caciana -> RE: Посебен прашок за алишта за бебе (2.12.2014 17:56:20)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: tincule ИЗВОРНА ПОРАКА: caciana ИЗВОРНА ПОРАКА: tincule Добро дали знае некој што е работа нигде неможам да најдам бебешки прашок Дуел, го имаше во рамстор сега ни таму. Ако има некоја што го користи и што знае кај би можела да најдам или дали воопшто ќе носат од тој прашок или треба да менувам. Za duel koga pravime muabet.Imam edna drugarka ima bebence od 1 mesec i normalno na bebusko alistata mu gi perele so Duel bebeski prasok. Bebeto si e ok nema alergija nema nikakov problem, no golemite imaat maka. Na drugarka mi , svekrva e i majka e racete im se napravija so crveni plikovi kako izgoreno. Koj sto go presoblekuva deteto koj sto gi vadi alistata od perenje toj ima plikovi, Se somneva deka e alergija na prasakot , no cudnoto e kako na golemite im se pojavuvaat plikovi a na deteto ne mu e nisto?? Dali kaj vas ima vakva reakcija? Моево нема никаков проблем бар за сега, нити пак јас што сум нонстоп во контакт не ми се случило да се нафрлам. Значи сигурно е алергиска реакција но не значи дека доколку тие се алергични треба и бебушот, напротив тие прашаци се специјални за бебенцата без аромати и додатоци кои ги има во обичните. Ако бебушот си е ок доколку сака нека си продолжи за него да си пере со тој, а со друг нека си смени за нив и одделно нека ги става алиштата. Јас никогаш не сум и ги мешала на пример нејзините со нашите и од тоа знае да се јави алергиска реакција ако им се мешаат и алиштата, пошто често и од какушките на бебето знае да се јави реакција. Друго не знам што да те посоветувам ако продолжи така нека се посоветуваат со кожен доктор. Fala mn tincule .. alergija se javuva pri dopir so alistata na bebeto , zosto tie ne go koristat toj prasak za nivnite alista. Epa sea sleden cekor im e kozen lekar .
|
|
|
|