RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

fetusce -> RE: Паричен надоместок (8.1.2012 1:15:48)

Ringejajki hristos se rodi. Sakam da ve prasam dali zemavte ednokraten paricen nadomest za prvorodeno dete od opstina Karpos i drzavata? I ako ima i vakvi opcii dali se realiziraat vo realnost i sto dokumenti treba da se podnesat? 

fetusce -> RE: Паричен надоместок (9.1.2012 22:42:20)

Cekaj cekaj nisto od odgovor nemam dobieno, zarem tolku se kriete da kazete dali ste zemale paricen nadomestok od opstina ili od drzavata. Ok ne se lutam ama da vi kazam nisto ne e strasno ako kazete.

Anci 84 -> RE: Паричен надоместок (9.1.2012 23:19:05)

Moja prijatelka zivee vo Karpos i letovo se porodi i si zema paricen nadomestok i od opstinata i od socijalno...taka da brkaj dokumenti do 3 meseci e rokot.Pozdrav

Andriance -> RE: Паричен надоместок (10.1.2012 1:19:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce

Cekaj cekaj nisto od odgovor nemam dobieno, zarem tolku se kriete da kazete dali ste zemale paricen nadomestok od opstina ili od drzavata. Ok ne se lutam ama da vi kazam nisto ne e strasno ako kazete.

Fetusce...ako si ja otvorila ovaa tema uste na sam pocetok znachi na prva strana imas info koi dokumenti ti se potrebni za da zemes pari i od opshtina i od socijlano...i toa bas zaradi toa da ne lutame ili da ni fali neshto...zatoa pred da kritikuvas [sm=smiley36.gif] sirni poubavko

Luci -> RE: Паричен надоместок (10.1.2012 8:48:48)

Навистина се роди, среќни празници  fetusce
Паричен надоместок доделува општина Карпош во висина од 3500 денари и државата доделуваше околу 5000 денари. За потребни документи во општина јави се на 3067-191 Виолета, таа ги работи и ќе ти објасни подетално што поточно ти треба од документи при поднесување. А за документи потребни од државата имаш на првата страница за оваа тема
ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce

Ringejajki hristos se rodi. Sakam da ve prasam dali zemavte ednokraten paricen nadomest za prvorodeno dete od opstina Karpos i drzavata? I ako ima i vakvi opcii dali se realiziraat vo realnost i sto dokumenti treba da se podnesat? 

miana -> RE: Паричен надоместок (10.1.2012 16:26:39)

Devojcinja aj kazete mi dali na site vi stigna resenie po posta pred da go dobiete nadomestokot ili nemora da znaci? Dali prvo da cekam resenie ili da si proveruvam dali ima paricki na s-ka ???

Andriance -> RE: Паричен надоместок (10.1.2012 17:14:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

Devojcinja aj kazete mi dali na site vi stigna resenie po posta pred da go dobiete nadomestokot ili nemora da znaci? Dali prvo da cekam resenie ili da si proveruvam dali ima paricki na s-ka ???

Jok bre kakvo reshenie....ja vekje zemav za 3 meseci reshenie ne sum dobila

Luci -> RE: Паричен надоместок (10.1.2012 21:26:50)

Мене ми заврши породилното а решението сеуште не ми стигнало[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

fetusce -> RE: Паричен надоместок (11.1.2012 0:16:38)

Fala mnogu, utre ke se javam na brojot. Sega me intrigira sto pisuva na prvite strani. 

Luci -> RE: Паричен надоместок (11.1.2012 8:36:03)

Парички на сметка проверувај си на крајот на месецот(ако ти се комплет доставени документите во фондот со се изводот за бебето зашто без тој извод породилно нема да ти префрлат), само тогаш има исплата за Скопје, после 26-27 отприлика

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (11.1.2012 15:45:28)

Devojki edna informacija ako sakate.Mene ovoj mesec posle poveke meseci cekanje ke pocnat da mi isplakaat paricen nadomestok,bev vo fondot izraboteni se presmetkite,duri mi izvadija od kompjuter primerok i za mene.E sega,me ineresira koga da cekam,bidejki tetkite vo fondot mi kazaa deka za prvite dva meseci po praznikot,a za ostanatite od izminatata godina na kraj na mesecov,(na rabota so godini zemame plata isklucivo na 1 vo mesecot).Ima li sansi do 15 mesecov da mi stignat?Kakvo e vaseto iskustvo?

fetusce -> RE: Паричен надоместок (11.1.2012 16:04:46)

Se javiv na brojot sto mi go dade. Violeta e na odmor a istotaka i drugata zena bese mnogu usluzliva. Mirece deka sega za prvorodeno dete se podnesuvaat dvete transakcioni smetki na roditelite na tatkoto i majkata, izvod od maticna kniga na rodenite na novorodenceto, baranjeto za paricen nadomest koe go ima vo opstina i na internet, i vazacki licni karti od majkata i tatkoto. Site ovie dokumenti se dostavuvaat vo opstinata po tri kopii,znaci od site ovie dokumenti se pravat po tri kopii i se nosat vo opstina. Navistina paricniot nadomest iznesuva 3500 denari.

