miana -> RE: Колку првачиња имаме на Рингераја? (27.8.2013 9:14:04)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana Добро утро женички..Ајде да се преброиме Ние поѓаме во прво одделение оваа година ,кој друг? [sm=smiley1.gif] И ајде да ве прашам,како го доживувате првиот училишен ден на вашето дете и како го подготвувате за истиот? Незнаев дали да отворам ваква тема,ако треба нека отворат модераториве.Би ве замолила да ми објасните нешто подетално ,како течат подготовкие за првиот училишен ден. Јас лично имам повеке трема од керками.Не е многу воодушевена,ја припремам со тоа што и зборувам колку е убаво на училиште,се учат нови работи и дека како мама што мора да оди на работа така и секое дете има обврска да оди на училиште за да научи да пишува,да чита и сл. И објаснувам дека кога јас бев дете,многу сакав да одам на училиште и дека тргнав цела година порано бидејки бев нетрпелива ( и вистина е така ) сега кога и да се спомне училиштето таа ме прашува - Мамо,ти многу сакаше да одиш на училиште? Порано си пошла ? Вчера бевме во градинка да си ги собереме работите,ја земав и неа со мене.Сите учителки што ја видоа ја изгушкаа и честитаа,и посакаа само 5 ки да носи,а таа некако е зачудена и сигурно во тоа главче се прашува - што е тоа толку важно,што сите толку го потенцираат. Знам дека ке има плачење,сигурна сум и тоа најмногу ме плаши. И да,признавам,имам повеке трема од неа. [sm=zmeden.gif] Тортата е порачана ( книга торта ) и денес ке одам да се погрижам за гардеробата . Вие до каде сте? Имате ли првачиња? За едно прваче - на ЈованаЈ знам,а имаме ли други?
|
|
|
|