Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
INACE NA MENE INSEMINACIJATA KE MI JA PRAVE DR JADRANKA GEORGIEVSKA UTRE VO 14 CASOT KE PRIMAM PREGNIL PRED TOA PIEV CLOMIFEN ZA STIMULACIJA IMAM REDOVNA MENSTRUACIJA I OVULACIJA I NA VOZRAST SUM OD 26 GODINI
Za mene bese septemvri srekan mesc,zabremeniv konecno vo cetvrtiot obid so in vitro kaj dr.Tase vo Bitola.Toj mi sovetuvase prvite nekolku dena poveke da miruvam,a posle da se vratam na normalni aktivnosti ,samo da ne se preoptovaruvam fizicki i psihicki.Taka i pravam i za sega nemam nekakvi tegobi,osven utrinsko losenje.Cigari ne pusam,a ne sedam ni vo prostorii kade se pusi...Kafe ne pijam....Prasaj sto sakas,ti posakuvam
neka ti e so ubavo i lesno bremenosta srcka i ti posakuvam dogodina da menjavash peleni samo sakam da te prasham shto tocno te sovetuvashe Tase kako tie dve nedeli da funkcionirash i dali pred invitroto beshe pushac ili ne? pozz
INAKU MNOGU MI E MILO STO KE SE DRUZAM SO VAS I DAJ BOZE EDEN DEN SITE DA VIDIME CRTICKI INAKU KAJ MENE PROBLEMOT E STO IMAM VISOK PROLACTIN PRED DA POCNAM DA PIJAM DOSTINEX MI BESE 71 A SEGA E VO GRANICI NA NORMALA VCERA BEV NA EHO I IMAV DVA FOLIKULI OD 11 I 17 MAZMI PRAVESE SPERMOGRAM I IMASE 53% NORMALI I 40% PROGRESIVNO PODVIZNI NEZNAM SAMO KOLKAVI SE SANSITE SO TAKOV SPERMOGRAM DA USPEAM ZABREMENAM SO INSEMINACIJA
Velikadepolovska srce spermogramot na mm i da e samo 10% nee problem.Oni gi selektiraat najdobrite spermatozoidi u laboratorija i nemaj gajle ic za toa. za INF nemora da e spermogramot kojznae kolku %,bitnoe da nee mnogu mal % i da nema nepodvizni i defektni. pozz i so ubavo da ti e cela procedura pa da docekas
lovely30, slucajno i jas sum pacientka na d-r Lazarevski i toa samo zosto veruvav deka moze samo on da mi pomogne. Vsusnost nemav problem so kanalite, na laparaskopija se bese ok no ednostavno ne biduvase. Koga otidov kaj d-rot pocnavme so inseminacii no neuspesni 2 i se odlucivme na ivf koe za nasa sreka uspea od prva, itoa se fatija trite oplodeni jajce kletki koj gi nosev site tri do kraj na treti mesec. Posle toa me predupredija na pogolem rizik od nosenjeto na site tri otkolku da se reduciras edno. Bese mnogu teska odluka, no morase...Reduciravme edno bebe i ostanaa dvete sega veke sme vo 28ma nedela. Znaci, nema vrska dali si bila pusac ili ne (jas bev pusac), i mnogu ne se optovaruvav psihicki, si vikav ako bide super, ako ne da sme zdravi i zivi...ednostavno Gospod da e so vas!!!
lovely30, slucajno i jas sum pacientka na d-r Lazarevski i toa samo zosto veruvav deka moze samo on da mi pomogne. Vsusnost nemav problem so kanalite, na laparaskopija se bese ok no ednostavno ne biduvase. Koga otidov kaj d-rot pocnavme so inseminacii no neuspesni 2 i se odlucivme na ivf koe za nasa sreka uspea od prva, itoa se fatija trite oplodeni jajce kletki koj gi nosev site tri do kraj na treti mesec. Posle toa me predupredija na pogolem rizik od nosenjeto na site tri otkolku da se reduciras edno. Bese mnogu teska odluka, no morase...Reduciravme edno bebe i ostanaa dvete sega veke sme vo 28ma nedela. Znaci, nema vrska dali si bila pusac ili ne (jas bev pusac), i mnogu ne se optovaruvav psihicki, si vikav ako bide super, ako ne da sme zdravi i zivi...ednostavno Gospod da e so vas!!!
