Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.11.2012 23:44:56
anailisav
dragi kako ste?eve i nie vlegovme vo 14 nedela,beb4eto e vo red,se vidovme pred 10dena,dosta aktivno bese naseto sonce pretase so noze i race,,,dusicka.
e sega toa sto me maci e toa sto nekade poslednite dva dena imam proziren iscedok taka nekako tecen i se plasam da ne e plodovata voda,ako nekoj moze da mi pomogne i da mi odgovori nesto ako znae poveke okolu toa od sto moze da e ili dali e plodova voda ve molam da pisete,duri vo vtornik ke odam na doktor a mislata ke me ubie do togas.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.11.2012 15:47:03
anailisav
blagodaram duso,go imam i jas uste od pocetok toj iscedok no sega mi se gleda nekako potecen,porano mi bese mislam malku pogust i bel,sepak blagodaram me smiri malku so tvojot odgovor. polno pregratki za tebe i beb4eto Gospod neka ne cuva
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.11.2012 1:11:33
almaskopje
zdr.momentalno sum 19 nedela,dr.za 4d mi kaza da odam na 23-24 nedela.Neli e toa mnogu kasno ili nema vrska...ne mi e jasno a na ringeraja citam deka toa treba na 20 nedela da se pravi.Da ne napravi greska dr.?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 17.11.2012 19:31:34
Фиданче
Najchesto zakazuvaat vo 21 nedela, ama ima od koja do koja vidi po forumive, vo ispituvanja vo bremenost, moze i do 23 da e da ne se sekiras bezprichina. Pozdrav i so lesno
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.11.2012 14:12:54
bebuv4eto
zdravo mesinja, jas sum nova na forumov, bev deneska na ginekolog posto sum 13 nedela i mi zemaa brisevi, se nadevam ke bide vo red, i goleminata na bebeto doktorkata veli deka e dobra 14 sm (makar sto citav deka treba da e otprilika 8) se nadevam deka ne e strasno, no me zagrizuva toa sto mi kaza deka go nosam mnogu spusteno dolu i zatoa osekam potreba od urinirajne na pola saat toa pritiskalo,mi preporaca odmor od 2 nedeli i ke vidime dali ke se potkreni. dali ima nekoja od vas iskustvo kako moevo i moze li sovet. fala vi odnapred
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 19.11.2012 17:48:42
Фиданче
Jas posle 17 nedela pochnav da chustvuvam bolki vo dolnit del od stomakot, toa zosto bilo ponisko bebeto i nemozev da pesacham mnogu, i jas odev mnogu chesto vo wc, duri okolu 29 nedela mi prestanaa bolkite, se kachi gore i koga ke legnam mi treba vreme da zemam vozduh i nemozam da jadam mnogu :), pritiska na zeludnik. Nemoj mnogu da se dvizis, ubavo ti rekle, taka im vikaat na site sto nosat nisko, zosto e uste malechko, odmaraj pa na sledniot pregled ke ti kazat kako e. Ne se sekiraj, samo so pozitivna misla i se ke bide vo red Pozdrav i so lesno !!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 22.11.2012 15:15:58
bebuv4eto
lele vo panika sum:( mi stasaa rezultatite od mikrobiologija od brisevite i izleze daka na vaginalniot bris imam streptococcus agalactiae (gr.b) a na brisot od cerviks nema. sega sto da pravam? citav deka moze da e stetna za novorodenceto se prenesuvala pri pogagjaj ama isto taka stetna e voopsto za organizmot:( trebase da odam na rutinski pregled po 10 dena ama utre od sabajle ke moram oti mi e mnogu strav :( imala ni nekoja od vas vakov problem i kako go izlekuvavte???
