RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

mamita83 -> RE: Паричен надоместок (1.2.2012 21:36:45)

strelec8 jas sum od skopje, od sredinata na noemvri sum na porodilno no deneska nemav pari na smetka, mozno li e da mi isplatat do krajot na nedelava ili koj zemal denes zemal koj ne ke ceka uste, posto mi kazaa deka sum od vo spisocite vnesena uste pred nova godina a nemam zemeno pari voopsto??

Anicka82 -> RE: Паричен надоместок (2.2.2012 13:18:39)

Yeees denes mi pistile pari i za Oktomvri [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image].

heba -> RE: Паричен надоместок (2.2.2012 18:55:36)

jas trgnav na rabota a samo za 5 meseci zemav neznam zzasto od 4 dekemvri navaka ni banka ne mi dale pa neli ako trgne posle nema problem stigaat parite?? c c c

libra.n -> RE: Паричен надоместок (2.2.2012 19:03:40)

Женски, зеде некој пари денес од другите градови? Или утре сите да чекаме? Јас не зедов- од Прилеп чекам.

blond -> RE: Паричен надоместок (2.2.2012 19:32:53)

Струмица немаше пари [sm=smiley13.gif]

majmunce -> RE: Паричен надоместок (2.2.2012 20:44:22)

I KAJ MENE NEMA UTRE ZDRAVJE CE CEKAME

minerva -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 0:11:40)

На породилно сум од кај 20 октомври, но бидејќи од немукает доцневме со вадење на извод од родени, истиот го однесов на работа на 25 ноември, што значи целата постапка почнала со месец закаснување.

Првата исплата за остатокот на октомври ја добив на 20.01, потоа за ноември на 31.01 и за декември денеска на 02.02. Од Скопје сум и работам во фирма што плаќа придонеси не само на време, туку и пред време. Инаку, немав врски во фондот и си чекав најредовно како и сите останати, кога ќе ми пуштат пари тогаш.

Ако некому со месеци му доцнат исплатите, тогаш мора да има некоја причина. Или фирмата не однела документи на време, или не плаќа придонеси редовно, или можеби има некоја грешка во вашето досие во фондот што треба да се корегира. Го напишав моето искуство со исплатата, можеби некому ќе помогне да знае што да прави.

majmunce -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 12:46:33)

Што има денеска ?
доби ли некој парички? ајде сеуште нема ништо кај мене

libra.n -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 12:51:54)

i kaj mene nisto do sega

mamatea -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 13:10:12)

i kaj mene nema

mamatea -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:01:57)

dali nekoj se javi po fondovite za da prasa dali ke ima pari denes

mamicki -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:04:20)

Ima pari.

jagodica -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:04:39)

ima kaj nekoj mamicki prefleno za noemvri ? Cel mesec pomina a pari uste nemat prefleno posledno na 28 dekemvri [sm=smiley13.gif]

mamicki -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:05:41)

Ako ne mozete sega, kje mozete utre da gi zemete, zavisi preku koja banka go zemate nadomestot, no pusteni se pari.

mamatea -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:08:36)

od koj grad si ti mamicki?

mamicki -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:14:00)

Od Kocani, no pari ima sekade pusteno, taka mi kazaa.

libra.n -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:30:25)

preku koja banka zemas mamicki? da znaeme dali da cekame ako ima toa vrska jas sum preku komercijalna

majmunce -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:32:29)

I JAS OD KOMERCIJALNA CEKAM

Mimushka -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:35:59)

Jas se odjavuvam od ovaa tema.Mi zavrsi porodilnoto.

majmunce -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:36:27)

PISAV VO FONDOT PRED MALKU I EVE SO MI ODGOVORIJA:
SONJA VO PONEDELNIK SE NADEVAM SPECIFIKACIITE SE ODNESENI VO TREZOR OD VCHERA

Anicka82 -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 14:59:52)

Mene vcera mi prefrlija i za Noemvri, a denes za Dekemvri [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Tolku polna nikogas ne mi bila smetkata. Se nadevam i kaj vas pustile.

majmunce -> RE: Паричен надоместок (3.2.2012 15:08:03)

tie so cekame pari od prilep deneska nema da imame bidejki specifikaciite seuste se vo trezor i ne mozele da gi obrabotat bidejki imalo mnogu natrupano i nemozele da stasaat i ponedelnik ke gi dorabotuvale i moze posle 12 da gi pustat na banka. Informacijata e od prva raka, sluzbenik od finansii od prilep i 100% sigurna. ni preostanuva da cekame ponedelnik odruce i vtornik a pari sekako ima.

miana -> RE: Паричен надоместок (4.2.2012 13:21:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamatea

dali nekoj se javi po fondovite za da prasa dali ke ima pari denes

Jas zavcera se obrativ preku mejl da prasam sto e so moite sredstva od porodilnoto boleduvanje koe sto zapocna na 01.12.11 i mi odgovorija deka denovive se vrsi isplaatata za dekemvri i deka ako e se vo red bi mi pristignale parite na smetka no seuste nema nisto kaj mene na s-ka. I od kaj jas da znam dali e se vo red ili nesto im fali tamu? Pa neli tie se tie koi treba da mi kazat dali e se vo red so moite dokumenti??? Aman veke pa ne se izdrzuva eden kup davacki imam a ovie aber nemaat..Sto si mislat vaka neznam

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (4.2.2012 23:07:13)

Miana,dokolku ne e se vo red so dokumentite ke ti stigne preporacano pismo od Fzo so koe ke te izvestat sto fali od dokumenti(vo slucaj da fali nesto).No i da e se vo red so dokumentite za zal dodeka im vlezes vo sistem otprilika 3 meseci se ceka ako ne i poveke dokolku ne e se vo red so dokumentite.Od koj grad si?

miana -> RE: Паричен надоместок (5.2.2012 16:57:55)

Od Skopje sum i bas koga napisav na mejolt kon fzo ppotencirav od koga mi zapocnuva porodulnoto i ne mi odgovorija vaka kako sto velis ti tuku mi napisaa deka ako e se vo red ke ima isplata denovive... Neznam sto da mislam ama ako nema denovive ke im dosaduvam dodeka ne mi dadat konkreten odgovor..

Страница: <<   < Претходна страница  58 59 [60] 61 62   Следна страница >   >>