mammica -> RE: Бременост со близнаци! (11.1.2012 16:26:52)
|
Zdravo na site, jas sum nova na forumov i uste sum vo sok od vcerasnite vesti od pregledot deka sum bremena so ednojajcani bliznaci. So maz mi sakavme kerka, bidejki veke imame 4 godisen decko, a vcera doktorkata me iznenadi so vesta [sm=smiley24.gif]. Znaci sega sum vo 6ta nedela i celata sum zdrvena , kako da mi e stegnato srceto, se obiduvam da se naviknam na novata situacija, ama nekako tesko mi odi iako site okolu mene me hrabrat[sm=smiley1.gif]. Bev na pregled kaj Dr. Emilija Trajkovska vo kisela voda, mnogu nezainteresirano se odnesuvase, duri jas i predociv da mi napise da pijam folna kiselina, nitu me prasa za bolesti vo semejstvoto, nitu dali primam nekakvi lekarstva, koga ke me boli glava sto da pravam, kako sum ja pominala prvata bremenost, ednostavno nekoe prasanje da postavese, samo mi predoci deka vo pocetokot ednoto moze da se apsorbira. Prvata bremenost ja vodev kaj Nade Gerovska , togas bese vo Intermed , sega ima svoja ordinacija ( kaj fontana park), megutoa mi e podaleku , sepak ako vidam deka so emilija ne odi kako sto treba ke ja baram nea iako e podaleku, najbitno e zdravjeto na bebinjata [sm=smiley1.gif] Isto me interesira dali postoi nekoja statistika za polot na bebinjata, dali se pretezno maski, zenski, mesani, od koi faktori bi zaviselo toa, ako znae nekoj neka pise.
|
|
|
|