RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

kuklica -> RE: Паричен надоместок (10.9.2011 10:36:55)

Veke sum osigurana od ponedelnikot na celo rab vreme so toa sto na smetka ke mi idat po 10500 znaci tolku ke mi iznesuva i bolovanjeto valda a inaku dosega i jas isto zemav po 5250 na smetka .A zosto ti ne si napravila uste koga dozna deka si bremena isto kako mene da go smenis osiguruvanjeto??? sega ke si zemase duplo pari fala i pozz

mila28 -> RE: Паричен надоместок (10.9.2011 11:14:06)

kuklica  за жал мислам дека грешиш дека исплатата ќе ти изнесува 10500, бидејќи се исплаќа 100% од просекот на последните 12 месечни плати.
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklica

Veke sum osigurana od ponedelnikot na celo rab vreme so toa sto na smetka ke mi idat po 10500 znaci tolku ke mi iznesuva i bolovanjeto valda a inaku dosega i jas isto zemav po 5250 na smetka .A zosto ti ne si napravila uste koga dozna deka si bremena isto kako mene da go smenis osiguruvanjeto??? sega ke si zemase duplo pari fala i pozz

kuklica -> RE: Паричен надоместок (10.9.2011 11:21:58)

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] zdravje sto e tuka e nema sto da se pravi ama barem ne ke se 5250

majmunce -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 8:49:48)

mamicki vi stasa li pari za juli kazuvajte ako ima nesto lele ufffffffffff so cekaat da mu se snevide

Natuska85 -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 9:06:14)

Мајмунче има за јули уште пред две недели[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

vesnab -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 12:41:30)

mamicki, jas sum 31 nedela, znam deka imam ushte vreme no da si znam porano :)...znaci ne sum vo tek so plakjanjeto od socijalno, ve molam objasnete mi, shto dokumenti treba da dostavam, koga i kade za da zimam pari od socijalno dodeka sum na trudnicko ??? dali se zimaa 100 % platata kako shto do sega si ja zimam, inace ushte odam na rabota i kje odam do kraj a osigurana sum na celata suma, legalno si zimam plata preku banka, nema nikakvi pari na crno kako shto pravat nekoi rabotodavci, na primer zima 20 000 plata a i davaat 10 000 preku banka, 10 000 na raka, kaj mene ne e taka. Ve molam pomognete mi, upatete me ako mozete.
Blagodaram ![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

angelai -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 15:27:07)

Vesnab se zima prosek od poslednite 12 meseci i tolku se zema.

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 17:03:58)

dali nekoj od tetovo ima zemeno porodilno za mesec maj , juni i juli,bidejki jas seuste nemam zemeno za gorenavedenite meseci.od fzo tetovo mi vikaat deka za tetovo nema pusteno pari.[sm=modricrtici.gif]

Andriance -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 18:10:54)

angelai.,.,.eve jas kje se obidam da ti pomognam..nekako taa tema mi e domashna [sm=smiley36.gif]
vo princip...site dokumenti gi spremaat od rabota...ti edinstveno imas za zadaca da im odneses PORODILNO BOLEDUVANJE i zdravje boze koga kje se porodish IZVOD OD BEBE. toa im treba kako dokaz za zivo rodeno bebe...se ostanato si brka firma...a ako imas nekoja vrska,..kje gi zamolish tie od rabota shtom ti gi odnesat dokumentite da ti go kazat arhivskoto brojce pd koe se dokumetite primeni i taka kej mozes i ti, a i vrskata da si proveruvas sekogash do kade e rabotata so parite...se nadevam deka ppmognav ako ima uste nehsti pishi slobodno

Andriance -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 18:12:36)

I da zaboraviv...se zema 100% megjutoa prosek za posledni 12 meseci...ako eventulano si imala promeni vo plata...prvite pari sekogash kasnat i po 2-3 meseca...dodeka im vlezes vo sistem..posle bi treba,o da gi zemas mesec za mesec..neli pod ulsov i od rabota redovno da prefrlaat plata [sm=smiley36.gif]

angelai -> RE: Паричен надоместок (12.9.2011 18:47:11)

andrijance ne prasuvav jas tuku vesnab, megju dokumentite sto se nosat od firma treba da ima kopija od licna karta i transakciska smetka, sekako i izvod na bebeto, mora da ima i dogovor za vrabotuvanje. Gi znam jas ovie raboti, ne mi e prva bremenost, sepak treba da im pomogneme i na drugite trudnicki.

vesnab -> RE: Паричен надоместок (13.9.2011 8:26:50)

Vi Blagodaram mamicki, sekako deka mi pomognavte, kaj mene na rabota ne kasnat so plata, redovno zimame, pa se nadevam deka ok kje bide i so socijalnoto ( osven prvite 2-3 meseci kako shto kazuvate ) i sekoj mesec zimam isto plata taka da prosekot e toj, imam vreme, znaci maz mi kje gi brka rabotite zoshto se e otkako kje se porodam :) rano e ushte, a ima nekoja ednokratna pomos od opstina ili taka neshto ???kako da procitav i takva rabota tuka ???...Vi Blagodaram ushte ednash...pozdravce***

Luci -> RE: Паричен надоместок (13.9.2011 8:59:12)

