Pregnant -> Aспирација на млеко (14.7.2010 11:24:17)
|
Ne najdov nekoja slicna tema, zatoa otvoram nova so cel nekoj da kaze slicno iskustvo ili nekoj sovet. Kerkickata ima 2 meseci, no uste koga bese 2 nedeli me izvadi od pamet. Ja doev lezecki (moja greska) i sme zaspale taka, i taa povratila i i se vratilo mlekoto vo dusnikot, i pocna odednas da se gusi i samo penja kako slajm na ustata i od nosot. Jas tolkav strav niti sum doziveala, niti sakam pak da doziveam nekogas - strasno, mislev deka ja gubam, deka se zagusi. Brzo na itna pomos, no duri stignavme taa se smiri malce i se povrati. Potoa d-rkata rece deka aspirirala mleko, pa ja snimavme na rengen da gi proverime gradite, za sreka dobro izleze. I super si e sega, no vcera stavavme vakcina i koga sakav sirup Bruffen da i dadam, samo sto go proba pocna povtorno taka, nebare se gusi, ajde posle so cepce ja resivme situacijata. I utrinava pak samo sto se nacica i da ja legnam da spie, pak i se vrati mlekoto i pak pocna da krkori i preku nos i istece, i mene mornici me lazat na sekoe zasrknuvanje, oti ne moze vozduh da zeme. A do sega od togas prviot pat, si bese super. Ne znam dali e ova normalno ili e pak nekoj nedostatok, vazno me vadi od pamet. Ve molam dajte nekoj sovet!
|
|
|
|