Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.6.2012 21:49:33
Bela Bela
Jas sum slusnala deka ne e zdravo,neznam dali za site ili samo za suvi kajsii imam slusnato ama da znaes deka od svezo ovosje,sto e mozno po svezno nisto drugo ne e poubavo,i jadi mnogu lubenica mnogu e zdrava za bremenost,bademi,se sto ima proteini,fiber itn :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.6.2012 22:03:54
mnm1986
Bela Bela zosto ne e zdravo suvoto ovosje?? sekade kade sto imam citano ,se preporacuva za trudnici poradi toa sto sodrzat mnogu kalcium,zelezo,vitamin A.... eve nesto sto najdov na internet Суво грозје за очите и забите За здрави заби, добро е да се јаде суво грозје, кое штити од заболување на непцата и кариес. Покрај тоа, добро е за видот, исто како и морковот. Освен одличен додаток на житни култури и салати, може да се додаде и на јадења со месо.
Кајсии за заштита на кожата Сувите кајсии се богати со каротеноиди, кои го намалуваат ризикот од рак на грлото, душникот и белите дробови. Само пет од нив на ден, даваат 36 проценти од потребната дневна доза од витамин А, кој е важен за здравјето на кожата.
Смокви за подобра крв Идеална ужина за слабокрвните и уморните се сувите смокви, затоа што тие содржат големи количини на железо и бакар. Исто така, тие содржат триптофан, кој е од суштинско значење за мирен сон. Добри се за варењето на храната и за заштита од рак на дебелото црево.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 28.6.2012 22:05:57
meU87
И јас ќе ве дружам уште 3недели, па потоа заминуваме во трето тромесечие. Едва чекам брзо минува времето, но ми годи, затоа што сум по природа не стрплива Јас со килажата немам појма како стојам, а искрена да бидам не ни сакам да знам За благо не правам муабет, последните два-три дена имам ужасно зголемен апетит, а денот ми почнува во 6ч со сладолет, па продолжувам да спијам од8-10, па пак сладолед, помеѓу сладоледите чоколадце катастрофа. Сега веќе како и да е тоа е што е, само нека заврши добро, со жива и здрава бевушка во рацете, па килограмите ќе ги топиме на точак или копање во двор
tuka ima za suvo ovosje,i kako sto kazav vika ako treba do odberis pomegju cips i suvo ovosje odberi suvo ovosje a ako treba da odberis pomegju suvo i svezo togas odberi svezo,
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.6.2012 8:18:01
target
fala na informaciite temjana i janamarija se raduvam na 16 -17 nedela dobro e so imalo kraj, na site novi dobro nidojdovte a vo vrska so suvoto ovosje , mene ginikolog od Klinickata vo Bitola mi rece da pijam kompot od suvi slivi i da gi jadam slivite, pomagalo za rediovna stolica , probav nekolku pati i stvarno pomaga go piev noke pred legnuvanje i mi bese super, sluvite vareni suvi ne mi se bas naj naj no si gi jadam taka kako ovosje i jas sum slusnala deka bile dobri za bremenosta pozdrav i se citkame
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.6.2012 10:02:54
meU87
Ај јас да ве замолам за совет. Како да ја подобрам крвната слика, хемоглобинот ми е паднат. Планирав да пијам аронија, имам пиено и порано, но моментално нема никаде, или пак барем од каде што зимам јас(Пехчево), дури во август-септември ќе собираат и прават нова. Дали знаете каде можам да најдам, или пак да ми дадете друг рецепт за подобрување на крвта??
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.6.2012 18:43:42
mnm1986
Eve od mene nesto interesno vo 100gr Spanjak 2.2 mg Fe Ovesni snegulki 4.6 mg Fe Soncogled 6.3 mg Fe Cokolado 3 mg Fe Svinsko meso 3 mg Fe Misirkino meso 1 mg Fe Banana 0.6 mg Fe Oriz 2.6 mg Fe
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.6.2012 10:09:43
target
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87
Ај јас да ве замолам за совет. Како да ја подобрам крвната слика, хемоглобинот ми е паднат. Планирав да пијам аронија, имам пиено и порано, но моментално нема никаде, или пак барем од каде што зимам јас(Пехчево), дури во август-септември ќе собираат и прават нова. Дали знаете каде можам да најдам, или пак да ми дадете друг рецепт за подобрување на крвта??
