|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
28.6.2012 21:49:33   
Bela Bela
Jas sum slusnala deka ne e zdravo,neznam dali za site ili samo za suvi kajsii imam slusnato ama da znaes deka od svezo ovosje,sto e mozno po svezno nisto drugo ne e poubavo,i jadi mnogu lubenica mnogu e zdrava za bremenost,bademi,se sto ima proteini,fiber itn :)

(Одговор на членот Regina)
Непосредна врска до пораките: 1876
28.6.2012 22:03:54   
mnm1986
Bela Bela zosto ne e zdravo suvoto ovosje?? sekade kade sto imam citano ,se preporacuva za trudnici poradi toa sto sodrzat mnogu kalcium,zelezo,vitamin A....
eve nesto sto najdov na internet
Суво грозје за очите и забите
За здрави заби, добро е да се јаде суво грозје, кое штити од заболување на непцата и кариес. Покрај тоа, добро е за видот, исто како и морковот. Освен одличен додаток на житни култури и салати, може да се додаде и на јадења со месо.

Кајсии за заштита на кожата
Сувите кајсии се богати со каротеноиди, кои го намалуваат ризикот од рак на грлото, душникот и белите дробови. Само пет од нив на ден, даваат 36 проценти од потребната дневна доза од витамин А, кој е важен за здравјето на кожата.

Смокви за подобра крв
Идеална ужина за слабокрвните и уморните се сувите смокви, затоа што тие содржат големи количини на железо и бакар. Исто така, тие содржат триптофан, кој е од суштинско значење за мирен сон. Добри се за варењето на храната и за заштита од рак на дебелото црево.

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 1877
28.6.2012 22:05:57   
meU87
И јас ќе ве дружам уште 3недели, па потоа заминуваме во трето тромесечие. Едва чекам user posted image брзо минува времето, но ми годи, затоа што сум по природа не стрплива user posted image
Јас со килажата немам појма како стојам, а искрена да бидам не ни сакам да знамuser posted image За благо не правам муабет, последните два-три дена имам ужасно зголемен апетит, а денот ми почнува во 6ч со сладолет, па продолжувам да спијам од8-10, па пак сладолед, помеѓу сладоледите чоколадце user posted image катастрофа.
Сега веќе како и да е тоа е што е, само нека заврши добро, со жива и здрава бевушка во рацете, па килограмите ќе ги топиме на точак или копање во двор user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1878
28.6.2012 23:35:44   
Bela Bela
http://www.livestrong.com/article/317847-are-dry-fruits-good-for-health/

tuka ima za suvo ovosje,i kako sto kazav vika ako treba do odberis pomegju cips i suvo ovosje odberi suvo ovosje a ako treba da odberis pomegju suvo i svezo togas odberi svezo,

Непосредна врска до пораките: 1879
29.6.2012 8:18:01   
target
fala na informaciite temjana i janamarija se raduvam na 16 -17 nedela dobro e so imalo kraj, na site novi dobro nidojdovte a vo vrska so suvoto ovosje , mene ginikolog od Klinickata vo Bitola mi rece da pijam kompot od suvi slivi i da gi jadam slivite, pomagalo za rediovna stolica , probav nekolku pati i stvarno pomaga go piev noke pred legnuvanje i mi bese super, sluvite vareni suvi ne mi se bas naj naj no si gi jadam taka kako ovosje i jas sum slusnala deka bile dobri za bremenosta pozdrav i se citkame

Непосредна врска до пораките: 1880
29.6.2012 10:02:54   
meU87
Ај јас да ве замолам за совет. Како да ја подобрам крвната слика, хемоглобинот ми е паднат.
Планирав да пијам аронија, имам пиено и порано, но моментално нема никаде, или пак барем од каде што зимам јас(Пехчево), дури во август-септември ќе собираат и прават нова.
Дали знаете каде можам да најдам, или пак да ми дадете друг рецепт за подобрување на крвта??user posted image

(Одговор на членот target)
Непосредна врска до пораките: 1881
29.6.2012 13:02:17   
JanaMarija
Mislam aronija deka ima na zeleno pazarce, ne sum sigurna, ama proveri ako mozes

Go sakam zivotot

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1882
29.6.2012 18:43:42   
mnm1986
Eve od mene nesto interesno
vo 100gr
Spanjak 2.2 mg Fe
Ovesni snegulki 4.6 mg Fe
Soncogled 6.3 mg Fe
Cokolado 3 mg Fe
Svinsko meso 3 mg Fe
Misirkino meso 1 mg Fe
Banana 0.6 mg Fe
Oriz 2.6 mg Fe