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.11.2012 14:38:29
almaskopje
moze li nekoj da mi kaze kolku e normalno otcukuvanje na srceto za 1 min.vo bremonost,jas sekogas imam zabrzan puls ama ova nekao mnogu prebrzo mi se cini sega
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 24.11.2012 22:10:23
Фиданче
Alma , mene do 107 mi se kachuva pulsot, sto mislam deka e mnogu a pochesto mi e okolu 80. Mi rekoa na d-r deka e zosto imam mnogu skali doma (na nivoa mi e kukjata) ama neznam kolku e normalno. Sega sum 34 ned. a od poodamna mi e vaka. Ako odis ti prasaj moze ke ti kazat :) Pozdrav i so lesno
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 25.11.2012 13:52:16
almaskopje
jas sum 20-ta nedela imam zabrzan puls ama sega do 104 mi ide si go slusam srceto i koga ne se umoruvam i na kompjuter koga sedam zabrzano mi cuka,ke prasam bas dr.sto ke mi kaze
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 25.11.2012 20:39:01
Simona_k
MNOGU ME SE DOPAGA STRANICAVA VE PRATAM NEKOE VREME I SAKAM DA SE POFALAM I JAS DEKA SUM BREMENA VO 20 NELDELA I JAS IMAM ZABRZAN PULS AMA NE OBRNAV POSEBNO VNIMANIE NA PREGLED SUM SLEDNAVA NEDELA PA KE VIDIME STO KE MI KAZE MATICNIOT GINEKOLOG ZA TOA A I VREME E ZA SKRINING MI REKOA NAJDOBRO BILO 22-24 NEDELA EDVAJ CEKAM!!!POZDRAV DO SITE BREMENI STOMACINJA I SO LESNO NEKA NI E
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 26.11.2012 14:30:52
bebuv4eto
zdravo, zal mi e oti nikoj ne mi odgovori,eve jas da napisam nesto so mozebi na nekoja od vas so slicen problem kako mojot ce i se najdi, znaci bev isplasena i vednas pojdov na ginekolog i za bakterijata mi rece deka ce moram da pijam augmentin, zatoa sto misli deka ampicilinot ne bi dejstvuval deka e slab, a augmentinot kako pojak kombiniran ce podejstvuva,so se odnesuva na plodot ne stetel, e sega jas gi gupiv antibioticite ama pusti strav nikako da se napijam,i se konsultiravme so eden mnogu star ginekolog vo penzija, i mi rece nikako da ne pijam antibiotik pred da stasam vo 4 mesec, zatoa sto uste se oformuva kako na pr sluhot itn i ne se preporacuva pa i osobeno sto nemam ni nekakva maka jas ne ni custvuvam deka imam bakterija nemam simptomi kako pecenje cesajne i sl. znaci duri ne vlezime vo 4 mes ako ne e nesto mnogu hitno kako visoka temperatura i sl. nikako antibiotici!!!! a so zabrzan puls da i jas custvuvam deka mi e zabrzan otprilika okolu 100 i nikako pomalku i dr mi rece da pijam vit b6 bedoxin,i verojatno mi e toa oti malku sum voznemirena.. pozz od mene
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 26.11.2012 14:54:44
bebuv4eto
da da za caj od brusnica znam i pijam sekoj den oti mi e preubav, a za uviun negde procitav deka ne se preporacuval, a za antibiotik i nego ke go pijam ama posle 4 mes, ima vreme do poroduvajne ke se unisti bakterijata sekako :) pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 26.11.2012 15:01:11
Фиданче
bebuv4eto
ubavo ti pisale pij si chaj uvin ili brusnica, ama najdi nekoj stvarno brusnica a ne 2 % pa ko ke mozes vo 4 mes ke piesh antibiotici ako uste ima bakterija. Pozdrav i pozitivni misli , jas pijam bedoksin povremeno i bekompleks redovno i pak mi e golem pulsot, od zamaranje, ama ne e strasno !!!
