iki82 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (9.4.2011 18:46:16)
|
morav da se uklucam vo diskusijava. ne znam zosto dvojcevo insistira so tie endokrinolozi tolku aman vise. svativme deka smeta deka treba da se odi na endokrinolog prvo i ok. ne mora na sekoj post za hormoni da zbori endokrinolog, endokrinolog. jas licno imam pcos i ciklusi na 2-3 meseci. ili preku eden mesec na 50 dena.mi davale apcinja, diane, jasmin, cyclo proginova, dodeka gi pijam mi e se ok, koga ke gi prekinam odma pak po staro, ne mi bese ko svajcarski saat posle toa. i znaev deka imam povisen prolaktin ,ama ne sakav da pijam vo toa vreme hormoni se do momentot dodeka ne sakav da zabremenam.i koga sakav da zabremenam, mi dadoa bromergonce , najmala mozan doza, posto ne mi bese nesto mn prolaktinot (34) i pocnav da dobivam ko svajcarski saat. redovna ovulacija i se ok. znaci ne bev na endokrinolog za toa, tuku ginekologot mi gi dade i mislam deka voopsto ne zgresi. za policisticni jajnici segde vo svetot pijat i metformin, kao za regulacija na sekerot, no jas posto nemam insulinska rezistencija i mi se regulirase ciklusot samo so bromergon, nemav potreba od toa. eve sega mesec dena ne pijam bromergon, a go piev edna godina, na polednata kontrola prolaktinot mi bese 14, imav redovna ovulacija ovoj mesec i se ok. ne sum zabremenila zosto imame maski problem poveke nego zenski. kako i da e zborot mi bese, aman dosta so tie endokrinolozi, ako ima potreba, ako imas nekoe golemo hormonsko poremetuvanje, ok e da se lecis i tamu. no najcesto tie hormoni i slicni raboti gi tretiraat ginekolozite i toa dosta uspesno.
|
|
|
|