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1883
30.6.2012 10:09:43   
target

ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Ај јас да ве замолам за совет. Како да ја подобрам крвната слика, хемоглобинот ми е паднат.
Планирав да пијам аронија, имам пиено и порано, но моментално нема никаде, или пак барем од каде што зимам јас(Пехчево), дури во август-септември ќе собираат и прават нова.
Дали знаете каде можам да најдам, или пак да ми дадете друг рецепт за подобрување на крвта??user posted image

Iskreno jas nemam pojama so e to aronija, i mene mi e hemoglobinot padnat, no ova mi se slucuvalo i porano so krvanata slika a i na sestra mi isto taka mene licno mi pomogna sokot od cveklo, morkov i limon znam deka e poznata rabota ama jas imam ubo iskustvo i zato ti kauvam pravi si go so kakva i kombinacija da sakas jas si pram eden koren cveklo tri sredni morkovi i eden limon ama pram na primer kolku so mozam da ispijam vo eden den 2 -3 casi ne poveke za da bide sves, probaj ne gubis nisto a mene i mi e vkusno, radi limonot ako nema limon mnogu bluntavo idi

Непосредна врска до пораките: 1884
30.6.2012 12:55:07   
1mama
zdravo idni mamicki..user posted image ...jas sum vo 20 nedela od bremenost a skrining mi zakazaa vo 22 nedela vo GAK,da ne e slucajno kasno za toj pregled ve molam da mi kazete?nekoi velat deka do 20 nedela se pravel,kazete mi ako ne da odam na privatno da ne cekam,bidejki do 17 nedela imav komplikacii vo bremenosta..i cel 4ti mesec lezev vo krevet...user posted image

(Одговор на членот target)
Непосредна врска до пораките: 1885
30.6.2012 14:19:44   
meU87
Не е касно, скринингот за ехокардиографија се прави во 22недела.

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 1886
30.6.2012 22:42:31   
JanaMarija

ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Не е касно, скринингот за ехокардиографија се прави во 22недела.

Jas pravev vo 21-va( i 5 dena) i doktorkata rece perfekten tajming, taka da vo 21-va valjda e najubavo

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1887
1.7.2012 0:36:07   
1mama
vi blagodaram meu87 i tebe janamarija...super znaci i mene ke mi bide vo 21 + 6dena...superrrrr....sega mozam da spijam pomirno.....user posted image imajte prijaten vikend... :)

Непосредна врска до пораките: 1888
2.7.2012 14:40:43   
bobi74
zenski sakam da prasam mnogu sum zagrizena..26 nedela vtora ebremenost...47 godini..vtor mesec malku prokrvariv, pa so progestron se sredi i so miruvanje.....so bebeto dosega e sse vo red...no minatata nedela imav malku kafeavo, krenav panika odma na pregled,dr,me pregleda i se e vo red kako sto rece, zatvorena dolz,na cevix 47mm, nema tragi od krvarenje, samo mali meko grlo na matka....ne mi dade nisto samo miruvanje..ne skros strogo ama poveke odmor....sega denes pak imav malku kafeavo i veke ne znam sto da pravam//pozzzzzzzzzz

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 1889
3.7.2012 22:35:57   
Bela Bela
Zdravo zenski,jas denes bev na pregled 25 nedela,bebuskata e 711 grama,super za nedelite a jas sum popravena 2 kila,super i za mene :)pa sega ke vidime kako ke isturkame do krajot.Kako ste vide,odite na pregled?

(Одговор на членот bobi74)
Непосредна врска до пораките: 1890
4.7.2012 10:45:20   
stela
Zdravo Bela Bela, super za tebe i malata bebuskauser posted image Jas sum 27 nedela, vo petok ke odam na kontrola pa i jas ke vi kazam kako sum pominala. Inaku i jas sum popravena 2-3kg, a za bebusot ke mi kazat koga ke "go izmerat" user posted image . Pozdrav, se citame

Непосредна врска до пораките: 1891
4.7.2012 10:48:52   
AnnaMolly RR
Стела, ви кажаа ли кој е полот на бебето? Убавецот ќе си добие братче или сестричка?

