да те сослуша и да сака да пишува и коментира за овие нешта.
|
|
|
|