bash mi e milo za bliznacinjata i daj boze da ti e so lesno i ubavo ceka bremenost pa da te kubat za kosa i dvete dogodina . Da jas kaj Lazarevski bev 3 pati i najiskreno posledniot pat se razocarav i go obvinuvav deka e do nego a ne do mene i sakav da go smenam iako edvaj dojdov do nego i stanavme mnogu bliski,no ete taka trebalo da bide i reshiv i ovoj pat pak da idam kaj nego iako sum na dvoumica,no znam deka e eden megu najstrucnite za INf. Molimte sakam da te prasham dali si pushac bash pushac i dali tie dve nedeli gi reducirashe brojot na cigari u tekot na denot tie dve nedeli ili ne. Prashuvam od griza na sovest zashto 3te pati za INF pushev iako site vikaa da nepusham,no samo tie shto gi pominale u iscekuvanje tie dve nedeli mozat da znaat dali e lesno da nese zapali cigara ili ne.mozebi zvucev sebicno,no taka e
da, gi reducirav togas i toa po dve tri cig dnevno(obicno posle obrok), a od koga ostanav bremena voopsto ne pusam. Mozebi ne e do toa no, ako veruvas deka se tie pricinata, bidi pojaka i otkazi gi. Znam deka e tesko no imas najjaka pricina na svet sto ke ti go promeni zivotot i sto se ke ima smisla. Ednostavno veruvaj...Veruvaj vo sebe, veruvaj vo d-rot, bidi pozitivna i sledi gi instrukciite sto ke ti gi dade. Ke vidis deka ke uspees
my twins imam ushte edno prashanje shto moza i drugite da gi interesira.....Kako funkcionirashe tie dve nedeli dur ne napravi proverka za bremenosta? Dali lezeshe i samo do wc ideshe ili? pozz i fala na odgovorite
ne, ne lezev, funkcionirav najnormalno, taka i mi rece d-rot, samo da ne se opteretuvam, da ne krevam, da ne trcam itn. prvite dve nedeli nemase razlika od prethodno no zatoa otposle...tripati zavrsiv na infuzija, dehidrirav od povrak, gadenje, nisto ne jadev , oslabev 5kg itn. Vazno se se izdrzuva, samo da bideee...
VE MOLAMKAZETE MI KOLKO KOSTA INSEMINACIJATA SO KARTONCE POSTO VO PONEDELNIK TREBA DA ODAM A NEZNAM KOLKO KOSTA
da ne te izlazam jas nesum pravela ali pred nepolna nedela praveshe mojata drugarka i plati 4000d. ali privatno kaj Emilija kaj bifshata Amerikanska ambasada kaj Zooloshka ( za koja zborat deka e mnogu dobra za insiminacii) jas licno neja poznavam i nesum bila kaj nejze. Inace vo Sistina i Remedika insiminacija e 6000d. a za so plavo kartonce neznam, pozz
JOVELY AJ AKO SAKAS PRASAJ JA TVOJATA DRUGARKA DALI ZNAE KOLKO CINI INSEMINACIJATA SO KARTONCE POSTO JAS KE TREBA DA ODAM NA INSEMINACIJA VO DRZAVNATA BOLNICA
Velika srce nebi znaela da ti dadam odgovor na toa.A mojata drugarka nebi znaela zashto plati privatno i nema voopshto plavi kartoncinja ona. No otprilika kazano i nemefakaj za zbor nebitrebalo da e poveke od 4000d...pozz
кај мене имала некаква течност кој би штетела на плодот и мора да ми направат првен операција за одзатнување на каналите а потоа ин витро. да при ин витро се избегнуваат каналите ама во некој случаи мора да се отстранат. само храбро
