Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
ние сега имаме најнова од oriflame па таа најчесто ја користиме инаку имаме и на chicco и bekutan за миење кога како е расположена некогаш ги миеме убаво со тоа што дозволува да и помогнам а некогаш само пастата ја голтаме ама секоја вечер обавезно наутро промашуваме по моја вина а за плукање само имитираме ништо не плукаме по консултација и со педијатар и со стоматолог нема ништо страшно
Ние само навечер миеме заби, сабајле некако одма се фаќа за играчки и не можам да и го одвлечам со ништо вниманието. За плукањето - нина имитира плукање, прави само пу пу пу ( како оноа пу пу да те сер*т кокошките) и многу е смешна. Најчесто сака сама да ги мие и не моќам после да и ја земам четката. Сакав да прашам, на колку време ја менувате четката за заби?
по правила и прописи би требало на 3 месеци ако не се лажам, ама јас на надица одприлика кога ќе видам дека е оштетена купувам нова инаку за четка до сега имам купувано само на chicco и предпоследниот пат на oriflame ама од тие на chicco сум позадоволна
Citam deka poveketo im davate na decinjata tabletki so fluor i ja prasavme nasata doktorka za tabletki, ni rece deka pastata za zabi e dovolen vnes na fluorid. Po ednas na den i gi cetkame zapcinjata (kolku sto dozvoluva taa) i pastata si ja golta cela i mnogu i e vkusna
и јас не им давам таблетки со флуор. И на толку галама дигање за млекото со флуор, апчиња не ми паѓаат на крај памет... А и повеќето детски пасти содржат + флуор па мислам дека е доволно...
Инаку јас почнав да ги терам да мијат заби кога им се појавија првите катници. И само навечер. Ако сакаат да си играат миење заби преку ден и после секој оброк може, да, ама без паста.
Се мислаm да и купам на Јана Лакалут четка и паста од оние 0-4 год. што се ама она уште ништо не разбира, ne znam дали ќе ја прифати Вие на која возраст им ја купивте првата четкичка за заби на вашите дечиња?
nie pred da napravime dve godini kuivme cetkicka,no ne za mienje tuku za igranje [ pocetokot taka za da ne se uplasi i jas ke zastanev do nego i gi miev moite zabi ] toj me gledase i pocna i toj prvo so vodicka samo, i pokasno pocnavme i so pasta.
Се мислаm да и купам на Јана Лакалут четка и паста од оние 0-4 год. што се ама она уште ништо не разбира, ne znam дали ќе ја прифати Вие на која возраст им ја купивте првата четкичка за заби на вашите дечиња?
И мене ме интересираше ова, баш пред недела - две ги прегледував овие теми во врска со забите, ама изгледа ќе почекаме уште малку
Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа... Биди Среќен!... Нека умрат од глад!!!
Ние исто околу 1 роденден почнавме со миење, затоа што веќе имаше 6 запчиња. Миењето беше без паста и личеше повеќе на игра него на миење на заби. Не можевме да и ја земеме четката од рака. Последниве неколку месеци миеме секоја вечер и тоа со паста. Прво јас и ги четкам убаво, а потоа и давам на Нина да се учи сама. Имам пријателка со детенце колку Нина и тоа воопшто не давало да му се мијат забите, па еве го сега се жали дека го болат предните запчиња и го носат на премачкување на стоматолог. Мислам дека децата од мали ( после 1 годинка) треба да им се воведува таа навика за миење на забите.
Ние уште сме во фаза на играње со четката, ама секое сабајле и вечер одиме во тоалет и заедно „миеме“ заби, он поише ја гризе четката, ама после во текот на денот пробувам јас да му ги исчистам убаво, за долните е полесно, ама предните горни заби најтешко ни оди...
To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...
Леле јас нема шанси да му ја отворам устата, па тој не ме остава да проверам дали има нов заб извадено, има 6 сега, ама кога сакам да му чепнам во устата се лути и плачи, не знам како ќе го изведеме тоа, а не треба почетокот со крпче или така нешто да се чистат?
kupimu nekoja cetkicka so nekoj omilen lik od crtanite filmovi....jas slucajno najdov so slikicka od spajdermen,imavme i so forma na dinosaurus i mu bese poveke merak na pocetokot, no vazno se mieme sekoja vecer....
< Поракaта ја уредил suzeto -- 21.2.2011 17:05:43 >
Џесика отвори му ја устата и четкај го предните горни заби од горе надоле неколку пати, како да метеш . Сега не мора 2 мин. да му ги миеш, него колку да се исчисти храната од нив.
Добро е што ја прифати четката како прво, затоа и прво во игра му ја нудев, и веќе кога идеме да миеме заби одма бара „тека“ ми дозволува само долните катници да му ги четкам, а денес пробав и предните горни заби, пискаше, ме буткаше, ама со 2-3 потези успеав да тргнам тоа наслагата... осетливи му се непцата изгледа, ко да му е страв да му ги допрам со нешто, тој да знае да џвака ќе дозволи и четкање...
Не знам дали сте ги виделе тие четкичките за на прст. Погодни се ептен за мали деца. Дајте му на детето една четка во рака, нека ја врти, нека се занимава а вие со прстето четкате му ги забите. Кај нас па друг проблем е, а и дадам сама да мие заби не сака да ми ја врати четката.
За двајцата купив почетен сет од три „четки„ за заби веднаш по растење на првите запчиња, од пуст мерак... Првата четка е округла, гумена, со мали издигнувања, има граничник за да не се бутне премногу во уста...ја обожаваа како чешкач при растење на следните заби. Втората четка е во форма на вистинска четка само е изработена од гума, не гребе воопшто. Третата четка е нормална со многу меки влакна и ја употребуваше за миење само со вода долго време. После вториот роденден купивме четка и паста соодветни на возраста. Забите ги миеме со две четки, едната стара ја држи тој, а со новата четка и паста јас мијам, па се менуваме тој трља како ќе му дојде, па јас и така...ова е затоа што многу силно притиска и за две-три миења влакненцата се деформирани и четката е неупотреблива. Само што уште нема поим како да плукне, секогаш плука во празно, нешто неможе да сфати како треба....
jas rabotam vo stomatoloska ordinacija i sakam da vi kazam deka somienje na zabite se zapocnuva uste od prvoto zabce prvo samo so meka cetka i vodicka pa ponataka i so pasta so flour se razbira detska
Na sin mi zabite pocnav da mu gi mijam uste koga napravi edna godinka (po preporaka na stomatologot i detskiot doktor).. I redovno gi mievme sega ke pravi 3 godinki pa deteto seuste sega i samo si gi mie. Normalno so specijalna detska cetka i pasta za deca od fluor. A ipak zabite mu se katasrofa. Rasipani mu se skoro site
Ние забите почнавме да ги миеме некаде пред да наполни годинка (што значи веќе неколку недели секоја вечер миеме заби, а имаме две горе и две доле )А четка и паста купивме од Чико и многу се добри,има пасти со неколку вкусови и тоа за од 6 месеци.
Му купив четка вчера на Михаил и ја зедов мојата да му покажам како и кога почна и тој да трие на забите, смешки беше, едвај му ја зедов, никако не ја даваше