LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (12.4.2013 11:31:18)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Axel Драги рингерајки, Може ли некој да ми даде совет ако поминал низ истово што и јас или ако слушнал слична приказна. Имам 37 годинии од пред некој месец менструацијата ми стана нередовна, па ми каснеше 45дена, не се работеше за бременост, и ми дојде спонтано. Потоа, еве сега ми касни скоро два месеци. Направив хормонален статус и се покажа ФСХ 25, естрадиол 182, а другите хормони се во ред. На ехо ми најдоа циста во десен јајник. Ендометриум низок. Многу сум исплашена бидејќи ми рекоа дека можеби се работи за предвремена менопауза, А ЈАС САКАМ ДЕТЕ. Барем така си планирав, гледајќи ги другите колешки кои се породуваа околу 40 година. Сега ми дадоа да пикам Цикло-прогинова, да видат дали ќе добијам. Ми рече докторот да направам и анти-Милер тест во Авицена или Адриа лаб, но и од материјална причина бидејќи бил скап, а највеќе од страв што ќе покаже не ми се оди да го правам. Дајте некој совет или искуство, што да правам со толку висок ФСХ и како да го симнам. Поздрав. Probaj obrati se na Slobodan Tesic vo Srbija,radost-radjanja.com, edna drugarka odese vo Plodnost Bitola i pred edna od intervenciite testiranjata na hormoni pokazaa pocetok na menopauza, se obrati kaj covekov piese chaj mislam i po een mesec vrednosite se vratija vo normala, doktorov se cudel na rezultatot. Ne ocajuvaj, baraj povekje mislenja i taka ke go najdes resenieto. Pozz,
|
|
|
|