Мајмунче од искуство ти кажувам, пари за другите градови секогаш каснат, Скопје зимаат многу побрзо пари од сите. Јас сум од Скопје меѓутоа сум вработена во Гостиварска фирма и сеуште немам земено породилно за јуни и јули бидејќи вработена од ФЗО Гостивар ги затурила негде моите документи за јуни[image]http://www.tiptopglobe.com/skin/smile/s12503.gif[/image] и сега ми е направена пресметка за јуни и јули заедно да се исплатат и откако свртев 300 телефони добив ветување дека ке се исплатат до крајот на неделава
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce

mamicki vi stasa li pari za juli kazuvajte ako ima nesto lele ufffffffffff so cekaat da mu se snevide

podarok -> RE: Паричен надоместок (13.9.2011 11:43:37)

Juli mi e posledna rata od porodilnoto i trebase da stasa okolu 1 avgus, no veruvale ili ne zaboravile da mi napisat nalog bidejki stasalo drugoto boleduvanje za nega za dete. Odgovorot e toj, sme ja zaboravile????Da nebese sestrami da gi istera rabotite do kraj uste ke bev zaboravena. A pari, e pari sega koga ke ima ke prefrlat vazno nalogot e pusten....

majmunce -> RE: Паричен надоместок (13.9.2011 16:56:05)

ke odam odrucekva da proveram dali ima pa ke vidime [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

vesnab -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 8:13:37)

mamickiiii, nitu edna ne mi odgovori :( dali se zima nekoja ednokratna pomosh za novorodence , od opshtina ili kade i da e , za porodilno mi objasnivte i Vi Blagodaram no ne kje beshe losho i za ova da me upatevte ako znaete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pozdrav

Luci -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 9:35:18)

vesnab, општина Аеродром доделува еднократна парична помош а за другите општини ми се чини не, Гази Баба не доделува со сигурност кажувам
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца

Еве за да не лутате како мене, ви ги запишувам потребните работи за паричен надоместок за новороденче. Ве следува од државата и општината еднократна парична помош, колку точно изнесува не знам, но е некаде околу 5000 денари.

Потребни документи:
Од државата (се поднесуваат во социјалното во вашата општина)
*лична карта од мајката(фотокопија) исо оригинал на увид
*мајчина книшка на увид за мајката и потврда од гинеколог
*извод од матична книга на родени за детето
*Барање од социјално за остварување на еднократна помош за новороденче

Од општината (сите документи копии)
*извод од мк на родени
*извод од мк на венчани
*лични карти од двајцата родители со адреси на живеење во општината
*трансакциона сметка на едниот родител

Се надевам овие податоци ќе ви бидат од помош[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]
*

vesnab -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 10:08:53)

fala luci, neznam dali kje uspeam ova da zemam, deka jas sum pod opshtina aerodrom po stara licna karta no sega treba da si ja zemam novata so novata adresa na ziveenje koja e vo opshtina gazi baba...

Luci -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 10:26:20)

За жал нема да успееш, бидејќи и двајцата сопружници треба во личната карта да се водат на иста адреса која спаѓа под општина Аеродром[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

fala luci, neznam dali kje uspeam ova da zemam, deka jas sum pod opshtina aerodrom po stara licna karta no sega treba da si ja zemam novata so novata adresa na ziveenje koja e vo opshtina gazi baba...

vesnab -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 11:29:29)

da mi jas taka mislam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ok nema veze, a od drzavata , ??? 5000 5000 ili kolku i da se , zoshto da ne se zema ako se moze [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

majmunce -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 17:29:05)

и јас зедов еднократна помош од државата значи министерство за труд и социјална политика 4900ден за новороденче а од општина прашав не давала нашата општина ми рекоја ( од прилеп сум) од таму

Tanjicka -> RE: Паричен надоместок (14.9.2011 22:43:24)

За жал нема да успееш, бидејќи и двајцата сопружници треба во личната карта да се водат на иста адреса која спаѓа под општина Аеродром
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesnab

Luci, greska si, samo eden od roditelite treba da ima licna karta so adresa na ziveenje vo opstinata koja dava ednokratna pomos, vo slucajov aerdorom

Luci -> RE: Паричен надоместок (15.9.2011 8:27:42)

Не Тањичка не сум грешка, така беше барем пред 6-7 месеци кога ние поднесувавме за еднократна парична помош од општина Аеродром. Кога мм ги однесе документите со мојата стара лична карта од општинтата не сакаа да ги примат, рекле дека е задолжително и мајката да ја има истата адреса на живеење. Откако ја сменив тогаш ги примија докумените

Luci, greska si, samo eden od roditelite treba da ima licna karta so adresa na ziveenje vo opstinata koja dava ednokratna pomos, vo slucajov aerdorom

Tanjicka -> RE: Паричен надоместок (15.9.2011 15:11:07)

kaj mene ne bese taka ni so Luka a ni sega so Filip

@Mila@ -> RE: Паричен надоместок (15.9.2011 15:20:50)

Isplatata za porodilno e vo iznos od prosek od 12 plati, no max do 2 prosecni plati vo RM?? Ne go zemash svojot prosek ako e povisok??? Ili kako e???

Страница: <<   < Претходна страница  38 39 [40] 41 42   Следна страница >   >>