fantom -> RE: Вештачко оплодување (14.6.2010 22:52:42)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: babydoll jas sum nova.bev vo remedika na razgovor za in vitro se dogovorivme toa da bide preku fondot potpisavme dokumenti i od fondot ni odobrija.pred 4 dena se javiv vo remedika na doktorot i mi rece deka invitroto preku fondot e prekinato a potvrdata sto ja dobivme ne vazi.celata procedura ke bide pocnata od novo so povtorno podnesuvanje dokumenti odenje na komisija itn.dali nekoj e informiran za ovaa rabota ve molam ako znaete da mi pisete .pozdrav Jas sum zapoznat dobro za toa i konkretno za Remedika.Tocno e taka kako so ti rekle,ama ne se ni tie krivi.Fondot i go prepolovil brojot na pacienti koi mozat da izvrsat invitro preku fondot.I sega tie so veke gi podnele dokumentite a i rekle deka ke bide preku fondot treba da gi odbijat,i toa golem broj.Ako sakaat mislam deka vo avgust e narednoto prijavuvanje preku fondot ama za toa ne sum bas siguren,a sega ako sakas ke si odis na privatno. Najtragicno e so nesto ni se slucuva pred nosot,ocigledno drzavata si poigruva so sudbinite na nekoi luge i nikoj nisto ne prezema,niti se buni,niti bilo so drugo prezema.Stvarno mi e zal za toa so i napravija vaka,oti se stavam vo nivna polozba,mozam da si zamislam kako i e sega,oti i nie minavme po toj pat....Eve istiot slucaj na vakvo prvo odobruvanje pa odbivanje go imaat i 2 para,nasi prijateli od Stip,i da vi kazam navistina zalno...Pokraj toa so se razocarani od samata pomisla deka ne mozat da imat bebe po priroden pat,uste tolku izgubija verba i vo institucii i vo se..Sega ke prodavaaat so mozat,ke pozajmuvat i ke odat na privatno,ke rizikuvaat,a zosto?Zatoa so drzavata si igra majtap so nas!Sega ima,utre nema sredstva..,a ima za mocani spomenici koi sekoj den niknuvaat po Skopje i drugite gradovi,i toa koga gi kazuvaat cenite na tie spomenici onaka skromno kako da mi kazuvaat suma od 1000 den a oni kostaat po milioni evra,abe kosata mi se diga,SRAMOTA za drzavata,sramota so si igraat so sudbinite na lugeto....
|
|
|
|