Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Информации за остварување на правото за И... 30.4.2015 13:59:03
lara36
bambina jas ne sum od skopje si gi zemav obrascite od tuka ama posto sum osigurana preku skopska firma zatoa moralo tamu da gi dadam ama ne znam kaj se naoga toa i tuka mi rekoa kaj crven krst ama ja vrska nemam kaj e toa zatoa prasuvam nekoj po detalno da mi kaze
RE: Информации за остварување на правото за И... 30.4.2015 14:16:12
LoveableMe RR
Образците можете да ги испечатите на веб страната на Фондот, фзо орг мк, не мора да одите до подрачните единици на Фондот.
Документите за сите од Скопје се поднесуваат во подрачната единица на ФЗО, кај Црвен крст, Јогодрво, значи после Железничка кога вртите на раскрсницата десно за накај Центар, возите до крајот на булеварот и од лева страна на следната раскрсница е зградата на Црвен крст. Позз
RE: Информации за остварување на правото за И... 30.4.2015 14:22:13
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
Zencinja na koj broj moze da se doznae dali e odobren vaucerot za IVf?!Fala
Повели лиличка:
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kvisko
Vazna на сајтот на ФЗо имаш баш кај Ин-витро четири броја на лекарите што се задолжени за постапката. Пишува дека информации се добиваат секој ден од 12:30 до 16:30 часот. Биди упорна и врти на сите броеви некој ќе ти се јави. Јас така правев ако ми требаа информации. Еве ги броевите: 02 3289-053; 02 3289-012; 02 3289-011; 02 3289-010. Мене обично ми се јавуваа на третиот број.
А кога аплициравте? Имате ли одредено кај кој доктор ќе правите?
RE: Информации за остварување на правото за И... 30.4.2015 16:57:06
bitolcanka82
Лара36, баранјето го испратив на 23.03 прво ми одговорија на 6.04 ми бараа дополнителна документација и дефинитивниот потврден одговор го добив денес, значи ако се е во ред со документите ваучерот се добива за помалку од 3 недели
RE: Информации за остварување на правото за И... 4.5.2015 7:56:04
natnat
Devojki, edno prasanje da receme cisto informativno, primer prviot vaucer odobren a so postapkata invitro nisto, znam deka imame pravo do tri pati da se aplicira, me interesira dali istata dokumentacija se sobira nanovo??? Malce mi e nelogicno da pravime povtorno 4 obidi inseminacii koga vekje ni in vtro ne e uspesno??? Blagodaram za odgovorot i sekoe dobro :)
RE: Информации за остварување на правото за И... 4.5.2015 9:00:01
lukajana RR
Natnat еве јас ке ти одговорам од тоа тука што сум прочитала ,инсеминации не правиш повторно,а документацијата ти важи од првиот ваучер освен документите што се временски ограничени како пап тест не постар од шест месеци,тие ке треба да ги направиш пак доколку се постари.позз
< Поракaта ја уредил lukajana RR -- 4.5.2015 9:01:06 >
RE: Информации за остварување на правото за И... 8.5.2015 20:13:03
SOLE
devojki jas sega na treti den gi ispitav FSH, LH, PROLACTIN, ESTRADIOL I TESTOSTERON, Prasanjeto mi e dali treba da go ispitam I PROGESERON? go baraat li vo fond za vaucer? inaku toj na 21 den se ispituva. Pozz
RE: Информации за остварување на правото за И... 21.5.2015 18:07:12
lara36
bambina jas vcera se javiv i mi rekoa deka deneska ke ima komisija i utre po posta ke pratat ti eden den posle mene gi dade so znaci deka isto odgovor ke dobieme 023289016 ova e broj na sekretakata na komisija daniela ako ne ti stasa odgovor baraj ja ke ti kaze do kade se dokumentite
RE: Информации за остварување на правото за И... 21.5.2015 21:52:25
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: lara36
bambina jas vcera se javiv i mi rekoa deka deneska ke ima komisija i utre po posta ke pratat ti eden den posle mene gi dade so znaci deka isto odgovor ke dobieme 023289016 ova e broj na sekretakata na komisija daniela ako ne ti stasa odgovor baraj ja ke ti kaze do kade se dokumentite
Blagodaram Lara36.. ke se javam utre bas da prasam
RE: Информации за остварување на правото за И... 21.5.2015 23:54:30
natnat
Dali nekoj ima informacija...posle kolku vreme od prviot vaucer, imame pravo na vtoro apliciranje..i koja dokumentacija e se potrebna..balgodarnost za odgovorot :)
RE: Информации за остварување на правото за И... 22.5.2015 13:01:01
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: lara36
Blagodaram Lara36.. ke se javam utre bas da prasam
Lara se javiv denes na brojot sto mi go dade , mi go odobrile vaucerot uste na 19 .. Sea ke go cekam postarot :))
RE: Информации за остварување на правото за И... 9.6.2015 10:16:14
Pinky30
RR-ki kazete mi koga podnesuvavte dokumenti za sleden vaucer dali treba i otpusnoto pismo da se dostavi? i dali toa igra golema uloga za da dozvolat za sleden vaucer? zosto se plasam deka 30 j.k mi izvadija a edna samo se oplodi i neuspeshno ivf imav i sega fufka me fakja...ama sepak spermogramot e seuste los....pa ke ni dozvolat...i dali podnesuvate dokumenti bas do istekot na 6 te meseci ili mozete porano ...eve jas oktomvri zemav vaucer i sega septemvri ke pravam pak pa dali mozam kraj juli pocetok avgust da gi pustam? ve molam za sovet
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.