EciPeci -> RE: Здружение за заштита на потрошувачи (8.8.2010 23:07:11)
|
Vesna1 jas imam iskustvo so Zdruzenieto. Mojot slucaj bese sledniot: porodena sum pred 7 meseci i posle poroduvanjeto nenormalno se zdebeliv... za krstevkata na sin mi sakav da si kupam fustan i kupiv eden mnogu ubav od Oltre vo Ramstor... koga stignav doma vidov deka na edno mesto e otsien i imase uste nekoja maana, ama ne mi teknuva vo momentov sto bese... bidejki jas nemozev da setam mnogu go prativ maz mi da go gi vrati... sakav pari nazad, nekev drug fustan... imam 20 kg visok, koj drug model ke mi stoi? :) Od tamu mu rekle deka ne vrakaat pari, samo zamena i jas se zaintativ i se javiv vo Zdruzenieto im objasniv za sto stanuva zbor i mi rekoa deka ako ja cuvam fiskalnata moraat da mi gi vratat parite i mi dadoa broj od Pazaren Inspektorat... se javiv tamu i mi rekoa da pojdam da pisam prijava, da ja prilozam fiskalnata i niven inspektor ke odi vo prodavnicata i ke mi gi vratat parite... izricito gi prasav dali da se maltretiram da go pravam seto toa, dali ke mi gi vratat parite ili da batalam i devojkata mi rece deka 100% mi gi vratat... e sea mm bidejki e mnogu pomiroljubiv od mene, otide uste ednas u prodavnicata i razgovarase so seficata i mu gi vratija parite, ama si nauciv lekcija, od sega sekojpat koga ke mi se sluci vakvo nesto, ke si prijavuvam:) Jas ne sum pravnik, ama ne gledam na koj osnov on tebe ke ti udri licna tuzba? Da ne se zamislja vo Amerika deka zivee, pa misli deka za se i sesto se tuzi :)))
|
|
|
|