A za trud i socijala isto prasav preku email i mi odgovorija deka

Надлежен за решавање по барањата за остварување на правото на еднократна парична помош за новороденче е центарот за социјална работа надлежен за подрачјето на кое мајката има постојано место на живеење, а барањето со потребната документација до надлежниот центар се поднесува најдоцна до наполнети три месеци живот на детето.  Право на користење на еднократна парична помош за новороденче има еден од родителите, државјанин на Република Македонија со постојано место на живеење во Република Македонија за дете родено на територијата на Република Македонија. Кон барањето се поднесуваат докази во зависност од тоа кој е поднесувач на барањето и тоа: 1.лична карта од мајката(фотокопија)со оригинал на увид; 2. мајчина книшка на увид за мајката или потврда од лекар специјалист за редот на раѓање на детето 3. извод од матична книга на родени за детето; 4. доказ за државјанство на барателот; 5. лична карта од таткото(фотокопија) со оригинал на увид ( во случај кога мајката не е државјанин на Република Македонија, а склучила брак со државјанин на Република Македонија).Барањето може да го подигнете ос центарот за социјална работа.

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (12.1.2012 17:39:07)

Devojki edna informacija ako sakate.Mene ovoj mesec posle poveke meseci cekanje ke pocnat da mi isplakaat paricen nadomestok,bev vo fondot izraboteni se presmetkite,duri mi izvadija od kompjuter primerok i za mene.E sega,me ineresira koga da cekam,bidejki tetkite vo fondot mi kazaa deka za prvite dva meseci po praznikot,a za ostanatite od izminatata godina na kraj na mesecov,(na rabota so godini zemame plata isklucivo na 1 vo mesecot).Ima li sansi do 15 mesecov da mi stignat?Kakvo e vaseto iskustvo?

Andriance -> RE: Паричен надоместок (12.1.2012 18:31:54)

obicno pari stigaat posle 20-ti...a ako si od Skopje i posle 25 26

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (12.1.2012 20:46:51)

Andrijance znam deka na krajot od mesecot stigaat parite,no vo FZO mi rekoa deka za prvite dva meseci ke stignat po praznikot,a za ostanatite meseci na krajot od ovoj mesec.Prasanjeto mi bese dali na nekoja mamicka prvite pari i stignale nekade okolu 15 vo mesecot?Mislam deka kako da vidov deka taka bilo vo poveke slucai citajki gi prethodnite strani od forumov.

vezilka RR -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 8:56:34)

Хе,хе и мене исто така ми доцнеа со исплатата прилично заради некој грешка. И се случи токму тоа што викаш Anonimen за првите два месеци ми ги исплатија на почеток на месецот, а остатоко за две недели, сите на куп..уф, уф, само кога ќе се сетам што убаво ми дојде кога ги видов на куп, сирота моја картица до тогаш не видела толку пари, сигурно била преплашена [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 9:10:27)

Me raspolozi vezilka:)))))))))),ne deka ja proveruvam smetkata,mi zdodea veke.I vo mojot slucaj taka mi rekoa,zatoa prasuvav.Znaci eve denovive da gi cekam parite?Tebe okolu ovoj datum ti gi pustija?

libra.n -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 13:28:48)

Mene minatiot mesec mi gi pustina na 20-ti prvite dve, pa po edna nedela uste dve. Bas pred nova godina, i za dva dena na nula bese kartickata. Eve sega pak okolu 20-ti da ocekuvame[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 16:30:36)

Libra.n minatiot mesec prv pat pocna da dobivas pari od fondot?Znaci ima sansi i mene da mi pustat sega kako sto mi kazaa?Devojki fala na odgovorite.BLGODARAM.

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 19:59:24)

Mene denes mi prefrlile ama samo za dva dena od avgust, a mi rekoa i za septemvri i oktomvri ke dobijam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (13.1.2012 23:30:56)

Posle dolgo cekanje konecno pari [sm=bravo.gif]

libra.n -> RE: Паричен надоместок (16.1.2012 16:31:33)

Anonimen od Skopje si ili ne? Deka ti stignale pari da znam dali da cekam?

Ljubovce -> RE: Паричен надоместок (16.1.2012 20:58:03)

Јас како од марс падната немам поим дека се дава еднократна помош од општина и од државата...а до кога треба да се поднесе тоа барање???ние за една недела ке правиме 3 месеци,имам ли уште време да поднесам?

Ljubovce -> RE: Паричен надоместок (16.1.2012 20:59:55)

А за пари од фонд да не зборам,септември бев на боледување не ми е исплатен уште,а од октомври ми тече породилно и уште немам денар добиено.

libra.n -> RE: Паричен надоместок (16.1.2012 22:14:47)

Mislam deka e do 3 meseci, pa vidi moze imas uste nekoj den, zosto da gi izgubis, dobro ke ti dojdat okolu 5000 den.

Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>