Iskreno jas nemam pojama so e to aronija, i mene mi e hemoglobinot padnat, no ova mi se slucuvalo i porano so krvanata slika a i na sestra mi isto taka mene licno mi pomogna sokot od cveklo, morkov i limon znam deka e poznata rabota ama jas imam ubo iskustvo i zato ti kauvam pravi si go so kakva i kombinacija da sakas jas si pram eden koren cveklo tri sredni morkovi i eden limon ama pram na primer kolku so mozam da ispijam vo eden den 2 -3 casi ne poveke za da bide sves, probaj ne gubis nisto a mene i mi e vkusno, radi limonot ako nema limon mnogu bluntavo idi
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.6.2012 12:55:07
1mama
zdravo idni mamicki.. ...jas sum vo 20 nedela od bremenost a skrining mi zakazaa vo 22 nedela vo GAK,da ne e slucajno kasno za toj pregled ve molam da mi kazete?nekoi velat deka do 20 nedela se pravel,kazete mi ako ne da odam na privatno da ne cekam,bidejki do 17 nedela imav komplikacii vo bremenosta..i cel 4ti mesec lezev vo krevet...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.7.2012 0:36:07
1mama
vi blagodaram meu87 i tebe janamarija...super znaci i mene ke mi bide vo 21 + 6dena...superrrrr....sega mozam da spijam pomirno..... imajte prijaten vikend... :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 2.7.2012 14:40:43
bobi74
zenski sakam da prasam mnogu sum zagrizena..26 nedela vtora ebremenost...47 godini..vtor mesec malku prokrvariv, pa so progestron se sredi i so miruvanje.....so bebeto dosega e sse vo red...no minatata nedela imav malku kafeavo, krenav panika odma na pregled,dr,me pregleda i se e vo red kako sto rece, zatvorena dolz,na cevix 47mm, nema tragi od krvarenje, samo mali meko grlo na matka....ne mi dade nisto samo miruvanje..ne skros strogo ama poveke odmor....sega denes pak imav malku kafeavo i veke ne znam sto da pravam//pozzzzzzzzzz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 3.7.2012 22:35:57
Bela Bela
Zdravo zenski,jas denes bev na pregled 25 nedela,bebuskata e 711 grama,super za nedelite a jas sum popravena 2 kila,super i za mene :)pa sega ke vidime kako ke isturkame do krajot.Kako ste vide,odite na pregled?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.7.2012 10:45:20
stela
Zdravo Bela Bela, super za tebe i malata bebuska Jas sum 27 nedela, vo petok ke odam na kontrola pa i jas ke vi kazam kako sum pominala. Inaku i jas sum popravena 2-3kg, a za bebusot ke mi kazat koga ke "go izmerat" . Pozdrav, se citame
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.7.2012 10:57:19
Zoja
Здраво дечки Јас сум 14та недела и само што се вратив од одмор- не се бањав многу и дремев под сенка цел ден пошто сепак рана бременост па пазев повеќе .. Докторот за следен преглед ми закажа крај на месецов (последно бев пред 3 недели) а он се вреќа на 23ти од одмор.. Не ми се иде кај друг а шубе ми е сакам порано да идам да видам дали е се ок- сте се осеќале ли и вие вака? јас пред секој преглед стрепам- дали ќе е се во ред и слично.. Направив Приска последен пат кај него и се е во ред со тоа ,ама ми открија некој хормон покачен таму и да се припазело ми рече за 16та недела при прегледот на постелка за циркулацијата или таму нешто, и јас сеа мисла ми е и тоа плус дали ќе е се ок... и не знам дали да правам нешто или само да си чекам да дојде !?!?! ве молам за ваши искуства мислења ? Фалааааа
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.7.2012 11:12:04
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja
Здраво дечки Јас сум 14та недела и само што се вратив од одмор- не се бањав многу и дремев под сенка цел ден пошто сепак рана бременост па пазев повеќе .. Докторот за следен преглед ми закажа крај на месецов (последно бев пред 3 недели) а он се вреќа на 23ти од одмор.. Не ми се иде кај друг а шубе ми е сакам порано да идам да видам дали е се ок- сте се осеќале ли и вие вака? јас пред секој преглед стрепам- дали ќе е се во ред и слично.. Направив Приска последен пат кај него и се е во ред со тоа ,ама ми открија некој хормон покачен таму и да се припазело ми рече за 16та недела при прегледот на постелка за циркулацијата или таму нешто, и јас сеа мисла ми е и тоа плус дали ќе е се ок... и не знам дали да правам нешто или само да си чекам да дојде !?!?! ве молам за ваши искуства мислења ? Фалааааа
Зоја, јас паралелно си одев кај матичниот и на приватно кај Черепналкова. Нема никаков проблем ако си одиш кај друг доктор на консултација, дури и подобро е што ќе ти даде мислење и друг доктор. Топло ја препорачувам Черепналкова, ако сакаш информации прати ми пп.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 4.7.2012 11:20:57
stela
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Супер! Ќе си има дадичка Стефан! Ти посакувам да си ја дотераш бременоста во најдобар ред до крај, да си се олесниш и да си уживкате со бебушка
Fala AnnaMolly, daj Boze da bide taka! I tebe ti posakuvam da si rastete, da si se sakate, gledate i uzivate so Filip, pa zdravje koga ke si posakate da si napravite edno bratce ili sestrice
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.7.2012 11:19:23
stela
Eve da ve izvesstam kako ssto rekov, bev vcera na kontrola bebuskata moja e dobra , se e vo najdobar red, tezime okolu 1100 gr . E sega narednata nedela ke pravam analizi i na krv da vidam krvna slika i so zelezoto do kade sum,a i na transsfuzija za hemostaza pa ke gi vidime i tie rezultati. Denes t.e. utre zaokruzuvam 27 nedela znaci se selam vo treto tromesecje.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 8.7.2012 10:06:00
pepuska
здраво на сите веќе почнав да ја ситнам 18 тата недела па сакав да прашам колку порано треба да се закаже ехо во државна за ехокардиографија 22 недела и дали може на телефон или мора да се оди до таму , сакав да ве прашам дали е тоа истиот преглед кој го прават 20 -23 недела во ре медеика ?