RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

Maca25 -> RE: Паричен надоместок (20.1.2011 14:20:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

Дали некој знае број во социјално да се јавам и да прашам до каде се парите за парична помош за прво дете. Веќе 2 месеци ги чекам уште не ситгнале.
Тие пари знам дека ќе ми ги донесе поштар на рака,и би ве прашала дали може некој да ми каже, доколку поштарот не не најде дома што да правам, од каде ќе знам дека бил овде и не ме нашол, ќе остави ли некаква порака или известување на вратата???? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

јас земав парична помош за прво дете во висина од 10.000 денари. Поштар никаков не дојде, едноставно писменце за пратка во сандаче, парите на сметка и завршена работа. Но ги добив некаде 3 месеци после породувањето.

AnnaMolly RR -> RE: Паричен надоместок (20.1.2011 15:19:15)

Ау, 10.000 Мацо? Браво!
Јас земав 4.950. Според кои критериуми одредуваат колку пари да се исплатат?

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (20.1.2011 16:39:11)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

Дали некој знае број во социјално да се јавам и да прашам до каде се парите за парична помош за прво дете. Веќе 2 месеци ги чекам уште не ситгнале.
Тие пари знам дека ќе ми ги донесе поштар на рака,и би ве прашала дали може некој да ми каже, доколку поштарот не не најде дома што да правам, од каде ќе знам дека бил овде и не ме нашол, ќе остави ли некаква порака или известување на вратата???? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

cekaj nekade okolu 5-10 treba da stignat togas stasuvaat za treto dete togas i tie ke ti stasat

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (20.1.2011 16:41:03)

a tie sto zemaat za treto dete dali nekoj obnovuvase dokumenti sega ke ni stasuvaat na smetka a ne postarot da gi donese doma mene taka mi kazaa i mi baraa smetka vo banka

ben10 -> RE: Паричен надоместок (23.1.2011 19:26:19)

ima li nekoj zemeno pari za noemvri[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mamicka3 -> RE: Паричен надоместок (23.1.2011 20:46:31)

a tie sto zemaat za treto dete dali nekoj obnovuvase dokumenti sega ke ni stasuvaat na smetka a ne postarot da gi donese doma mene taka mi kazaa i mi baraa smetka vo banka
ИЗВОРНА ПОРАКА: skorpijana

skorpijana jas za treto dete gi obnoviv a isto i lani koga gi objavuvav mi baraa smetka vo banka no ni ednas ne stignaa na smetka cicko postar gi nosi,kolku mozes pobrzo zavrsija taa rabota za pobrzo da zemes

Twins -> RE: Паричен надоместок (23.1.2011 20:46:59)

jas [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 12:43:44)

jas gi obnoviv uste onaj mesec samo prasuvam dali e za site isto taka so smetka

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 12:44:15)

togas ke si go cekame cicko postar

Axel -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 13:30:32)

sakav da ve prasam dali pokraj porodilnoto sleduvaat i nekoi pari kako ednokratna pomos za vtoro dete (ili za novorodeno voopsto) i od kade se zemaat. Znam deka na primer opstinite davaat po 5000 (na pr. karpos, aerodrom).
No me interesira neli porano davaa paket peleni i nesto plus vo torba, posle za kerka mi pred 5 godini ni davaa po 3000 denari so potvrdata od maticniot ginekolog. A, sega ginekologot mi rece neznam, pa nekoj ako znae ke ve molam za odgovor.

strelec 8 -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 13:46:30)

zenski da ve izraduvam .ke ima pari ovaa nedela od fondot.proverena informacija so sigurnost

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 17:00:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: strelec 8

zenski da ve izraduvam .ke ima pari ovaa nedela od fondot.proverena informacija so sigurnost

za porodilno li

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 17:01:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Axel

sakav da ve prasam dali pokraj porodilnoto sleduvaat i nekoi pari kako ednokratna pomos za vtoro dete (ili za novorodeno voopsto) i od kade se zemaat. Znam deka na primer opstinite davaat po 5000 (na pr. karpos, aerodrom).
No me interesira neli porano davaa paket peleni i nesto plus vo torba, posle za kerka mi pred 5 godini ni davaa po 3000 denari so potvrdata od maticniot ginekolog. A, sega ginekologot mi rece neznam, pa nekoj ako znae ke ve molam za odgovor.

mislam deka za vtoro dete ne davaat treba da prasas vo socijalnoto tie ke ti kazat

Axel -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 17:40:14)

A vo koe socijalno kaj crven krst li?

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 17:56:40)

axel od kade si ti jas sum od stip

strelec 8 -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 18:09:21)

da za porodilno

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 18:21:29)

ajde ke se opareme

slavicav -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 18:23:12)

Nie zemavme eve poveli [sm=smiley1.gif]
Еднократна помош за новороденче од Министерство за труд и социјална работа
Кисела вода, кај Станица за технички преглед на возила (карши Расадник);
Работно време: секој вторник и петок, од 9:30 до 12:00
За други подрачни единици на министерството – види:
http://uslugi.gov.mk/UslugaDetali.aspx?UslugaID=F3D376C3169A413EA1FE026BB17FB0D4

Потребни документи:

. Барање/апликација (го даваат на шалтер)
. Извод на детето од матична книга на родени
. Копија од лични карти на родителите
. Потврда од матичен гинеколог (за првородено дете/бременост)

Сума:
. 4.800 денари (стигаат по пошта, на домашна адреса)

Рок за поднесување на барањето и документите:
. 60 дена од денот на раѓањето на детето
Повеќе инфо: http://mtsp.gov.mk/default.mk.asp?ItemID=99AFD73E6F103F48BEAFE2A11633F0B9

slavicav -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 18:23:52)

Potvrdata ja plativme 250den.

Axel -> RE: Паричен надоместок (24.1.2011 23:25:38)

Slavicav blagodaram mnogu za iscrpniot odgovor i informacii. Utre i ke se javam da prasam oti gledam deka e samo za prvorodeno dete ne i za vtoro, pa ke pisam informacija na forumov. Fala uste ednas.

Axel -> RE: Паричен надоместок (27.1.2011 10:23:45)

davaat samo za prvo dete.

baby_bump -> RE: Паричен надоместок (27.1.2011 20:02:35)

Po dolgo izmacuvanje i nervozi konecno vcera me isplatija za Oktomvri i Noemvri...........sega uste da se razdolzime, pa ke vidime kolku ke ni ostanat.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

baby_bump -> RE: Паричен надоместок (27.1.2011 20:03:24)

Slavicav blagodaram mnogu za iscrpniot odgovor i informacii. Utre i ke se javam da prasam oti gledam deka e samo za prvorodeno dete ne i za vtoro, pa ke pisam informacija na forumov. Fala uste ednas.

Davaat samo za prvo i treto dete, prasav...

Sarah -> RE: Паричен надоместок (30.1.2011 8:24:42)

Sto se e potrebno za treto dete?

skorpijana -> RE: Паричен надоместок (30.1.2011 21:49:45)

pa drzavljanstvo potvrda od sudot deka ne ti e odzemeno roditelskoto pravo izvodi za decata fotokopija od licna karta fotokopija od maticna kniga na vencanite od socijalnoto treba da zemes obrasci i tamu ke ti kazat se sto ti treba

Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>