mamicki -> RE: Градник за доење (11.4.2012 21:42:26)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87 Сакам да ве прашам , можеби сум малку вон темата , но незнам каде да го поставам прашањето. Ме интересира какви се тие градници за трудници? Дали се практични и корисни или се само џабе фрлени пари. Јас иако сум на самиот почеток сепак градите ми се квалитетно пораснати и веќе старите градници не ме собираат. Денес видов дека постојат овие градници за трудници па затоа викам да си прашам прво дали да купувам таков или да си купам обичен поголем. Инаку овие за трудници биле со потпора за градите да ги држат горе, за да не овиснат, а треба да се од пријатен материјал и без корпи и жици. Искуства ве молам [sm=zmeden.gif] Ако си на почеток од бременоста, немој сеуште да купуваш градник за доење, оти градите по доаѓањето на млекото ќе ти станат уште поголеми, па и оној кој би го купила сега не би ти бил точен. Сепак, купи си спортски памучен градник за овој период, градите ќе ти бидат благодарни [sm=smiley36.gif] Исто така добро би било да ги негуваш и масираш градите и постепено да ги извлекуваш брадавиците, по туширањето, со чиста фротирна крпа, тоа ќе ти го олесни доењето.
|
|
|
|