Live and let live

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 1892
4.7.2012 10:57:19   
Zoja
Здраво дечки
Јас сум 14та недела и само што се вратив од одмор- не се бањав многу и дремев под сенка цел ден user posted image пошто сепак рана бременост па пазев повеќе .. Докторот за следен преглед ми закажа крај на месецов (последно бев пред 3 недели) а он се вреќа на 23ти од одмор.. Не ми се иде кај друг а шубе ми е сакам порано да идам да видам дали е се ок- сте се осеќале ли и вие вака? user posted image јас пред секој преглед стрепам- дали ќе е се во ред и слично.. Направив Приска последен пат кај него и се е во ред со тоа ,ама ми открија некој хормон покачен таму и да се припазело ми рече за 16та недела при прегледот на постелка за циркулацијата или таму нешто, и јас сеа мисла ми е и тоа плус дали ќе е се ок...user posted image и не знам дали да правам нешто или само да си чекам да дојде !?!?! ве молам за ваши искуства мислења ? Фалааааа

Непосредна врска до пораките: 1893
4.7.2012 10:57:40   
stela
AnnaMolly ovojpat e devojce, zdravje Boze se da bide vo red, Stefan treba da si dobie sestriceuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1894
4.7.2012 11:10:50   
AnnaMolly RR
Супер! Ќе си има дадичка Стефан! Ти посакувам да си ја дотераш бременоста во најдобар ред до крај, да си се олесниш и да си уживкате со бебушка user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1895
4.7.2012 11:12:04   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

Здраво дечки
Јас сум 14та недела и само што се вратив од одмор- не се бањав многу и дремев под сенка цел ден user posted image пошто сепак рана бременост па пазев повеќе .. Докторот за следен преглед ми закажа крај на месецов (последно бев пред 3 недели) а он се вреќа на 23ти од одмор.. Не ми се иде кај друг а шубе ми е сакам порано да идам да видам дали е се ок- сте се осеќале ли и вие вака? user posted image јас пред секој преглед стрепам- дали ќе е се во ред и слично.. Направив Приска последен пат кај него и се е во ред со тоа ,ама ми открија некој хормон покачен таму и да се припазело ми рече за 16та недела при прегледот на постелка за циркулацијата или таму нешто, и јас сеа мисла ми е и тоа плус дали ќе е се ок...user posted image и не знам дали да правам нешто или само да си чекам да дојде !?!?! ве молам за ваши искуства мислења ? Фалааааа

Зоја, јас паралелно си одев кај матичниот и на приватно кај Черепналкова. Нема никаков проблем ако си одиш кај друг доктор на консултација, дури и подобро е што ќе ти даде мислење и друг доктор. Топло ја препорачувам Черепналкова, ако сакаш информации прати ми пп.

Live and let live

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1896
4.7.2012 11:20:57   
stela

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Супер! Ќе си има дадичка Стефан! Ти посакувам да си ја дотераш бременоста во најдобар ред до крај, да си се олесниш и да си уживкате со бебушка user posted image

Fala AnnaMolly, daj Boze da bide taka!user posted image I tebe ti posakuvam da si rastete, da si se sakate, gledate i uzivate so Filip, pa zdravje koga ke si posakate da si napravite edno bratce ili sestriceuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1897
4.7.2012 13:14:39   
JanaMarija
Ajde i jas da se pofalamuser posted image i nie si bevme vcera na pregled i mojata lepotica e 885 gr. a sum 25-ta nedela srcka taa malecka, si jade kako majka i user posted image user posted image user posted image

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1898
7.7.2012 11:19:23   
stela
Eve da ve izvesstam kako ssto rekov, bev vcera na kontrola bebuskata moja e dobrauser posted image , se e vo najdobar red, tezime okolu 1100 gruser posted image . E sega narednata nedela ke pravam analizi i na krv da vidam krvna slika i so zelezoto do kade sum,a i na transsfuzija za hemostaza pa ke gi vidime i tie rezultati. Denes t.e. utre zaokruzuvam 27 nedela znaci se selam vo treto tromesecje.user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1899
8.7.2012 10:06:00   
pepuska
здраво на сите веќе почнав да ја ситнам 18 тата недела па сакав да прашам колку порано треба да се закаже ехо во државна за ехокардиографија 22 недела и дали може на телефон или мора да се оди до таму , сакав да ве прашам дали е тоа истиот преглед кој го прават 20 -23 недела во ре медеика ?

Непосредна врска до пораките: 1900
Страница:   <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?