RE: Низок крвен притисок (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Семејно здравје

Порака

Bethany -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 8:31:10)

Мене ми е низок, како на Пепелашка ми е нормален, затоа често сум поспана... Во бременоста ми се има толку многу спуштено што докторот не можеше да поверува, додуша тој ден толку многу ми се вртеше, ужас беше, а инаку немам и немав други проблеми. Поспаноста е проблем сега оти не можам да одам да легнам кога сакам, хехе.

Tanjicka -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 9:11:22)

mene nizok pritisok 60 so 90 mi e normalen, koga ostanav bremena i sestrayta prviot pat koga mi go merese, mi go premeruvase da ne e greska, se ispanici cela, i kazav deka mene mi e toj normalen i taka funkcioniram

Ikana -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 9:14:03)

И јас имам низок крвен притисок, некогаш не можам да станам од кревет од што се осеќам уморно.

topce -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 9:28:17)

и јас имам низок притисок ама затоа имам со мене постојано шише со вода.
мерката ми е минимум 3 литри вода на ден за да не ми се слоши. и во бременоста имав низок притисок ама поарно низок отколку висок па проблем.

zzaa -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 10:01:56)

i jas imam nizok pritisok 90 so 60 ili 80 so 60,ne mi smeta se naviknav izgleda,ke si pinam edno kafe na sabajle i rat cel den,ili ako me zaboli glava pak kafe ili nesto blago pominuva.

deluxe -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 10:05:39)

jas sum so nizok pritisok sekogas a pak vo bremenosta ne mozev da stojam na noze mislam deka se nisav i mi se spiese eptn.inace si pijam preku 5 kafinja vo denot,gazirano treba da pijam ama ne sum golem ljubitel na gazirani raboti taka da sega za sega kafenceto mi pomaga[sm=smiley1.gif]

dostickage -> RE: Низок крвен притисок (12.3.2013 10:09:00)

i jas sum so nizok pritisok i nisto posebno ne pravam, si ziveam so nego.
retko pijam kafe, ne pijam gazirano pijam samo mnogu voda

vezilka RR -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 9:14:26)

Никогаш не сум имала проблем сопритисокот. Секогаш како по книга 120/75. Последниве месеци знае неколку пати во месецот по два-три дена да ми падне бааги, 90/50. ЈАс едвај го издржувам. Се чувствувам како да тонам, очи ми паѓаат, не можам да стојам и главата ме боли. И ми паѓа попладне, море скоро вечер околу 19 часот. Сабајлечки едвај станувам, и дента е ок, ама а се стемни..крај. Ме фаќа страв дека можеби е последица на некоја друга болештија. Знам дека треба многу вода, која ја во принцип ја пијам, ама овие денови не ми се пие. КАфе секако пијам, солено секако јадам..[sm=zmeden.gif]

Gardenia -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 9:40:54)

Везилке јас сум константно со низок притисок тоа ми е и наследно во фамилија,нормално ми е 90/60,ама сега бидејќи од зимо накај пролет како се менува времето ми паѓа под ова и исто и јас тонам,глава ми паѓа и неможам да ја држам,али да знаеш може ти е времено од воздушниот притисок

masa -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 10:23:58)

А да те изнервира некој одма ќе ти се качи [sm=jezicek.gif] се шалам.И јас имам низок притисок и ми помага кока кола една чаша и подобро ми е!

emidz -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 11:12:24)

Секојдневие ми е низок притисок, стандарт 90 со 60. Јадам солено како луда али поинаку не можам да функционирам, ми бара сол организмот. Ретко кога ме тера на благо, дури и да каснам благо се гасам со солено [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Кафето го заменив со зелен чај и се чувствувам подобро али сабајлето тешко мене никако да се навикнам на станување мислам дека никогаш нема. Почнав со јога и правиме секое сабајле поздрав на сонцето многу убаво доаѓа ве расонува и го регулира дишењето и тогаш можам да го почнам денот [sm=smiley1.gif]

vezilka RR -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 11:33:27)

Ова сега го најдов:

Како да се справите: јадете веднаш кога ќе станете, понатака избегнувајте големи оброци, јадете повеќе пати по малку. Пијте кафе, ама никако на гладен стомак. Цело време се налевајте се со вода, лимунада и други витамински пијалоци. Исто помага и ладење на лактот од внатрешната страна со вода.

masa -> RE: Низок крвен притисок (11.4.2013 12:43:55)

emidz [sm=bravo.gif] за чајот и јогата.Пред да се омажам водев здрав начин на живот,вежбав три пати во неделата,практикував јога,трчав,вртев на орбитек,само здрава храна јадев и иако излегував многу и пиев алкохол,не којзне колку,ама пиев,не ми претставуавше проблем нискиот притисок,освен при патување во првите денови од циклусот и кога спремав испити,ама свекрва ми ми кажа еден "коктел" што одма отвара очи па за во хитни ситуации еве ви рецепт: во една чаша кока кола се додава сок од еден лимон и една нажичка нес кафе.Вкусот не е лош и проверено дејствува!!

Bububebe -> RE: Низок крвен притисок (12.4.2013 14:45:32)

Јас за низок притисок во последно време пијам солена вода или јогурт со сол

Felly RR -> RE: Низок крвен притисок (22.8.2013 13:20:00)

Мене ми е низок цело време, и многу се чувствувам поспана. Знам дека треба повеќе течности, ама не можам, ќе пробам и вака со солена вода, а јадењата и онака ги сакам посолени.

topce -> RE: Низок крвен притисок (22.8.2013 15:50:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: emidz
Почнав со јога и правиме секое сабајле поздрав на сонцето многу убаво доаѓа ве расонува и го регулира дишењето и тогаш можам да го почнам денот [sm=smiley1.gif]

кога вежбав јас јога сите одеа заради високиот крвен притисок и тогаш го прашав учителот што со нискиот. одговорот му беше само поздрав на сонцето и веднаш оди нагоре [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
тие што не можете вода да пиете пробајте вода со неколку капки лимон, се менува вкусот и полесна е за пиење, е сега почесто во тоалет ќе одите ама и тоа е добро за бубрези и бешика.[sm=smiley36.gif]

marchi -> RE: Низок крвен притисок (5.4.2016 11:15:30)

ne sum bila sama sto se macam so niskiot pritisok.verovatno odsekogas sum go imala,i tatko mi go ima (od nego mi e nasleden[sm=smiley36.gif] ) samo nikogas sum nemala nekoi maki ili problemi. vo bremenosta mi se pokaci t.e za doktorite bese normalen (120 - 90) .pri poroduvanje so carski imav komplikacii so vitalnite fukncii za podocna da razberam deka toa se slucuva kaj lica so konstantno nizok pritisok. e od posle poroduanjeto se javuvaat problemite. naglo krevanje na pritisok - direk na brza pomos, potoa onesvestuvanje - pak na brza pmos. a simptomi kako pospanost takvi raboti koi eca gi opisa na pocetok na temata ima i sekogas imalo samo nikogas ne mi pretstavuvale nekoe znacenje niti pa problem. sega se mislam deka e vreme da najdam nacin da si go odrzuvam i reguliram pritisokot. kako vie ostanatite go regulirate?

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]