britania -> RE: Вештачко оплодување (1.7.2010 16:05:41)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebence1 Blagodaram Paleska.Inaku sum 5 godini vo brak i do sega imam praveno 4 inseminacii neuspesni za koi i nemav nadez dodeka sega za IVF sum so pozitivna misla inaku kaj mene i mm se e vo red so nikakov problem.I me interesira dali po transver e podobro samo lezenje ili mozes da odis i na rabota koja e so sedecka pozicija bez zamoruvanje,neznam kako ke bide so rabota toj period imam najmnogu rabota,ako moze nekoj da mi odgovori da znam da gi podgotvam pretpostavenite za bolovanje ili ne. Draga bebence 1 koga go pravev prvoto invitro, vo krevet bev samo 3 dena, potoa pocnav najnormalno da odam na rabota, koja mi e mnogu lesna i trae mnogu malku, pa na kraj nemase uspeh. No sega koga vtor pat pravev ivf lezev CELI 14 dena, samo po potreba stanuvav. vo WC i toa mi bese edinstveno dvizenje. Pa rezultatot bese pozitiven. Moe mislenje e deka miruvanjeto vo krevet bilo presudno. Zatoa batali rabota i vo krevet barem 14 dena. Inaku i posle utvrdenata bremenost seuste lezam, iako nee tolku obavezatelno. Mnogu srekja, ti posakuvam.
|
|
|
|