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 29.11.2012 14:41:40
marija/
Здраво идни мамички, јас сум 22 недела бремена, инаку прв пат пишувам на темава, се надевам дека ке се дружиме и на оваа тема, и ке си се советуваме позз
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 30.11.2012 12:22:20
bebuv4eto
zdeavo od mene pak, nesakav da bidam dosadna i da pisuvam nasekoe ama tolku mnogu sum uplasena od vcera sto nemozam da izdrzam a da ne vi pisam,koga bevme vcera da proverime dali naseto bebuv4e se potkrena malku zatoa sto veke 2 nedeli bev na bolovajne lezev miruvav, doktorkata gleda i ova uste podolu e spusteno a i e potporasnato sega i vika deka e mnogu rizicno kutroto so nodzinjata uste malku i ke izleze od matkata na samiot dolen sid e potpreno, dusice malo,a i placentata veke bila marginalno postavena sto zanci ne e uste placenta previa ama e pola pola,kako sto razbrav marginalno znaci na samata granica,i dr mi prporaca serklaz, ama i za toa imame problem zatoa sto duri ne ja izlecam bakterijata steptokokot uste 7 dena so antibiotici, nemozi da se pravi operativniov zafat, pa posle treba da cekame za brisevi i najbrzo serklazot ke mozi da se napravi koga ke sum veke 17 ned, a citam po forumive se pravel najcesto vo 12 nedela, i seka maki maki,mene ne mi e problem sto ke cekam uste 2 ned ama za bebceto e strasno da ne doziveam spontan zatoa sto kutroto odvaj se drzi:( mnogu sum uplasena i voznemirena nekoj sovet pls
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 1.12.2012 11:59:08
Anonimen
Zdravo ringerajki! Jas sum veke na krajot na 26 nedela, i nedelava pocnav so pienje na mamavit. Znam deka e smesno i detsko moevo prasanje, ama imam problem so goltanjeto na ovie mamavit :( pa gi krsam na polovina i na dva pati gi goltam. Sakav da prasam dali e toa nesto problem, zosto na niv pisuva da se goltaat celi?
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 3.12.2012 17:32:47
zajche
Мамички еве ме и мене на второ тромесечие всушност сув во 15та недела.Си лежам јас дома на боледување сум зошто во 12та недела прокрварив(имаше одлепување на постелката ) и по наредба на док. строго лежење и инекции прогестерон еднаш неделно. Е сега сакам да ве прашам за предлог за доктор во некоја од приватниве клиники зошто сакам да одам за второ мислење кај друг доктор.Па ако имате убаво искуство со некој доктор ве молам да ми предложите некој.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 3.12.2012 20:29:27
bebuv4eto
zdravo mamcki, nemam zborovi da vi opisam kolku se izraduvav deneska koga pobarav i vtoro mislejne,zatoa sto ona nekni od mojata maticna vo prilep tolku mnogu ne uplasi i nasekira site ama bas site doma se razbolevme od sekiracii, i deneska fala mi na Gospod pojdovme do bitola vo plodnost kaj d-r Tashe i me gleda na eho i sme smee covekov veli koi se tie budali vo pp sto vi kazale deka treba serklaz, ma nemojte veli deca se e vo red nema nitu edna indikacija za takvo nesto mi go izmeri cerviksot 5 sm znaci prekrasna e dolzinata ne e nitu otvoreno nitu pak bebeto e spusteno toa si bila normalna polozba i mi vika so ova bebe mozis kosarka da igras i na markovi kuli da se kacuvas, vo momentov neznaev dali da placam od sreka ili da se smeam.... znaci totalno drugi zborovi sprotivni na maticnata moja e sega sto da vi kazam mamicki nedaj boze da imate nekakov problem barajte sekogas i vtoro mislejne oti vo nasava drzavicka se e mozno... daj boze site da sme srekni i da si imame zdravi bebenca , sega za sega pozz od mene do site :)
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 16.12.2012 16:50:51
marija/
Драги трудници ајде сега ве молам помагајте, јас сум 24-та недела бремена и пред некој ден бев на преглед и матичаната ми кажа дека постилката преку која се храни бебето е многу ниско поставена и докторката ми рече повеќе да одмарам, ај ако некој имал слично искуство да ми помогне, докторката ме стави во мнооогу голема мисла, ве молам за помош или пак да барам второ мислење од друг доктор Позз рингерајки