Ina11 -> RE: Паричен надоместок (20.2.2012 18:51:30)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: minerva Ina11, me interesira ako znaes dali ovoj maksimum vazi i za trudnici sto go otvorile porodilnoto vo 2011. Dali toa znaci deka pocnuvajki od januari 2012, presmetkata za isplata ke bide poinakva od dosegasnata? Go procitav Zakonot, megjutoa nikade ne vidov odredba kade se razgranicuva zavisno od toa koga e otvoreno porodilnoto. Po nekoja moja laicka logika, mislam deka treba da se zgolemi isplatata, megjutoa se plasam deka mozebi ke se vadat na toa deka porodilnoto sum go otvorila minatata godina. Konsultirav pravnik i spored nego isplatata treba da se zgolemi. I jas sum zasegnata so ovaa odredba, pa ke cekam da vidam kolku ke pustat vo januari, pa da vidam sto ponatamu. Minerva, da, znam i sega ke ti kazam bidejki i jas sum kako tvojot slucaj. Moeto tolkuvanje kako pravnik bese deka odredbata vazi i za nas, odnosno i za porodilnite boleduvanja koi se otvoreni vo 2011 god. Za ova tolkuvanje se konsultirav i so covecki resursi kaj mene vo kompanijata i onie go imaa istoto mislenje kako mene. Za sekoj slucaj koleskata od covecki resursi koja gi raboti porodilnite boleduvanja se javi da se konsultira vo fondot i tamu i potvrdija deka odredbata vazi i za porodilnite boleduvanja otvoreni vo 2011 god. Taka da da se nadevame deka ke ne izraduvaat so januarskata isplata :)
|
|
|
|