lovely30, Velika dobrodojdovte na forumot prijatna druzba so rr-te. . Velika srekno , i uspesna inseminacija cekame od tebe . Lovely i tebe uspesno IVF so Lovely zaedno so Bate pisuvate deka vo kanalite imate tecnost sto ja ispusta vasiot organizam i sto gi unistuva spermatozoidite i embrionot, dali stanuva zbor za imunoloska neplodnost , zosto citam niz internetov deka postoi imunoloska neplodnost ( kako zenska neplodnost) i se lecela so antibiotici ili IVF. Pa bi sakala da ve prasam dali e toa vo vasiot slucaj ili e nesto drugo . Koj znae neka mi pise kako se otkriva t.e. koi ispituvanja treba da se izvrsat za da se doznae dali ima imunoloska neplodnost. Jas sum malku zagrizena zosto urologot na mojot soprug go prasal dali imam praveno nekoj ispituvanja sto moze da gi unisti negovite spermatozoidi , togas ne mi bese jasno kakvi se tie ispituvanja ! Iako soprugot ima dijagnoza oligoastenoteratozoospermija urologot velese deka ne e otfrlena sansata i po priroden pat da dobieme , Pozdrav do site! Pisete mi !
Cece81 se ispituva tecnosta shto ja lacat jajnicite i matkata (taka neshto beshe) zashto ako e premnogu jaka ili kisela kako shto se kazuva medicinski moze da gi unishtuva spermatozoidite t.e. sper. da nemoze da opstane. Inaku jas i Bate zborime za drugo.Kaj mene slucajot beshe od nastinki na jajnicite doshlo do hronicno vospalenie na kanalite i morashe da se otstranat za da u slucaj dojde do bremenost samata taa tecnost da ne mu nashteti na plodot. Inace toa se ispituva t.e. se gledaat kanalite so HSG i mislam deka HSGto e prvo neshto shto treba da go napravi edna zena ako nedoaga do bremenost poveke od 1g. A posle se pravi Laparaskopija na koja ubavo se gleda sve vnatre kanali-jajnici i matka i moze da pobarash dati zemat od tecnosta za da ja ispitaat. pozz
Lovely 30,,ne sum bila nikogas pusac,taka sto nemav problem so toa.Te razbiram kako ti e osobeno sto jasno doktorite preporacuvaat da ne se pusi vo period pred,za vreme na bremenosta i vo postporodilen period.Iskreno,licno jas ne veruvam deka mozi pusenjeto da e glavna i edinstvena pricina za neuspesno in vitro.Ako prestanis da pusis,sekako deka toa ke ima pozitivni posledici po tvoeto zdravje,bez razlika dali sega odma ili podocna ke zabremenis.Istoto vazi iza mazotti. Dr.Tase ne mi sovetuvase da lezam postojano.Toj mi pomogna so negovata sigurnost vo sebe,vo toa deka zaedno so timot i nie so niv postapivme sekoj od svoja strana pravilno.Samo gledaj da ne se umoruvas,gledaj da zivees normalno i da ne mislis na negativni raboti ,kolku sto mozis. Sepak,doktorot sto go pravi in vitroto najdobro znae da posovetuva za sekoja svoja pacientka poedinecno. Good night and sweet dreams
cece 81 така како што ти објасни lovely 30 пости запушување на каналите и тие мора да се отстранат и право на ин витро, нема друго што да се прави . се глега на снимката. запушувањето ми кажаа може да биде и некоја инфекција, јас мислам дека тоа е? или воспалениес не знам - како кај lovely 30 ?
zdr mene mi e 4 den od transferot i pocnaja da me bolat gradite neznam se plasam i placam oti kaj mene gradite e simptom na dobivane mensruacia lele dali ova inf mi e neuspesno neznam dali e mozno tolku brgu da imam simptomi ve molam pisetemi kakvo iskustvo ste imale vie.me bolat i jajnicite.lele nemozam pisam i placam dali e mozno da mi dojdi............